Αρχική πολιτική Πολιτικές διώξεις εργαζομένων στον Σκάι

Πολιτικές διώξεις εργαζομένων στον Σκάι

Η γραμμή Αλαφούζου έφαγε τον Άρη Χατζηστεφάνου.

Απόλυση με ξεκάθαρα πολιτικά κριτήρια και στο δρόμο της φίμωσης που εδώ και καιρό έχει χαράξει το συγκρότημα Αλαφούζου ήταν αυτή που ανακοινώθηκε στο δημοσιογράφο Άρη Χατζηστεφάνου από την ιδιοκτησία του Σκάι 100,3, την Πέμπτη 31 Μαρτίου.
Κρύβοντας τα πραγματικά αίτια της απομάκρυνσης και αναμασώντας τη γνωστή δικαιολογία των περικοπών, ο παρουσιαστής της δημοφιλούς εκπομπής Infowar κλήθηκε να υπογράψει την απόλυσή του, παρά το γεγονός ότι το κόστος για την επιχείρηση δεν ξεπερνά τα 1.200 ευρώ το μήνα!  Η απόλυση Χατζηστεφάνου σηματοδοτεί το παρελθόν, το παρόν και το σύντομο μέλλον του ομίλου, ο οποίος στήριξε όσο κανένα άλλο ΜΜΕ την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ και το Μνημόνιο.
Και η στρατηγική, τώρα που πλέον πέφτουν οι μάσκες της πολυφωνίας και του πλουραλισμού στην ενημέρωση, δείχνει πως στόχος είναι όσες εκπομπές έχουν διαφορετική θέση και την εκφράζουν δημόσια, όπως το  Infowar. Αυτές και οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν πρέπει, σύμφωνα με τη λογική Αλαφούζου, στην καλύτερη περίπτωση να τεθούν στο περιθώριο ή να τελειώσουν με πρόσχημα τη κρίση και τις περικοπές.
Να θυμίσουμε πως ο Άρης Χατζηστεφάνου, είναι ο πρώτος εργαζόμενος που απολύεται, από όσους δεν έχουν υπογράψει το κατάπτυστο «ιδιωτικό συμφωνητικό» με το οποίο ο όμιλος Αλαφούζου κατακρεούργησε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας μειώνοντας τους μισθούς των εργαζομένων κατά 10%, ανεξαιρέτως μισθολογικής κλίμακας.
Παράλληλα, οι απολύσεις στο συγκρότημα Σκάι TV, Σκάι 100,3, Καθημερινή και Μελωδία δεν σταμάτησαν εκεί. Συνολικά τουλάχιστον 15 εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί) είδαν την πόρτα της εξόδου από το Φάληρο, με πρόσχημα πάντα τις περικοπές.
Από την άλλη πλευρά έντονες είναι οι αντιδράσεις από τους συναδέλφους των απολυμένων, ειδικά στο ραδιόφωνο του Σκάι όπου τα χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης έχουν εξοργίσει τους εργαζόμενους.
Ήδη η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε 24ωρη απεργία την Τρίτη, 5/4, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του Σκάι.

Μ.Σ.
Σχόλια

Exit mobile version