Αρχική στήλες ΠΑΡΑ πολιτικά τ. 23

ΠΑΡΑ πολιτικά τ. 23

«Ανοιχτή» εκδήλωση στο Ίλιον – Κοινοί απατεώνες – Καπιταλιστικές διευθετήσεις – Έμπαινε, Πρόεδρε – Καλά το πάτε – Καραγκιόζηδες – Ο καλός δεν χάνεται

«Ανοιχτή» εκδήλωση στο Ίλιον
«Σηκωθείτε φύγετε». «Τι θέλετε εσείς εδώ;» Αυτές ήταν οι απαντήσεις (και άλλες πολλές που μάλλον δεν γράφονται…) ενός μηχανισμού μελών του ΚΚΕ στο Ίλιον, όταν παραβρέθηκαν φίλοι και μέλη της Δημοτικής παράταξης Αριστερό Σχήμα Ιλίου, στη δημόσια-ανοιχτή -κατά τα άλλα- συγκέντρωση που είχε προγραμματίσει η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ με θέμα πολιτικές εξελίξεις και αυτοδιοικητικές εκλογές. Μάλιστα, οι αντιδράσεις έγιναν πιο έντονες όταν είδαν τα μέλη τους να διαβάζουνε τη πρόσκληση – κάλεσμα της παράταξης για να εκφραστεί ένα ρεύμα αντίστασης και αλλαγής στο Ίλιον από ένα μέτωπο δυνάμεων ανένταχτων και οργανωμένων, προκειμένου οι δημοτικές εκλογές να πάρουν τη μορφή δημοψηφίσματος ενάντια στη τρόικα και στους πολιτικούς εκφραστές της -κεντρικούς και τοπικούς. Όταν ρωτήθηκαν αν τελικά είναι δημόσια και ανοιχτή η συγκέντρωση, μας απάντησαν: «για εσάς είναι κλειστή…».

Κοινοί απατεώνες
Όταν ο επίτροπος Όλι Ρεν έριχνε την «ιδέα» για μείωση των αγροτικών επιδοτήσεων στις χώρες με μεγάλα ελλείμματα, η υπουργός Κ. Μπατζελή, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη, χαρακτήρισε τις προτάσεις του Ο. Ρεν ως «τρελό σενάριο». Υποστήριξε, δε, ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δεχθούμε αυτές τις περικοπές και, κυρίως, αυτών των κοινοτικών επιδοτήσεων». Τελικά όχι μόνο οι κυρώσεις επιβλήθηκαν, αλλά κάθε κράτος-μέλος θα καταθέσει ένα ποσό και εάν δε «συμμορφωθεί» εγκαίρως, θα παρακρατούνται, οριστικά, τόσο οι κοινοτικές χρηματοδοτήσεις όσο και το ποσό που θα έχει καταθέσει στον «ειδικό λογαριασμό».
Μετά τη συμφωνία, ο πρόεδρος της ΕΕ, Χ. Β. Ρομπέι, δήλωσε ότι «όλες οι χώρες συμφώνησαν για την επιβολή αυστηρών οικονομικών κυρώσεων, εναντίον των χωρών με υπερβολικό έλλειμμα και χρέος».
Είναι ή όχι, απατεώνες;

Καπιταλιστικές διευθετήσεις
Θα θυμάστε πόσες οικογένειες κατέστρεψε η γνωστή μας Goldman Sachs με τις «φούσκες» της στην αγορά της οικοδομής στις ΗΠΑ.
Η Goldman διέθετε στην αγορά στεγαστικές επενδύσεις, τη στιγμή που η αγορά στις ΗΠΑ ήταν υπό κατάρρευση και είχε «αμελήσει» να πληροφορήσει τους επενδυτές. Η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια και η εταιρία υποχρεώθηκε στην καταβολή προστίμου 550 εκ. δολαρίων, για τη διευθέτηση της δικαστικής υπόθεσης που αφορούσε κατηγορίες για εξαπάτηση επενδυτών.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανέφερε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο στην τραπεζική ιστορία.
Μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2010, η επενδυτική τράπεζα κατέγραψε κέρδη 3,5 δισ. δολαρίων.
Δηλαδή, το πρόστιμο ήταν μόλις το 1,5% των κερδών της ή οι εισπράξεις 2 εβδομάδων.

Έμπαινε, Πρόεδρε.
Τελικά, όσοι βιάστηκαν να προφητέψουν πως ο κυρ-Νίκος είναι άσχετος περί τα ποδοσφαιρικά, έπεσαν έξω.
Μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα του, να και τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.
Επισκέφθηκε το φίλο του -όπως λέει- τον αρμόδιο και αμέσως μπήκε νέος χλοοτάπητας στο ΟΑΚΑ.
Όμως το «ζουμί» είναι αλλού…
«Η κατασκευή του νέου γηπέδου είναι ένα θέμα προτεραιότητας. Μπορεί να γίνει και θα μπορούσε να έχει ήδη γίνει αν όλοι το ήθελαν. Πολλοί διερωτώνται πώς είναι δυνατόν ένα έργο με περισσότερες από μία χρήσιμες πλευρές και για την ομάδα και για την πόλη και για το περιβάλλον και για το δημόσιο συμφέρον να παραμένει πολιτικά ορφανό», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος είχε συνεργασία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΗΠΕΛ Βαγγέλη Σαμαρά.
Άντε, με το δεξί!

Καλά το πάτε
Φουριόζοι ρίχτηκαν οι φίλοι της Δημοκρατικής Αριστεράς, στην «οικοδόμηση» του νέου κόμματος τους.
Φουριόζοι και απελευθερωμένοι από τις έως τώρα επιδράσεις των διάφορων αριστεριστών του ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι,στη συγκέντρωση που οργάνωσαν στο Ηράκλειο, ο Θ. Λεβέντης στη δική του παρέμβαση στάθηκε στην ανεπιφύλακτη καταδίκη, εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς, κάθε μορφής βίας, περιλαμβανομένων και των φαινομένων του Δεκέμβρη του 2008. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην αδυναμία της Ελλάδας να σταθεί, σήμερα, μόνη της στο οικονομικό επίπεδο, «πράγμα που η χώρα μας το αντιπαλεύει σθεναρά με τη συμμετοχή της στην Ε.Ε..», όπως είπε.
Από κοντά ο αντικομφορμιστής Γρ. Ψαριανός τόνισε και αυτός τη σημασία που έχει η Ευρώπη για τη χώρα μας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη».
Σωστοί οι παίχτες.

Καραγκιόζηδες
Δεν φτάνει που ψάχνουν την υφαλοκρηπίδα μας, αυτοί οι Τούρκοι μεθόδευσαν να μας φάνε και τον Καραγκιόζη και τα κατάφεραν ως φαίνεται.
Μετά από αίτημα, λοιπόν, που υπέβαλλαν στην ΟΥΝΕΣΚΟ, αποδόθηκε η τουρκική πατρότητα στον ήρωα του θεάτρου σκιών.
Πατριωτικές κορώνες και διενέξεις υπουργείων και διαβήματα, αυτή την φορά, για την πατρότητα του Καραγκιόζη.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρ. Δελαβέκουρας χαρακτήρισε τον Καραγκιόζη «αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού της Ελλάδας» και νομίζω πως έχει απόλυτο δίκιο.
Ανοίξτε μια τηλεόραση, παρακολουθήστε τη Βουλή, διαβάστε δηλώσεις της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και θα δείτε μπροστά σας ολοζώντανους δεκάδες καραγκιόζηδες.
Όσο πια εκείνο το θρυλικό «θα φάμε, θα πιούμε και νηστικοί θα.. κοιμηθείτε», επιβεβαιώνει πως οι καραγκιόζηδες είναι ελληνικό προϊόν.

Ο καλός δεν χάνεται
Άμα είσαι άξιος και προκομμένος, θα βρεις το δρόμο σου. Ζωντανό παράδειγμα οι κατά τεκμήριο πανάξιοι Επίτροποι της Ε.Ε. Είναι ενδεικτικό ότι 7 από τα 13 μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που  δεν επελέγησαν για τη δεύτερη θητεία, συνεχίζουν την καριέρα τους σε εταιρίες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, τραπεζικούς ομίλους και μεγάλες βιομηχανίες, παρέχοντας ακριβοπληρωμένες υπηρεσίες.
Για παράδειγμα, ο Γερμανός πρώην Επίτροπος Γκίντερ Φερχόιγκεν ανέλαβε θέση συμβούλου στην Ένωση Εμπορικών Επιμελητηρίων της Τουρκίας .
Σας θυμίζουμε ότι ήταν αρμόδιος της Κομισιόν για την προετοιμασία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.
Η πρώην Επίτροπος, Μεγκλένα Κούνεβα, η οποία ήταν επιφορτισμένη με την προστασία του Ευρωπαίου καταναλωτή, σήμερα αποτελεί σύμβουλο επιχειρήσεων όπως η Μicrosoft, η Μichelin και η φαρμακοβιομηχανία Ρfizer.  Μαρία, μη φοβάσαι το μέλλον.

Σχόλια

Exit mobile version