Αρχική πολιτική αριστερά Πρέπει να ανατραπεί ολόκληρο το πολιτικό σύστημα

Πρέπει να ανατραπεί ολόκληρο το πολιτικό σύστημα

Αποσπάσματα από ανακοίνωση της ΚΟΕ

Ο πολιτικός κόσμος έχει πάρει διαζύγιο από το λαό. Δεν τον αντιπροσωπεύει, ακυρώνει με τις αποφάσεις του το παρόν και το μέλλον του λαού και των μελλοντικών γενιών, μας γυρίζει έναν αιώνα πίσω. Είναι όργανο των τοκογλύφων, των πλουσίων, των χρηματιστών, των κλεπτοκρατών, των ευρωκρατών. Εκπροσωπεί τον κόσμο των σύγχρονων δωσίλογων, των συνεργατών της τρόικας, της ραγιάδικης πλουτοκρατίας. Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα πρέπει να ανατραπεί. Αυτός είναι ο κύριος στόχος της πάλης μας για διέξοδο και σωτηρία της χώρας και του λαού.
Η χώρα βουλιάζει, ο λαός θέλει Δημοκρατία και Ανεξαρτησία, παλεύει για την επιβίωση, θέλει το γκρέμισμα αυτού του καθεστώτος. Έχει έρθει ο καιρός να ακουστεί η φωνή του. Να πάρει το λόγο ο λαός! Η απαίτηση «Να εκφραστεί ο λαός» δεν σημαίνει να δώσει την ψήφο του σε κάποιο κόμμα σε επόμενες εκλογές μέσα στο κατοχικό πλαίσιο και με αποδοχή των μνημονιακών τετελεσμένων. Σημαίνει να βρεθεί διέξοδος για την πλέον δημοκρατική και ανόθευτη έκφραση της λαϊκής βούλησης σχετικά με τα Μνημόνια, το πολιτικό σύστημα, την τρόικα, το κατοχικό καθεστώς. Να μπει επιτέλους τέλος στα απανωτά πραξικοπήματα που έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια.
Ο δρόμος προς μια πολιτική λύση και αλλαγή κατεύθυνσης δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την παρέμβαση του λαού, χωρίς τον ξεσηκωμό του, χωρίς τους αγώνες του, για τον απλούστατο λόγο ότι οι πόθοι του και οι ανάγκες του πρέπει να γκρεμίσουν τα εμπόδια που βάζει μια μειοψηφία που παράνομα κυβερνά και ξεπουλά τη χώρα, με αγγλικό δίκαιο και γερμανική επιτροπεία. Ευρύτατη, λοιπόν, συσπείρωση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων για την επίτευξη μιας πολιτικής οικονομικής και κοινωνικής διεξόδου για τη χώρα, για ένα μέτωπο σωτηρίας της χώρας. Πλατιά ζύμωση και προετοιμασία του λαού για τα αναγκαία και πιο συγκεκριμένα βήματα οικονομικής ανάταξης. Κάθε άλλο παρά θα βουλιάξει η χώρα σε μια τέτοια περίπτωση. Αντίθετα, έτσι θα μπουν τα θεμέλια για μια δημοκρατική πορεία και ταυτόχρονα θα ανοίξει ο δρόμος για την αναγκαία παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Η Αριστερά οφείλει να ακούσει τη λαϊκή εντολή για ενότητα και αντικατοχικό-αντιμνημονιακό αγώνα. Οφείλει να ακούσει τη γνήσια λαϊκή απαίτηση να τιμωρηθούν οι προδότες που ξεπουλούν τη χώρα και καταδυναστεύουν το λαό. Οφείλει να ενωθεί, όχι απλά με τον εαυτό της ή κλεισμένη στους ξεχωριστούς μικρόκοσμούς της, αλλά με το λαό και τα αιτήματά του.
Αυτό μόνο θα της δώσει προωθητική δύναμη και θα την καταστήσει σε μια πορεία ξανά χρήσιμη και υπηρέτη του λαού.
Η απλή λογική και το καθήκον επιβίωσης του λαού και σωτηρίας της χώρας επιτάσσουν το μέτωπο και τον ξεσηκωμό που θα ανατρέψει το κατοχικό καθεστώς, θα οργανώσει την αβίαστη έκφραση της λαϊκής βούλησης και θα θέσει σαν πρώτη προτεραιότητα την ανακούφιση του λαού, προχωρώντας άμεσα σε στάση πληρωμών προς τους δανειστές. Ούτε ένα ευρώ στους τοκογλύφους. Όχι άλλες αλυσίδες! Εμπρός, για τη Μεταπολίτευση του Λαού!
• Ο αγώνας ενάντια στη χούντα και το καθεστώς κατοχής συνεχίζεται.
• Κάτω το πραξικόπημα της Δανειακής Σύμβασης και η παράνομη κυβέρνηση Παπαδήμου.
• Να φύγουν όλοι – Δημοκρατία, Ανεξαρτησία, παραγωγική ανασυγκρότηση, χειραφέτηση.
• Εμπρός, για τη Μεταπολίτευση του Λαού!

 

Σχόλια

Exit mobile version