Αρχική πολιτισμός Παρουσίαση του βιβλίου Anonymous

Παρουσίαση του βιβλίου Anonymous

Στο Χώρο Ιδεών, Συναντήσεων και Πολιτισμού Δρόμος

Την ερχόμενη Πέμπτη, 13 Μαρτίου, στις 19:30, στον Χώρο Ιδεών, Συναντήσεων και Πολιτισμού Δρόμος θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου Anonymous των Frederic Bardeau και Nicolas Danet, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κονιδάρη.
Anonymous! Ένα όνομα που τρομάζει τους ισχυρούς, τις κυβερνήσεις, τις αρχές, τις κάθε είδους μαφίες, τις μεγάλες πολυεθνικές, τους θεσμούς, τα κράτη. Με τις ρίζες της στην κουλτούρα του Διαδικτύου, από την οποία προέκυψαν οι χάκερ και οι ιδιαίτερες ανθρωπιστικές αξίες του ψηφιακού κόσμου, η καινούργια αυτή μορφή ακτιβισμού επαναπροσδιορίζει το πλαίσιο των κοινωνικών αγώνων. Στις μέρες μας το κίνημα αυτό μεταδίδεται σαν ιός και εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Έναν κόσμο που αυτοί οι «αγανακτισμένοι ανώνυμοι» επιμένουν να θέλουν να τον αλλάξουν. Αόρατοι μα πανταχού παρόντες, στρατευμένοι σε μια κοινή υπόθεση και φορώντας τη μάσκα ενός θρυλικού ήρωα, χιλιάδες ανώνυμοι ξεσηκώνονται, διεκδικούν, παλεύουν και υπερασπίζονται με σθένος τα ιδανικά τους που τα έχουν αναγορεύσει σε απόλυτες αξίες, συχνά ξεπερνώντας τα όρια του νόμου. Πηγαίνοντας κόντρα στις προκαταλήψεις και τις φαντασιώσεις που αφορούν στους Anonymous, οι συγγραφείς του βιβλίου μας προτείνουν μια εξαιρετική ανάλυση του φαινομένου κάτω από διαφορετικές οπτικές γωνίες και περιγράφουν τα βασικά τους αιτήματα και επιτεύγματα. Δείχνοντας το πολιτισμικό και κοινωνικό υπόβαθρο του κινήματος των Anonymous, το βιβλίο αυτό δίνει όλα τα κλειδιά για να κατανοήσουμε την πραγματική φύση των Anonymous και τη διαρκώς μεταβαλλόμενη πραγματικότητα αυτής της νέας μορφής «πληροφορικού, πολιτικού και επικοινωνιακού ανταρτοπόλεμου»…

Οι συγγραφείς
Ο Frederic Bardeau είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και Οικονομικού Σχεδιασμού και αναλυτής της κυβερνοκουλτούρας και των κοινωνικών δικτύων. Ο Nicolas Danet είναι πτυχιούχος της CELSA και ειδικεύεται στην ανάλυση των χακτιβιστικών κινημάτων.

info

Το βιβλίο παρουσιάζουν ο κοινωνικός ανθρωπολόγος και συγγραφέας Δημήτρης Ουλής και ο πολιτικός επιστήμονας Φάνης Παπακωστίδης.

Σχόλια

Exit mobile version