Ανακοίνωση της ΚΟΕ

Σε στιγμές που κρίνεται το μέλλον της χώρας, η Αριστερά οφείλει να διευκρινίσει με σαφήνεια ποιος είναι ο κεντρικός άμεσος πολιτικός στόχος από τον οποίο εξαρτάται η επίλυση ή η δρομολόγηση μιας άλλης, προοδευτικής,  πορείας.
Χωρίς περιστροφές, για την ΚΟΕ, αυτός είναι το γκρέμισμα του ειδικού καθεστώτος κατοχής και καταλήστευσης της χώρας, το γκρέμισμα του πολιτικού συστήματος που το επιτρέπει και το προωθεί, το διώξιμο της τρόικας. Μόνο μια μεγάλη και βαθιά μεταπολίτευση του λαού, μια κοινωνική και πολιτική ανατροπή, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τις ρήξεις με τις θηλιές του ευρωσυστήματος, όπως επίσης, και να αλλάξει τη θέση της χώρας στο σύγχρονο κόσμο.
Το ξανατονίζουμε, γιατί μια συζήτηση για μέτρα και λύσεις που δεν ξεκαθαρίζουν ή δεν προϋποθέτουν αυτήν την πολιτική αλλαγή, αποπροσανατολίζουν για άλλη μια φορά, και στη γλώσσα της Αριστεράς θυμίζουν ή μυρίζουν οικονομισμό, πεδίο προνομιακό για τον αντίπαλο και στο οποίο έχει συρθεί όλο το προηγούμενο διάστημα το μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής Αριστεράς.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!