Αρχική στήλες ΠΑΡΑπολιτικά τ.90

ΠΑΡΑπολιτικά τ.90

 

Το παλεύει…
Ο πρόεδρος, του… ΠΑΣΟΚ, δεν αφήνει τους δικούς του να πλήξουν. Στο «υπουργικό συμβούλιο» που συγκάλεσε ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προτείνει νέο εκλογικό νόμο. Το «εκτός τόπου και χρόνου» που του πέταξε κατάμουτρα η Β. Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τις μέρες της μεγάλης αναμπουμπούλας, εδώ δεν «παίζει». Αντίθετα, ο Γ. Παπανδρέου με κάθε τρόπο δηλώνει ότι θα επιδιώξει να παραμείνει καθοριστικός παράγοντας στις ραγδαίες ανακατατάξεις που θα συγκλονίσουν το πολιτικό σύστημα. Ότι ο ίδιος και το περιβάλλον του εξακολουθούν να διατηρούν μεγάλη ιδέα για το πόσο μπορούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις, αυτό είναι δεδομένο. Αλλά και όσοι τους υποτιμήσουν, δεν θα δικαιωθούν.

Μη σπρώχνεστε οι ευαίσθητοι
Ο Α. Σαμαράς στην ομιλία του για την ψήφο εμπιστοσύνης ζήτησε να μην κοπεί το ρεύμα σε όσους «αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν». Ο Βενιζέλος, αντέδρασε θιγμένος, ότι δεν δέχεται υποδείξεις και ήδη έχει δεσμευτεί πως θα «αποκατασταθούν οι αδικίες». Δηλαδή θα αποκαταστήσει ο ίδιος τις αδικίες, που ο ίδιος θέσπισε; Ο Π. Οικονόμου πήρε κι αυτός θέση στο κάδρο των ευαίσθητων και προανήγγειλε διορθωτικές παρεμβάσεις. Στο μέτωπο της εφεδρείας Βορίδης και Ρέπας διαπίστωσαν κίνδυνο αποδιάρθρωσης κομβικών υπηρεσιών, όπως οι συγκοινωνίες.
Τι συμβαίνει και η κυβέρνηση του αποφασισμένου Παπαδήμου «μπάζει» κοινωνική ευαισθησία; Πώς επιτρέπονται τέτοια «λαϊκιστικά» σταγονίδια;

Και γιατί να ψηφίζουν;
Ο Βενιζέλος ανακοίνωσε τον Προϋπολογισμό του 2012. Χρειάζεται να θυμίσουμε ότι αποτέλεσε βασική δέσμευση, μετά τη βασανιστική και ντροπιαστική για την πάλαι ποτέ κυβέρνηση Παπανδρέου αποχώρηση της τρόικας τον Σεπτέμβρη, όταν και εγκαινιάστηκε το θρίλερ για την 6η δόση; Ε, αυτόν το σφαγιαστικό Προϋπολογισμό που ενσωματώνει όλα τα χαράτσια και εμπεριέχει το νέο φορομπηχτικό νόμο, ενώ θεωρεί δεδομένη την ανταλλαγή των ομολόγων, που βρίσκεται στον αέρα με τους δανειστές να απαιτούν ληστρικά επιτόκια, δηλώνει τώρα ότι στηρίζει σύμπασα η τρικομματική της Βουλής.
Συμφωνήσαν να ολοκληρώσουν με διαδικασίες fast track πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις 8 Δεκέμβρη. Γιατί το κουράζουν; Αφού ούτως ή άλλως «αποφασίζουν και διατάζουν» οι Βρυξέλλες και το ΔΝΤ.

Ό,τι του φανεί…
Ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραίων στη Γερμανία διαμαρτυρήθηκε για τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, γιατί είναι λέει αντισημίτες.
Δεν τον πείραξε μάλλον καθόλου αν είναι ακροδεξιοί, φασίστες, ρατσιστές ενάντια στους μετανάστες. Δεν τον πείραξε αν καταλύεται η δημοκρατία και η εθνική κυριαρχία στην Ελλάδα με ή χωρίς το ΛΑΟΣ. Δεν τον πείραξε το ότι η συμμετοχή του ΛΑΟΣ είναι το αποτέλεσμα μιας ακροδεξιάς πολιτικής που εφαρμόζεται μήνες τώρα και επιβάλλει η πρωθυπουργός του, η Μέρκελ. Τον έχει βαρέσει ο σιωνισμός στο κεφάλι και πιστεύει πως επειδή στο ΛΑΟΣ είναι αντισημίτες «θα είναι πολύ δύσκολο για τη γερμανική κυβέρνηση να μπει σε διαδικασίες διαβούλευσης με την κυβέρνηση αυτή». Πώς το έλεγε ο Χάρρυ Κλυνν; Δε μας χέζεις ρε Νταλάρα…

Λένιν-Κάμενεφ
Στιγμιότυπο από πολιτική εκδήλωση αριστερής μετωπικής πρωτοβουλίας. Ένας από το κοινό της εκδήλωσης, μάλλον μπουχτισμένος από ό,τι έχει ακούσει, κάνει τοποθέτηση λέγοντας τα παρακάτω. «Ρε σύντροφοι, γιατί λέτε τόσα πολλά εναντίον του Κοτζιά; Εδώ ο Λένιν έβαλε τον Κάμενεφ στο κόμμα, ενώ του είχε σούρει τα εξ αμάξης και εσείς δεν θέλετε τον Κοτζιά στο μέτωπο». Δόθηκε μια απάντηση του στυλ: «Εντάξει, δεν είναι και Κάμενεφ ο Κοτζιάς…». Και φημολογείται ότι από το κοινό ακούστηκε ότι «καλά, κι εσείς δεν είστε ο Λένιν…».

 

Σχόλια

Exit mobile version