Αρχική πολιτική Πουλήστε κανένα νησί κι ας το πάρουν κι οι Τούρκοι

Πουλήστε κανένα νησί κι ας το πάρουν κι οι Τούρκοι

Ένα χαρακτηριστικό δείγμα αρπακτικής επιχειρηματικότητας

«Εάν χρησιμοποιηθούν νησιά μας για ανάπτυξη, γιατί να μην πωληθούν;», αναρωτιέται ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Κουτσίκος, με την άνεση που όλοι οι… μεγάλοι άντρες (βλέπε Μητσοτάκης) λένε μεγάλες αλήθειες.  Ρεαλισμός από έναν επιχειρηματία που επί σειρά ετών έχει γίνει γνωστός από τις επιμελητηριακές θέσεις που κατέχει. Ο κ. Κουτσίκος, γνήσιος πατριώτης και επιχειρηματίας, λαμπρό δείγμα εκπροσώπου της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, δεν χάνει χρόνο να προβάλει το φορολογικό παράδεισο χωρών, όπως η γειτονική Βουλγαρία, αλλά και η Τουρκία. Πρόεδρος του Eλληνοβουλγαρικού και του Eλληνοτουρκικού Επιμελητηρίου, με δραστηριότητα όπου αναπτύσσεται η… περήφανη εξωτερική πολιτική της χώρας μας (π.χ. χώρες Ευξείνου Πόντου), αλλά και όπου μπορεί να φθάσει το μακρύ χέρι της επιχειρηματικής διπλωματίας (επίτιμος πρόξενος… του Ελ Σαλβαδόρ), έχει μάθει να αποτιμά κάθε περίοδο της πολιτικής και οικονομικής ζωής με ευκαιρίες.
Θαυμάστε πώς εξηγεί σε συνέντευξη που έδωσε σε τουριστική ιστοσελίδα την μεγαλοφυή επιχειρηματική του σκέψη: «Δηλαδή εάν τα έχουμε σήμερα και δεν τα κάνουμε τίποτα, ενώ σε ένα νησί μπορεί να δημιουργηθεί μια πολύ μεγάλη ξενοδοχειακή υποδομή με γκολφ, να δημιουργηθούν δηλαδή όλα αυτά που μας λείπουν και προσελκύσει τουρισμό υψηλού επιπέδου…», λέει επί λέξει κι ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι δεν μιλά για τίποτα ξεχασμένα ερημονήσια, όπου όχι γκολφ, ούτε τσουκνίδες δεν φυτρώνουν.
Και συνεχίζει, αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα: «Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην έρθουν επενδυτές; Από κει και πέρα δεν μπορούμε να ελέγξουμε ποιος θα είναι ο αγοραστής. Εμείς ως Ελλάδα χρειαζόμαστε ανάπτυξη, από όπου κι αν έρθει είναι καλοδεχούμενη».
Στην παρούσα φάση του ξεπουλήματος, φαίνεται ότι ο κ. Κουτσίκος σκέφτεται να βγάλει το κατιτίς του από τα ελληνικά νησιά που… κείτονται αναξιοποίητα στις ελληνικές θάλασσες. Όλο και κανέναν Τούρκο επιχειρηματία θα έχει υπ’ όψιν του…
Γ.Κ.

 

Σχόλια

Exit mobile version