Αρχική στήλες ΠΑΡΑ πολιτικά τ.107

ΠΑΡΑ πολιτικά τ.107

 

Οι «φίλοι τους» οι Έλληνες της… Ελβετίας
Θυμάται μήπως κανείς, ότι η ελληνική κυβέρνηση βρισκόταν στα πρόθυρα σύναψης συμφωνίας, για τη φορολόγηση των εκατομμυρίων ευρώ σε καταθέσεις Ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες; Όπως μας πληροφορεί το Tvxs σε αναλυτικό ρεπορτάζ γερμανικού καναλιού, για το ζήτημα αυτό που ο αρμόδιος υπουργός Ε. Βενιζέλος είχε σηκώσει μεγάλο επικοινωνιακό κουρνιαχτό, έχει μέχρι στιγμής προχωρήσει το απόλυτο….τίποτα! Φέρεται, μάλιστα, ένας Έλληνας επιχειρηματίας που διευθύνει από την Ελβετία πολλές επιχειρήσεις και έχει κερδίσει έως 200 εκατομμύρια να μη χρωστάει πουθενά και σε κανέναν, αφού καμία κρατική Αρχή, πολύ απλά, δεν απαιτεί, ούτε ελέγχει το παραμικρό. Και να τι δηλώνει ευθαρσώς αυτός ο κύριος ονόματι Γ. Κούκης στο γερμανικό κανάλι: «Όσο λιγότερα χρήματα παίρνει η κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο»! Τόσο θράσος, τόσος κυνισμός!

Ένας-ένας την κάνουμε;
Ακούσαμε τον Θ. Πάγκαλο να δηλώνει στην Έλλη Στάη, πως μάλλον δεν θα συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές. Διαβάσαμε πως ο Γ. Παπακωσταντίνου σκέφτεται να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον ιδιωτικό τομέα και δεν θα πολιτευτεί. Εδώ θυμηθείτε πως ο υπουργός Οικονομικών, που μεθόδευσε την έλευση του ΔΝΤ, είχε τότε κάνει την απίστευτη δήλωση, πως αν αποτύχει, ο ίδιος δεν είναι…ανεπάγγελτος.
Ακόμη ο Η. Μόσιαλος, για όσους τον ξέχασαν είναι ο προηγούμενος κυβερνητικός εκπρόσωπος επί ΓΑΠ και ιδεολογικός φωστήρας του νεοφιλελευθερισμού στα οικονομικά της Υγείας, προτίθεται να επιστρέψει στη θέση του στο αγγλικό Παν/μιο LSE. Όμως Δ. Ρέππα θα έχουμε, αφού προαλείφεται για τα σίγουρα του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Γιατί, άραγε, όλοι αυτοί -και δεν θα είναι πιθανώς οι μόνοι- στερούν από το λαό τη χαρά να τους ανταποδώσει με περίσσεια ευγνωμοσύνη τη…. σωτηρία του, για την οποία τόσο ανιδιοτελώς μόχθησαν;

 

Σχόλια

Exit mobile version