Αρχική στήλες ΠΑΡΑ πολιτικά τ.129

ΠΑΡΑ πολιτικά τ.129

 

ΕΛΑΣ: Μιλάτε; Σας ακούμε
Εκρηκτική άνοδο σημείωσε η παρακολούθηση πολιτών από την Ελληνική Αστυνομία. Όπως αναφέρεται, η ΕΛΑΣ και η ΕΥΠ παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα περισσότερων από 50.000 πολιτών και μάλιστα μόνο τον τελευταίο χρόνο οι επίσημες παρακολουθήσεις τηλεφώνων, με επίκληση θεμάτων «κρατικής ασφάλειας», αυξήθηκαν κατά 70%. Σύμφωνα με την ΑΔΑΕ, όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση το 2011, εκδόθηκαν 3.472 διατάξεις που αφορούσαν νέες περιπτώσεις άρσης επικοινωνιών για λόγους «εθνικής ασφάλειας» -υποθέσεις τρομοκρατίας και κατασκοπίας-, τη στιγμή που ήταν 2.281 το 2010. Ακόμη το 2011 εκδόθηκαν 1.743 βουλεύματα δικαστικών συμβουλίων, έναντι 1.169 το 2010, για τη διακρίβωση εγκλημάτων όπως φόνοι, ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών κλπ. Ουσιαστικά το 2011 εκδόθηκαν συνολικά 9.276 δικαστικές αποφάσεις για παρακολούθηση τηλεφώνων (κάθε απόφαση αφορά τουλάχιστον 5 άτομα) έναντι 6.400 το 2010 (αύξηση μεγαλύτερη από 69%). Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΔΑΕ έκανε λόγο για υπερβολές, όσον αφορά τον αριθμό των 50.000.

 

Κάποιος ξέχασε να πληρώσει το ρεύμα
Τον πόλεμο προπαγάνδας που η ΔΕΗ έχει δεχθεί από τα ΜΜΕ τον νιώσαμε στο πετσί μας, μια και σχεδόν κάθε βράδυ τα τηλεπαράθυρα ανακάλυπταν τα πιο εξωφρενικά πράγματα προκειμένου να νομιμοποιήσουν το ξεπούλημα της μεγαλύτερης κρατικής εταιρείας. Φυσικά, η παρακάτω είδηση θάφτηκε.
Σε ανακοίνωσή της, λοιπόν, που καλεί το κράτος να διασφαλίσει την αποπληρωμή των μεγαλο-οφειλετών προς τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, η ΓΕΝΟΠ αναφέρεται ειδικότερα στις οφειλές της -ιδιοκτησίας Μυτιληναίου- εταιρίας “Αλουμίνιον” που υπερβαίνουν, όπως αναφέρεται, τα 130 εκατ. ευρώ. Δεν πειράζει. Μπορεί να κόβουμε το ρεύμα σε ανέργους, αλλά όταν αφορά θεσμούς όπως τον Όμιλο Μυτιληναίου και τη Siemens, είμαστε large και χαρίζουμε…

Κουίζ: Πόσοι δεν θα πληρώσουν την εφορία φέτος;
Xθές έληξε η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, με το 1/5 των φορολογούμενων να μην καταβάλει τα υπέρογκα ποσά που η νέα ληστρική φορολογία απαιτεί προς τέρψιν της χρεομηχανής. Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, τα χρεωστικά σημειώματα που είχαν αποσταλεί ανέρχονταν σε 2.562.135, το 18% των οποίων ανέρχεται σε 461.184 φορολογουμένους, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν το φόρο εισοδήματος και τις εισφορές-χαράτσια που καταλογίστηκαν. Απορούμε πραγματικά σε τι νούμερο θα ανέλθει αυτό το ποσοστό, μια και οι επόμενες φορο-αφαιμακτικές δόσεις αναμένονται, όπως και ένα νέο πακέτο περικοπών.
Όσοι δεν πλήρωσαν καλούνται να γράψουν 100 φορές σε μια κόλλα χαρτί “Είμαι κακός Έλληνας, δεν πληρώνω τους φόρους μου αλλά δεν θα το ξανακάνω” και να το ταχυδρομήσουν στην διεύθυνση International Monetary Fund, 700 19th Street, N.W., Washington, D.C. 20431, υπ’ όψιν κυρίας Κριστίν Λαγκάρντ.

Σχόλια

Exit mobile version