Αρχική κοινωνία Πλώρη για τη Βουλή βάζουν οι αγρότες

Πλώρη για τη Βουλή βάζουν οι αγρότες

Με τρακτέρ από την Κρήτη στο Σύνταγμα τη μέρα που θα ψηφίζεται ο φόρος στα χωράφια

Περισσότεροι από χίλιοι αγρότες από την Κρήτη δηλώνουν έτοιμοι για απόβαση στην Αθήνα, κατά την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Η πρόθεση των αγροτών του νησιού, όπως είχε εκδηλωθεί και στο παγκρήτιο συλλαλητήριο πριν από δύο εβδομάδες δεν κάμφθηκε από τις «διορθώσεις» που ζήτησαν οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Οι σύλλογοι και οι ενώσεις στην Κρήτη τονίζουν πως η φιλοσοφία του νόμου παραμένει ίδια και στην ουσία οι μικρές αλλαγές αποτελούν στάχτη στα μάτια. «Συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τα χωράφια ως φορολογήσιμη γη, ως εμπορικά ακίνητα με αντικειμενική αξία. Δεν πρόκειται να δεχτούμε τη φορολόγησή τους, καθώς ανοίγει το δρόμο για δημεύσεις και επιδεινώνει το αγροτικό κόστος και τελικά και την τιμή των προϊόντων», λέει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου, Γιώργος Ντισπυράκης.
Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΑΣΕΓΕΣ, στην Αθήνα, πανελλαδική σύσκεψη για το θέμα και αποφασίστηκε η οργάνωση συλλαλητηρίου για την ημέρα που θα ανακοινωθεί η ψήφιση του επίμαχου νόμου. Επίσης, έγινε συζήτηση και για τα υπόλοιπα αιτήματα του κλάδου όπως η εξάλειψη των προβλημάτων που προκαλεί στη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων ο νόμος 4015.
Από τη σύσκεψη προέκυψε 13μελής συντονιστική επιτροπή η οποία, τις επόμενες ημέρες, με τη στήριξη της ΠΑΣΕΓΕΣ, θα πραγματοποιήσει ενημερωτικές συσκέψεις και συναντήσεις για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και το νόμο 4015 στις Περιφέρειες όλης της χώρας.
Σε οργανωτικό επίπεδο, στην Κρήτη, ήδη έχουν γίνει δηλώσεις συμμετοχής για προκρατήσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από αγρότες της Μεσσαράς, της Ιεράπετρας, της Βιάννου, του Ρεθύμνου και των Χανίων, ώστε να βρεθούν στον Πειραιά την ημέρα που θα ψηφίζεται ο νόμος, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό να μεταφέρουν και αγροτικά οχήματα ώστε να γίνει μηχανοκίνητη πορεία από τον Πειραιά προς τη Βουλή. 

Σχόλια

Exit mobile version