Αρχική πολιτική Πλημμύρισε η Πάτρα διαδηλωτές

Πλημμύρισε η Πάτρα διαδηλωτές

Πλημμύρησε η Πάτρα από διαδηλωτές την ημέρα της γενικής απεργίας, με χιλιάδες εργαζόμενους και νεολαίους να δίνουν μαχητικό «παρών» στη μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει πραγματοποιηθεί στην πόλη τα τελευταία χρόνια. Κλειστά παρέμειναν και τα καταστήματα, έπειτα από απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου.

 

Η συμμετοχή των απεργών στις δύο συγκεντρώσεις και πορείες ήταν εντυπωσιακή, ενώ ο παλμός και η αγωνιστικότητα εκφράστηκε με συνθήματα, πανό και αυτοσχέδια πλακάτ, που διατύπωναν με κάθε τρόπο την οργή των εργαζόμενων για τα μέτρα της κυβέρνησης και την επιβολή του ΔΝΤ.

Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονταν τρία απορριμματοφόρα του Δήμου Πατρέων και, στη συνέχεια, μαζικότατα μπλοκ σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και πολιτικών φορέων, ανάμεσα στα οποία των Υπαλλήλων Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, της ΕΒΟ, των Δασκάλων και Νηπιαγωγών, της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων, της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, του ΣΥΡΙΖΑ κ.ά. Μαζικότατη ήταν και η συγκέντρωση και πορεία που οργανώθηκε από το ΠΑΜΕ, με αξιοσημείωτη την παρουσία της νεολαίας, αλλά και αγροτών της περι οχής, οι οποίοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση με τα τρακτέρ τους.

Στο μεταξύ, καταγγελίες από σωματεία και συνδικαλιστές προκάλεσε η απρόκλητη διπλή επίθεση της αστυνομίας στην πορεία. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε ρίψη πολλών χημικών στον κύριο όγκο της πορείας, όπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων μητέρες με μωρά στο καρότσι και πολλά παιδιά. Στη συνέχεια σημειώθηκε νέα επίθεση με χημικά, σε άλλο σημείο της πόλης, όπου το μπλοκ των νοσοκομειακών γιατρών βρέθηκε για δεύτερη φορά στο στόχαστρο των δυνάμεων καταστολής.

Αποτέλεσμα, ήταν ο τραυματισμός στο πρόσωπο του μέλους του Δ.Σ. της ΕΙΝΑ, Αποστόλη Παπαποστόλου, από άνδρα της ασφάλειας καθώς και η πρόκληση αναπνευστικών προβλημάτων σε πολλούς διαδηλωτές.

Κατερίνα Παγουλάτου

Σχόλια

Exit mobile version