Αρχική κοινωνία εργασία «Πλημμύρισαν» από εργαζόμενους οι δρόμοι του Περιστερίου

«Πλημμύρισαν» από εργαζόμενους οι δρόμοι του Περιστερίου

Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, 11 Γενάρη, οι εργαζόμενοι της εταιρίας αλουμινοκατασκευών Αφοί Λουκίσα ΑΒΕΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Μπουρνάζι και πορεία στο Περιστέρι, που κατέληξε στο σταθμό μετρό του Αγ. Αντωνίου, σε μια συμβολική κίνηση για την κατάσταση που επικρατεί σε πολλές παραγωγικές μονάδες της ευρύτερης περιοχής που κρατούν συστηματικά απλήρωτους τους εργαζόμενους τους τελευταίους μήνες.

Υπενθυμίζεται πως οι εδώ και μήνες απλήρωτοι εργάτες του εργοστασίου ξεκίνησαν, από τις αρχές Δεκέμβρη, επίσχεση εργασίας την οποία περιφρουρούν με την παρουσία τους στο χώρο δουλειάς τους, νύχτα-μέρα. Το ίδιο συμβαίνει και στην αλυσίδα βιολογικών προϊόντων Green Farm και άλλες βιομηχανίες και αποθήκες που είναι συγκεντρωμένες στην παρακηφίσια ζώνη του Περιστερίου. Η γειτνίαση με το τηλεοπτικό κανάλι Alter έχει βοηθήσει αντικειμενικά τον αγώνα των εργατών, αφού οι επίσης απλήρωτοι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού, τους ενισχύουν με μέρος των τροφίμων που λαμβάνουν και ταυτόχρονα προβάλλουν και τηλεοπτικά τον αγώνα τους από τα απεργιακά δελτία ειδήσεων που εκπέμπουν καθημερινά.
Στην πορεία της Τετάρτης πήρε μέρος το ΠΑΜΕ (στη δύναμη του οποίου ανήκει το Συνδικάτο Μετάλλου Προμηθέας), ο Σύλλογος Δασκάλων Περιστερίου Έλλη Αλεξίου, επιτροπές κατοίκων από το Μπουρνάζι και τον Λόφο Αξιωματικών, το δίκτυο εργαζομένων-ανέργων Δικαίωμα, η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου, η Επιτροπή αλληλεγγύης συνδικαλιστών και συνδικάτων κ.ά.
Στη συγκέντρωση που προηγήθηκε μίλησαν εκπρόσωπος των εργατών και του Συνδικάτου Μετάλλου, ενώ χαιρέτισαν οι δάσκαλοι, οι εργαζόμενοι στον Alter και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκος. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης και παρά τη βροχή οι συγκεντρωμένοι πορεύθηκαν αρχικά προς το Alter και μετά μέσω κεντρικών δρόμων έφτασαν στο μετρό, απευθύνοντας στον κόσμο κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία της Τρίτης, 17 Γενάρη.
Ε.Φ.

 

Σχόλια

Exit mobile version