Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Παρουσιάστηκαν οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ για Δήμο και Περιφέρεια Θεσσαλονίκης

Παρουσιάστηκαν οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ για Δήμο και Περιφέρεια Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη το πρωί παρουσιάστηκε στην αίθουσα συνεντεύξεων της ΕΣΗΕΜΘ η ιδρυτική διακήρυξη της δημοτικής παράταξης Ανοιχτή Πόλη και ο επικεφαλής Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Τα μέλη της δημοτικής παράταξης προανήγγειλαν ένα νεανικό ψηφοδέλτιο, στο οποίο όμως θα εκπροσωπούνται όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν «όλες οι γενιές της αριστεράς».

Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης προσέδωσε δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές για τα αντιλαϊκή μέτρα της κυβέρνησης και τις παρεμβάσεις της τρόικας. Χαρακτήρισε τον Γιάννη Μπουτάρη κυβερνητικό υποψήφιο, παρακολούθημα της κυβέρνησης αλλά και ελεύθερο σκοπευτή, υποστηρίζοντας ότι λόγω της πολιτικής αφερεγγυότητάς του δεν μπορεί κανείς να εμπιστευτεί στα χέρια του την ευθύνη της αλλαγής στη διοίκηση της πόλης. Αναφερόμενος στον Κώστα Γκιουλέκα σχολίασε ότι πρόκειται για τη συνέχεια του καθεστώτος Παπαγεωργόπουλου που εμφορείται από ακραία εθνικιστικά ιδανικά, ενώ έκανε λόγο για «κλεπτοκρατική διαχείριση των δημόσιων πόρων» από πλευράς της νυν διοίκησης του δήμου και για «δεξιές πολιτικές διοίκησης που για περίπου 25 χρόνια καταδίκασαν την πόλη στη συνολική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής».
Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου της περιφερειακής παράταξης Κεντρικής Μακεδονίας Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα – Μπορούμε να τους σταματήσουμε με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Τάσο Κουράκη παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες και οι κεντρικοί άξονες της πολιτικής στόχευσης της παράταξης.
Στον Νομό Θεσσαλονίκης υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης κατεβαίνει ο Γιώργος Θεοδορόπουλος, πολιτικός μηχανικός, στο Νομό Χαλκιδικής ο Ασημινάρης Χρήστος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και υποψήφιος νομάρχης Χαλκιδικής το 2006, στο Νομό Σερρών ο Φιντίας Βελλίκης, συνταξιούχος δικηγόρος, στο Νομό Κιλκίς ο Γεωργιάδης Κωνσταντίνος, ελεύθερος επαγγελματίας, στο Νομό Πέλλας η Καλλιόπη Κολίνη, εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στο Νομό Πιερίας, ο Νίκος Μπονοβόλιας πολιτικός μηχανικός.
Τα μέλη της παράταξης τόνισαν ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Αριστερά, τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και για όλους τους ανθρώπους που αγωνίζονται ότι η περιφερειακή μας παράταξη κατεβαίνει ενωμένη και συσπειρωμένη και ότι μέσα από συλλογικές και συντροφικές διαδικασίες ανέδειξε τους υποψήφιους της για μια εκλογική μάχη που συνιστά μάχη ενάντια στο Μνημόνιο, τον δικομματισμό και τον Καλλικράτη».
Τέλος κάλεσαν όλους τους πολίτες να στηρίξουν και να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο της Μακεδονίας Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα – Μπορούμε να τους σταματήσουμε καθώς «Με τη συνεργασία και τη συμμετοχή ενεργών πολιτών πετύχαμε τη διάσωση των μύλων Αλλατίνη, ανακαλέσαμε την απόφαση για αύξηση των εισιτηρίων και την κατάργηση των νυχτερινών δρομολογίων, ανακόψαμε τη μετατροπή της ΔΕΘ σε χώρο εμπορικών δραστηριοτήτων, υπερασπιστήκαμε το δάσος στο Πανόραμα και ακυρώσαμε την καταπάτηση του από την Μητρόπολη Θεσσαλονίκη».

 

Σχόλια

Exit mobile version