Αρχική στήλες Παραπολιτικά τ.84

Παραπολιτικά τ.84

 

Ελεύθερος ο Σαραλιώτης
Πρόκληση για την κοινωνία και την ίδια τη λειτουργία της δικαιοσύνης και των οργάνων της, αποτελεί η απόφαση για αποφυλάκιση του συνεργού στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από το πενταμελές Εφετείο της Λαμίας, κάνοντας δεκτό το αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής.
Στη χώρα που οι κρατούμενοι για οικονομικά «εγκλήματα» λίγων ευρώ αυξάνονται διαρκώς, στη χώρα που οι ασθενείς κρατούμενοι καταδικάζονται σε αργό θάνατο παραμένοντας στις φυλακές, στη χώρα που ο αυταρχισμός και η εκδίκηση είναι πολιτική γραμμή της κυβέρνησης, ο Βασίλης Σαραλιώτης αφήνεται ελεύθερος.
Ο συνεργός του Κορκονέα είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη για τη δολοφονία του 15χρονου Α. Γρηγορόπουλου το Δεκέμβρη του 2008 και ένα χρόνο μετά την οριστική καταδίκη και φυλάκισή του αφήνεται ελεύθερος λόγω «ανεπανόρθωτης βλάβης».  
Το Εφετείο έκρινε πως μπορεί να αφεθεί ελεύθερος! Όμως, επί της ουσίας, έκρινε πως αν έχεις πατέρα με ασθένεια και οικονομικά προβλήματα μπορείς να αφεθείς ελεύθερος. Ή μήπως, τελικά, η συνέργεια στη δολοφονία ενός παιδιού είναι προϋπόθεση;

Δυστυχώς…
Τους ευσεβείς πόθους των πρώην (ή μήπως και νυν;) εργοδοτών της εξέφρασε η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, κ. Έλενα Παναρίτη, καλεσμένη σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης την περασμένη Δευτέρα.  Το κυβερνητικό στέλεχος, πρώην υπάλληλος του ΔΝΤ, προσωπική επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού, κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα των καλεσμένων γιατί η κυβέρνηση δεν πήρε νωρίτερα τα μέτρα έτσι ώστε να αποφευχθεί η είσοδος του ΔΝΤ στη χώρα.
Η κ. Παναρίτη, αφού πρώτα προσπάθησε να εξηγήσει πως «η κοινωνία δεν ήταν έτοιμη να δεχτεί τα μέτρα» και άρα η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να τα εφαρμόσει, δήλωσε με αυθόρμητο τρόπο: «Δεν είμαστε σε μια δικτατορία δυστυχώς…» για να συμπληρώσει σχεδόν αμέσως αντιλαμβανόμενη τη γκάφα της, «ή ευτυχώς», την ώρα που οι υπόλοιποι δημοκράτες(…) καλεσμένοι της εκπομπής έσπευσαν να τη διορθώσουν.
Δεν είναι τυχαία η αυθόρμητη και πέρα για πέρα αληθινή φράση της κ. Παναρίτη. Είναι δεδομένο πως η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο θα ήθελε, αλλά προσπαθεί καθημερινά μέσω της τρομοκρατίας, της καταπάτησης των ατομικών ελευθεριών, τους εκβιασμούς, να επιβάλει μια δικτατορία.
Από την άλλη πλευρά το «δυστυχώς» της κ. Παναρίτη είναι βέβαιο πως προκύπτει από την αντίσταση που έχει αντιπαρατάξει η ελληνική κοινωνία απέναντι στην κυβέρνηση του Μνημονίου. Διότι αυτή η αντίσταση είναι που αναγκάζει κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ να έχουν σκεφτεί την ανάγκη για επιβολή των μέτρων μέσω μιας δικτατορίας.
Όπως κι αν έχει η φράση «δεν είμαστε σε μια δικτατορία δυστυχώς ή ευτυχώς» παραμένει αμφίσημη κ. Παναρίτη. Άλλωστε, έχετε σχετικά εμπειρία…

Πανευρωπαϊκό ανέκδοτο
Οι υστερικοί κυβερνητικοί εκβιασμοί «ή δέχεστε τα μέτρα και το βουλώνετε ή πάμε σε χρεοκοπία» φαίνεται ότι έχουν γίνει πανευρωπαϊκό ανέκδοτο και συνώνυμο της πολιτικής απάτης. Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, αφιέρωσε προχθές τη στήλη «Πινόκιο της ημέρας», όπου εκτίθενται πολιτικοί που συλλαμβάνονται ψευδόμενοι, στον ημέτερο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη. Εμείς απλώς αντιγράφουμε: «Εάν δεν καταβληθεί η επόμενη δόση του πακέτου βοήθειας μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, η χώρα θα χρεοκοπήσει, λέει συνεχώς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης.
Ωστόσο, όταν ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η Αθήνα θα αναμένει την επόμενη δόση μόλις το Νοέμβριο, η κυβέρνηση αντέδρασε χαλαρά. Υπάρχουν χρήματα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, αναφέρθηκε. Συμπέρασμα: Η Αθήνα δεν τα πάει καλά με τους αριθμούς- τόσο παλιότερα όσο και σήμερα».
Σας πήραν είδηση και στο Βερολίνο, ρεεεεε…

Σχόλια

Exit mobile version