Αρχική πολιτική αριστερά Πληθαίνουν οι εξορμήσεις και οι δράσεις της Ελεύθερης Αττικής

Πληθαίνουν οι εξορμήσεις και οι δράσεις της Ελεύθερης Αττικής

Του Γιώργου Κρατημένου

Συνεχίζοντας τις καθημερινές δράσεις τους, αντιπροσωπείες του Μετώπου- Ελεύθερη Αττική προχώρησαν σε σειρά περιοδειών, με τη συμμετοχή του Αλέκου Αλαβάνου την περασμένη εβδομάδα.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η μεταναστευτική πολιτική, με διαδοχικές συναντήσεις πρώτα με οργανώσεις και κινήσεις μεταναστών και ντόπιων κατοίκων του κέντρου, του Αγίου Παντελεήμονα και της οδού Αχαρνών και στη συνέχεια με το δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη.  Στη συνάντηση της περασμένης Τετάρτης με εκπροσώπους κοινοτήτων μεταναστών, της Κίνησης Κατοίκων 6ου Διαμερίσματος και της Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό διαπιστώθηκε η ανεπαρκής έως ανοιχτά εχθρική αντιμετώπιση των αλλοδαπών από τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα της αστυνομίας. Ταυτόχρονα, καταγγέλθηκε η εγκληματική δράση ακροδεξιών συμμοριών που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την ανθρώπινη απελπισία, ντόπιων και μεταναστών και να την μετατρέψουν σε διχαστικό μίσος και πράξεις άμεσης βίας. Η αντιπροσωπεία της Ελεύθερης Αττικής δεσμεύθηκε ότι με συμβούλους μετανάστες και ντόπιους κατοίκους της περιοχής που αναζητούν λύσεις με κοινή προσπάθεια και συνεννόηση θα δημοσιοποιήσει σύντομα ολοκληρωμένη την πρότασή της.
Σε αυτό το πλαίσιο ο Αλέκος Αλαβάνος, στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με το Νικήτα Κακλαμάνη, έθεσε μια σειρά ζητήματα όπως είναι η παραχώρηση ασύλου στους πρόσφυγες ώστε να έχουν δυνατότητα ελεύθερης διακίνησης μέσα στην Ε.Ε., η αναθεώρηση του κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙ» ώστε ο Νότος να μη γίνεται χώρος συγκέντρωσης όλων των προσφύγων, ισχυρά μέτρα για την ενσωμάτωση των μεταναστών και την ειρηνική συμβίωση σε όλες τις γειτονιές.

«Η ζωή της πόλης σβήνει όσο κυβερνάει η τρόικα»
Τα μεσάνυχτα της Τρίτης ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής μαζί με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους και οδηγούς ταξί, φίλους του Μετώπου βρέθηκαν στις πιάτσες της Ομόνοιας, του Συντάγματος και της Συγγρού και συζήτησαν με δεκάδες αυτοκινητιστές. «Η ζωή της πόλης σβήνει όσο κυβερνάει η τρόικα. Το ταξί έχει την ίδια μοίρα όπως το μικρομάγαζο στην Αθήνα», δήλωσε ο Αλέκος Αλαβάνος και πρόσθεσε: «Το μήνυμα που φέρνουν οι οδηγοί από τους επιβάτες είναι θυμός και απέχθεια για όλο το πολιτικό σύστημα. Παρά τη φαινομενική παθητικότητα, οι διεργασίες μέσα στην κοινωνία είναι ασταμάτητες, η συσσώρευση οργής κλιμακώνεται και θα έρθει η έκρηξη».

Μετρό και Siemens
Να ολοκληρωθεί αμέσως το σύστημα τηλεδιοίκησης στο Μετρό προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία οι σταθμοί του Χαϊδαρίου και του Ελληνικού και να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων ζητά με ανακοίνωσή του το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «επίδειξη απόλυτης υποκρισίας» από τους υπευθύνους των κομμάτων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Siemens καθώς αρνούνται να ολοκληρώσουν το έργο με το «μετέωρο επιχείρημα» ότι θα το ολοκληρώσει η γερμανική πολυεθνική. «Αυτοί που δόμησαν έτσι το έργο είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα το αναθέσουν στη SIEMENS» σημειώνει η ανακοίνωση και εξηγεί ότι «δεν υπάρχει άλλη εταιρεία που να έχει συμβατό υλικό και λογισμικό». Σχετικά με την ουσία του σκανδάλου το Μέτωπο τονίζει: «αποζημιώσεις από τη SIEMENS θα πρέπει να αναζητηθούν με ευθείς τρόπους και το σκάνδαλο θα πρέπει να το πληρώσουν όσοι το δημιούργησαν και ενεπλάκησαν σε αυτό και όχι οι πολίτες». Ανάλογη είναι η τοποθέτηση και της ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ Χαϊδαρίου που ζητάει να λειτουργήσει ο νέος σταθμός του Μετρό στην περιοχή τους υπογραμμίζοντας: «δεν θα πληρώσουμε εμείς τη νύφη και τα παιχνίδια με τη SIEMENS».

 

Σχόλια

Exit mobile version