Αρχική κοινωνία «Περίεργος» εμπρησμός στην Νίκαια

«Περίεργος» εμπρησμός στην Νίκαια

Κάηκε ολοσχερώς το αμάξι κατηγορούμενου για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα.

Προσπάθησαν να τον εξοντώσουν όταν η φωτογραφία του και τα προσωπικά του στοιχεία, παρέλασαν από όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα ως δήθεν μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Τον φυλάκισαν για να κάμψουν το ηθικό του και τη φλόγα της αντίστασης. Και αφού στοιχεία δεν βρέθηκαν και ένα χρόνο μετά αναγκάστηκαν να τον αποφυλακίσουν τελικά, συνέχισαν με την τρομοκρατία μέσω του εκφοβισμού για τη ζωή του ίδιου, των συγγενών του και των φίλων του. Μέσα σε όλα υπάρχει και η οικονομική εξόντωση. Ένα αυτοκίνητο, δανεικό από τη μητέρα του, καθώς το δικό του παραμένει για 14(!) μήνες στην ασφάλεια για… έρευνα, καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι παρακολουθήσεις του ίδιου και του στενού παιδικού φίλου του, είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο παράλληλα με τις απειλές από την αστυνομία.

Ένας εμπρησμός που θυμίζει παρακράτος
Ο Βαγγέλης Σταθόπουλος, ένα ακόμη θύμα της κρατικής τρομοκρατίας, μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος, δεν είναι όμως ποτέ μόνος, γεγονός που φανερώνει και η εμπρηστική επίθεση, τα ξημερώματα της 7ης του Ιούνη. Τα ανατριχιαστικά για τη… δημοκρατία μας γεγονότα, επιβεβαιώνει και το έτερο θύμα της επίθεσης, Γ.Χ., ένας παιδικός φίλος του Σταθόπουλου, του οποίου η μηχανή επίσης κάηκε ολοσχερώς.
Χαρακτηριστικό της εκδικητικότητας των δραστών ήταν το γεγονός πως οι φλόγες έφτασαν μέχρι τα 4 μέτρα μακριά, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές ακόμη και παράπλευρα σταθμευμένο αυτοκίνητο.
Ο Βαγγέλης Σταθόπουλος με επιστολή του περιγράφει τα όσα ζει, με παρακολουθήσεις «κρυφών» και «φανερών» αστυνομικών που στόχο έχουν «να τρομοκρατήσουν όσους συνεχίζουν να αντιστέκομαι στο κράτος και τους μηχανισμούς οργανωμένης βίας».
«Η επίθεση έγινε λίγο πριν ξημερώσει, ακριβώς κάτω από το σπίτι του φίλου, το οποίο είναι μόλις ένα στενό κάτω από το αστυνομικό τμήμα», περιγράφει ο Σταθόπουλος. «Συγκεκριμένα, ένα αυτοκίνητο μαύρο, τύπου τζιπ, με φιμέ τζάμια και χωρίς πινακίδες (σας θυμίζει κάτι;), σταμάτησε παραπλεύρως του στενού όπου κατέβηκε ο συνοδηγός και περιέλουσε με μεγάλη ποσότητα εύφλεκτου υγρού και τα δύο οχήματα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καούν ολοσχερώς και τα δύο οχήματα. Περιττό να αναφέρω ότι η αστυνομία έκανε πάνω από 10 λεπτά να έρθει, την στιγμή που το πολυδύναμο τμήμα της Νίκαιας απέχει μόλις 50 μέτρα. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι όταν η μητέρα μου και ο φίλος μου πήγαν να κάνουν μήνυση κατά αγνώστων, το αστυνομικό τμήμα Νίκαιας δήλωσε ότι δεν είναι αυτό αρμόδιο».
Ο Σταθόπουλος αφού καταγγέλλει την κρατική τρομοκρατία καθιστώντας το ίδιο το κράτος υπεύθυνο για ότι κι αν συμβεί στον ίδιο, την οικογένεια του, τους φίλους του και τους συντρόφους του, εξηγεί πως η εμπρηστική -τύπου μαφιόζικη επίθεση- έχει στόχο την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό των αγώνων και των αγωνιστών, αποσκοπώντας στην κάμψη κάθε αντίστασης.

Καθημερινές παρακολουθήσεις
Στην επιστολή του ο Σταθόπουλος, σημειώνει πως έχει επανειλημμένα παρενοχληθεί με στενές παρακολουθήσεις ενώ και οι απειλές δεν έλειψαν τόσο στον ίδιο όσο και στον κοινωνικό περίγυρο. «Ειδικά, ο συγκεκριμένος φίλος έχει συστηματική παρακολούθηση και δε δίστασαν να τον απειλήσουν ότι θα χρεωθεί βαρύτατες κατηγορίες και να προχωρήσουν στην εμπρηστική επίθεση κάτω από το σπίτι του, όπου και διαμένει με την σύντροφό του και το μόλις 2,5 χρονών παιδί του. Ένας άνθρωπος που πληρώνει το τίμημα μιας παιδικής φιλίας και της συντροφικότητας που έδειξε όσο ήμουν στην φυλακή. Τα συμπεράσματα δικά σας», καταλήγει ο Σταθόπουλος.
Στις ίδιες καταγγελίες προχωρά και ο παιδικός φίλος του Σταθόπουλου, Γ.Χ., ο οποίος λόγω ακριβώς αυτής της φιλίας του έχει στοχοποιηθεί: «Παρακολουθούμε στενά πάνω από ένα χρόνο με τέτοιο τρόπο που παραπέμπει περισσότερο σε τραμπουκισμό παρά σε μία κρυφή παρακολούθηση. Έχω απειληθεί ξεκάθαρα από την αστυνομία επανειλημμένα. Με έχουν σταματήσει επειδή με έχουν δει σε κάποιες διαδηλώσεις και μου έχουν πει να σταματήσω να πηγαίνω στις κατά τα άλλα νόμιμες διαδικασίες γιατί θα με παγιδεύσουν με βαριές κατηγορίες. Μου έχουν γίνει ‘φιλικές’ συστάσεις ακόμα και για τα μαύρα ρούχα που φοράω», λέει ο Γ.Χ., διευκρινίζοντας πως 3-4 μέρες προτού γίνει η εμπρηστική επίθεση οι παρακολουθήσεις σταμάτησαν. «Συγκεκριμένα όλως τυχαίως την ίδια μέρα που μου άφησε το αυτοκίνητο ο Βαγγέλης, σταμάτησα να βλέπω αστυνομικούς στις γωνίες του σπιτιού μου».
Ν. Τ.

Σχόλια

Exit mobile version