Αρχική πολιτική Παύλος Πολάκης: Θα φτάσουμε, αν χρειαστεί, στα άκρα!

Παύλος Πολάκης: Θα φτάσουμε, αν χρειαστεί, στα άκρα!

Στη συγκέντρωση της περασμένης Κυριακής ο λαός της Κρήτης είπε βροντερό «όχι» στην καταστροφή των χημικών της Συρίας με τη μέθοδο της υδρόλυσης εν πλω στη Μεσόγειο.

Και σήμερα, Παρασκευή (σ.σ. χθες), θα έχουμε ένα διευρυμένο Συντονιστικό, στο οποίο θα συμμετέχουν πάνω από 50 φορείς του Nομού Χανίων, δημοτικές, περιφερειακές ενώσεις, κινήματα, συλλογικότητες, κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις, σύλλογοι, επιμελητήρια, κ.ά. Θα οργανωθεί παλλαϊκή συστράτευση ώστε να αποτραπεί αυτή η απίστευτη ενέργεια.
Μια ενέργεια που αν γίνει πραγματικότητα θα σημάνει την καταστροφή σε όλο το οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης του νησιού, θα μολύνει τη θάλασσα, θα οδηγήσει τις χώρες της Μεσογείου σε ένα πολύ μαύρο μέλλον.
Δεν μας πείθουν καθόλου οι δεσμεύσεις ότι θα λάβουν όλα τα μέτρα ασφαλείας. Όλοι το ξέρουμε ότι δεν είναι καθόλου ασφαλές και το παραμικρό ατύχημα μπορεί να οδηγήσει σε ανεπανόρθωτη καταστροφή. Είμαστε αποφασισμένοι, επιπλέον, να μην επιτρέψουμε το κλειστό θαλάσσιο σύστημα της Μεσογείου να γίνει σκουπιδότοπος και χωματερή των μεγάλων δυνάμεων.
Στα μεγάλα ΜΜΕ έχει πέσει μια ανεξήγητη συνωμοσία σιωπής για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε στην Κρήτη και που αντιμετωπίζουν και όλοι οι λαοί της Μεσογείου. Ακόμα και η Greenpeace, που δείχνει ευαισθησία για μια φάλαινα ή για την καρέτα–καρέτα, δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση. Καλούμε την κυβέρνηση να θέσει κατεπειγόντως το θέμα στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. και την Επίτροπο Αλιείας να… εμφανιστεί και να κάνει στοιχειωδώς το καθήκον της.
Καλούμε όλον τον κόσμο στην παγκρήτια συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή, 23 Μαρτίου στο Αρκάδι, που ήταν η ιστορική έδρα της μεγάλης Κρητικής Επανάστασης του 1866, και είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε, αν χρειαστεί, στα άκρα.

* Ο Παύλος Πολάκης
είναι δήμαρχος Σφακίων

Σχόλια

Exit mobile version