Αρχική πολιτική αριστερά Παρουσιάστηκε και επίσημα η πρωτοβουλία

Παρουσιάστηκε και επίσημα η πρωτοβουλία

Τη συγκρότηση αριστερού βήματος διαλόγου και κοινής δράσης ανακοίνωσαν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσωπικότητας της πνευματικής, καλλιτεχνικής και αυτοδιοικητικής Αριστεράς, την Τρίτη 6 Ιουλίου.

Τη συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν οι Γιώργος Μανιάτης, καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών, Ευτύχης Μπιτσάκης, ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Χρήστος Κορτζίδης, δήμαρχος Ελληνικού, Γρηγόρης Καλομοίρης, συνδικαλιστής εκπαιδευτικός, ενώ συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Γιάννης Κιμπουρόπουλος. Ο Γιώργος Μανιάτης τόνισε ότι «δεν επιδιώκεται μια μηχανιστική ενότητα της Αριστεράς, καθώς οι ιδεολογικές διαφορές είναι δεδομένες και σεβαστές. Ζητούμενο είναι η ενότητα στη δράση, προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων, για την ανατροπή του μνημονίου». Ο Ευτύχης Μπιτσάκης τόνισε ότι «είναι εύκολο να φτιάχνεις ιδεολογικούς κόσμους και να ζεις μέσα σ’ αυτούς μόνος σου, διακηρύσσοντας το αλάθητο», προσθέτοντας ότι «το δύσκολο είναι να αναμετρηθείς με τις αγωνίες, τις αναζητήσεις και τις αυταπάτες των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων».
Ο Χρήστος Κορτζίδης αναφέρθηκε στις εμπειρίες από τη συσπείρωση της Αριστεράς και ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων στην περιοχή του, ενώ την ανάγκη να προωθήσει η Αριστερά «ένα έκτακτο ανορθωτικό πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση σε αντίθεση με τη λογική των αγορών, που κυριαρχεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο Γρηγόρης Καλομοίρης.
Τέλος, ο Γιάννης Κιμπουρόπουλος σημείωσε την ανάγκη ενός «μόνιμου φόρουμ ανταλλαγής απόψεων και αλληλεγγύης».
Η πρωτοβουλία θα έχει την πρώτη, ανοιχτή συνάντησή της την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Ιουλίου, στις 7.30 μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας της Ελλάδος (Σίνα 16, πρώτος όροφος). Ανακοινώθηκε επίσης ότι η πρωτοβουλία θα επιδιώξει συναντήσεις με τις ηγεσίες όλων των αριστερών δυνάμεων και ότι θα οργανώσει διάσκεψη με συμμετοχή Ελλήνων και ξένων διανοητών και ακτιβιστών, με αφορμή την άφιξη κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, στα μέσα Σεπτεμβρίου.

* Δείτε μαγνητοσκοπημένες όλες τις εισηγήσεις και τη συζήτηση που ακολούθησε στο site του Δρόμου εδώ

Σχόλια

Exit mobile version