Αρχική στήλες ΠΑΡΑπολιτικά τ.97

ΠΑΡΑπολιτικά τ.97

Θλιβερή Ελλάδα
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η κίνηση στους εθνικούς δρόμους μειώθηκε τα τελευταία δύο χρόνια κατά 40%. Ως εδώ «καλά». Λες εντάξει, λογικό λόγω της γενικευμένης αφραγκίας. Αν και είναι θλιβερό, ας πούμε, να σκέφτεσαι τα λεφτά για να πας στο χωριό σου. Κόψιμο και σε τούτη τη… χλιδή. Αλλά πολύ πιο θλιβερό είναι ένα άλλο επίσημο στοιχείο: μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οπότε και τηρούνται σχετικά στοιχεία, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα σε όλον τον κόσμο που παρουσιάζει τέτοια μείωση σε καιρό ειρήνης… Για φαντάσου.

Πόρτες και κάγκελα
Λέει ο Ψ: Γιατί μου είπες να μπω από την πίσω πόρτα; Λέει ο εκπρόσωπος του ΓΑΠ: Από εκεί μπαίνουν όλοι όσοι δεν είναι υπουργοί. Λέμε εμείς: Γιατί εσύ Ψ, δεν μπήκες από την κύρια είσοδο; Ντρεπόσουνα; Και αφού σου κακόπεσε, γιατί τα κελαηδάς σήμερα; Όχι όλα, όσα θες. Θυμάστε πότε έγινε η συνάντηση; Παραμονές της συγκλονιστικής παλλαϊκής κινητοποίησης της 19 και 20 Οκτώβρη.
Δεν σας θυμίζει η ιστορία τον «αγαπούλα» και την κουκούλα; Εκεί έχει όμως και κάγκελα!

Και συ Άνθιμε
Ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος είχε ξεσπαθώσει κατά του Μνημονίου, προκαλώντας μάλιστα την αντίθεση των ορκισμένων στην τρόικα κυβερνητικών στελεχών. Αυτά επί Παπανδρέου. Τώρα κι αυτός στις εορταστικές του δηλώσεις έπλεξε το εγκώμιο του Παπαδήμου, ευχήθηκε, κάλεσε σε στήριξη, τα γνωστά. Τώρα να υποθέσουμε ότι μέσα στη γενική αναμπουμπούλα του «δώστα όλα», αυτό που θα αποκαλέσουνε αναπτυξιακή ώθηση, η άμεμπτη Εκκλησία έχει λαμβάνειν…Πάντως να θιγεί έστω στο ελάχιστο η αμύθητη περιουσία της, ούτε να το φαντάζεστε. Πώς θα ασκήσουνε τα φιλανθρωπικά τους καθήκοντα οι ρασοφόροι;

Συνωνυμία;
Σου λένε οι πάντες, ο Παπούλιας, ο Άνθιμος, ο Αλαφούζος, ο Ψυχάρης, ο ΣΕΒ: Παπαδήμος η μόνη λύση σωτηρίας, εθνική επιταγή η στήριξή του. Διαβάζεις μετά στη δημοσκόπηση της VPRC την ανάλυση της κατηγορίας ψήφου για το «άλλο κόμμα». Μεταξύ «χρυσής αυγής» και «κυνηγών» εμφανίζεται και το «κόμμα Παπαδήμου» με ποσοστό 0,2%! Θα πρόκειται για…συνωνυμία.

Α. Λοβέρδο μην τα μπερδεύεις
Δεν μέτρησε καθόλου στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ η εμπνευσμένη πρόταση του φιλόδοξου υποψήφιου υπουργού Υγείας για ηλεκτρονική ψηφοφορία εντός τριών ημερών. Είναι λογικό όταν είσαι τόσο πολυπράγμων να μπερδεύεσαι. Παρασυρμένος από την «επιτυχία» των ηλεκτρονικών διαγωνισμών για φάρμακα και υλικά στο υπουργείο, όπου εξασφάλισε προσφορές από παντελώς άγνωστες εταιρίες για σχεδόν «ανύπαρκτα» προϊόντα, σκέφτηκε ότι έτσι θα λύσει και το γόρδιο δεσμό της διαδοχής στο κόμμα. Πρόσεξε υπουργέ, γιατί με κάτι τέτοια ψηφιακά και ηλεκτρονικά ξεκίνησε κι ο τωρινός σου αρχηγός και είδες πώς κατέληξε.

 

Σχόλια

Exit mobile version