Αρχική στήλες ΠΑΡΑ πολιτικά τ.105

ΠΑΡΑ πολιτικά τ.105

Τι χρειάζεται ο Κοκκαλάκης;
Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Το Βήμα, Β. Λαμπρόπουλος, ξεπέρασε ακόμη και τα δικά του όρια. Σε άρθρο του στο φύλλο της 1/3 που καταπιάνεται με την περίφημη υπόθεση της βόμβας στο μετρό, κατηγορεί ως ηθικούς αυτουργούς, την Ανοικτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού-Παπάγου! Μια ανακοίνωση της Λαϊκής Συνέλευσης προς τους εργαζομένους του μετρό, που προτρέπει να μην κλείνουν οι σταθμοί κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, μετατρέπεται σε «προκήρυξη μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου»! Το άρθρο, πραγματικά, αξίζει να διαβαστεί… Κάνει εντύπωση, πάντως, το γεγονός ότι ολόκληρο στηρίζεται σε «δηλώσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.». Με τέτοια δημοσιογραφία, το γραφείο Τύπου της Αστυνομίας αποτελεί μια αχρείαστη και δαπανηρή πολυτέλεια.

Ομερτά στην Κόρινθο
Ο νόμος της σιωπής έχει επιβληθεί στην τοπική κοινωνία της Κορίνθου, εκεί όπου πριν από περίπου 20 μέρες οι μετανάστες που έχουν βρει καταφύγιο στα παλιά βαγόνια του ΟΣΕ δέχτηκαν δολοφονική επίθεση από «γνωστούς-αγνώστους» της περιοχής. Ένας εκ των… νοικοκυραίων, μάλιστα, δεν δίστασε να επιτεθεί ακόμη και με το αυτοκίνητό του εναντίον δύο μεταναστών, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό τους.
Από την πρώτη στιγμή η σιωπή και το σκοτάδι σκέπασε την υπόθεση. Την αρχή έκανε ο αστυνομικός διευθυντής του τοπικού Α.Τ. ο οποίος «αδυνατεί» να εντοπίσει τους δράστες, παρά το γεγονός πως υπάρχουν φωτογραφίες του αυτοκινήτου την ώρα που χτυπά έναν μετανάστη. Συνέχεια στην ένοχη σιωπή δίνουν οι γιατροί που εξέτασαν τους χτυπημένους μετανάστες, οι οποίοι αλλάζουν τις διαγνώσεις τους κατά το δοκούν.
Χαρακτηριστική η περίπτωση του Mustafa Muzclehim του οποίου η  αρχική διάγνωση αναφέρει ως λόγους νοσηλείας την «παράσυρση από αυτοκίνητο».
Στο εξιτήριο όμως η διάγνωση άλλαξε σε «πεζός που τραυματίζεται σε τροχαίο ατύχημα». Αντιρατσιστικές οργανώσεις που ήρθαν σε επαφή με τους μετανάστες και αλληλέγγυες ομάδες είχαν σκοπό να ζητήσουν ξανά από το Νοσοκομείο της Κορίνθου πλήρη ιατροφαρμακευτική γνωμάτευση και από την αστυνομία παραπεμπτικό για ιατροδικαστή.

 

Σχόλια

Exit mobile version