Μα γίνονταιτέτοια πράγματα;

Διαβάζουμε στον Τύπο: «Ο Π. Καμμένος χαρακτήρισε τον Γ. Παπανδρέου ως “έμμισθο broker των διεθνών κερδοσκόπων”. Ανέφερε συγκεκριμένα πως το καλοκαίρι του 2009 το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αγόρασε ένα ασφάλιστρο κινδύνου (CDS), το οποίο πούλησε τον Δεκέμβριο (δηλαδή όταν γίνονταν οι υπόγειες επαφές Παπανδρέου και Στρος Καν και ίσχυε το Τ+10 που βοηθούσε τους κερδοσκόπους), κερδίζοντας 40 εκατ., ενώ μπορούσε να βγάλει περισσότερα. Μέρος των κερδών κατέληξε στην εταιρεία I. J. Partners, που έχει πρόεδρο τον εμπλεκόμενο με το γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και συμμαθητή του πρωθυπουργού, Θόδωρο Μαργέλο, αντιπρόεδρο τη Μιράντα Ξαφά (στέλεχος του ΔΝΤ) και μέλος του Δ.Σ. τον Κουκέρεζ, πρώην πρόεδρο της Κόστα Ρίκα, ο οποίος είναι στη ΜΚΟ 14CENCE του Αντρίκου Παπανδρέου». (Αυγή 20/5). Θα ριχτεί άπλετο φως σε τέτοιες υποθέσεις; Ή θα σκάνε σαν στρακαστρούκες για εντυπωσιασμό και μετά θα θάβονται; Μόνο ο Ντομινίκ ήταν μπερμπάντης οι άλλοι είναι άγγελοι. Ή μας δουλεύουν ψηλό γαζί. Η απαίτηση να καθίσουν στο σκαμνί όλοι θα φουντώσει και τότε…

Μπουμπούκια
Αχ, αυτός ο «σοσιαλιστικός» χώρος τι μπουμπούκια έβγαλε. Όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς διαγράφονται, μπαίνουν φυλακή, εξορίζονται, το σκάνε. Δεν μπορεί, κάποιος δάκτυλος τα προκαλεί όλα αυτά… Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς βραβεύεται ακόμα από άλλους διεθνείς οργανισμούς για τις υπηρεσίες του. Μέχρι πότε;

Μας ξεσκίζουν οι τοκογλύφοι
Mέσα στην τρελή χαρά βγήκαν τα κυβερνητικά παπαγαλάκια να πανηγυρίσουν, γιατί καταφέραμε να δανειστούμε από τις «αγορές» με το επιτόκιο εντόκων γραμματίων του Δημοσίου εξάμηνης διάρκειας, να φθάνει στο εξωπραγματικό 4,88%. Κατ’ αρχήν δεν είπαν κουβέντα πως μόλις πριν από ένα μήνα είχαμε δανειστεί με 4,80%, ούτε βέβαια πως τα λεφτά των «νόμιμων» τοκογλύφων είναι πλήρως εξασφαλισμένα, καθώς τα δάνεια αυτά καλύπτονται από το δανεισμό των 110 δισ. ευρώ και δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να βρεθούν ακάλυπτα.
Για να καταλάβετε, στον Προϋπολογισμό του 2011 προβλέπεται να καταβληθεί για πληρωμές τόκων το ποσό των 15,9 δισ. ευρώ, έναντι 13,2 δισ. ευρώ το 2010 και για «δαπάνες εξυπηρέτησης δημόσιας πίστης-χρεολύσια-τακτοποίηση υποχρεώσεων με έκδοση ομολόγων», ακόμα 49,5 δισ. ευρώ.
Οι κυβερνητικές προβλέψεις εκτιμούν ότι τα τακτικά έσοδα του Δημοσίου (άμεσοι και έμμεσοι φόροι, άλλα μη φορολογικά έσοδα και εισροές από την Ε.Ε.) δεν θα ξεπεράσουν τα 57,2 δισ. ευρώ.
Γίνεται να μειωθεί το χρέος;

Μικρομέγαλος ιμπεριαλισμός
Παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις για τον ειρηνευτικό ρόλο της χώρας στην περιοχή, όλο και χωνόμαστε πιο βαθιά στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών.
Έτσι, πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς πολυήμερη πολεμική άσκηση προετοιμασίας του «Σχηματισμού Μάχης» HELBROC της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πρόκειται για τακτική πολυεθνική άσκηση με την ονομασία «Ευρώπη ΙΙ/2011». Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ «σκοπός της άσκησης είναι η προετοιμασία και επιχειρησιακή αξιολόγηση του Σχηματισμού Μάχης HELBROC (HΕLLAS-BULGARIA-ROMANIA-CYPRUS, καθώς και της προσφάτως ενταχθείσας ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ), προκειμένου να τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας, επ’ ωφελεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το β΄ εξάμηνο του 2011».
Έχει ενδιαφέρον το γεγονός πως είναι το ίδιο σχήμα που, στις αρχές Φλεβάρη, πραγματοποίησε τη γνωστή άσκηση καταστολής πλήθους στο Κιλκίς.
Ας σημειώσουμε πως ο συγκεκριμένος σχηματισμός μάχης του ευρωστρατού, θα τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το επόμενο εξάμηνο, γεγονός που συνδέεται με τις εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου και κυρίως στη Λιβύη.

Όλα στα τρωκτικά
Βρήκαν την ευκαιρία και αφού με τη βοήθεια των κάθε είδους φασιστοειδών όξυναν υπαρκτά προβλήματα, τώρα πήραν μέτρα.
Για το κέντρο της Αθήνας ο λόγος.Αποφάσισαν, λοιπόν, καθηµερινές (πεζές και εποχούµενες) περιπολίες των Οµάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, εβδοµαδιαίες μεγάλες επιχειρήσεις-σκούπα, μεικτά κλιµάκια ελέγχου ΕΛΑΣ και Δηµοτικής Αστυνοµίας, αλλά και περιορισμούς στις λαϊκές κινητοποιήσεις.
Δεν σταμάτησαν όμως εκεί.
Αποφάσισαν μείωση αντικειµενικών αξιών και αναπλάσεις σε περιοχές του Κέντρου (Κεραµεικός, Γεράνι, Μεταξουργείο).
Κατά τύχη, όμως, σ’ αυτές τις περιοχές, ήδη οι μεγαλοκατασκευαστές έχουν κάνει τα κουμάντα τους και αγοράζουν ακίνητα σχεδιάζοντας πολυτελείς κατοικίες και καταστήματα. Στο Μεταξουργείο ο όμιλος ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ ολοκλήρωσε συγκρότημα 6.500τ.μ., ο Όμιλος ΜΑΜΙΔΑΚΗ κατασκευάζει συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στο Βοτανικό, στα Κάτω Πετράλωνα η ΓΝΩΜΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ «αναδιαμορφώνει» σε πολυτελείς κατοικίες διατηρητέο βιομηχανικό κτίριο στην Πειραιώς.
Μεγάλο φαγοπότι.

Τα θέλουν όλα
Στην ημερίδα Οικονομική Κρίση και Διακυβέρνηση που διοργάνωσε το ΙΟΒΕ, το ντόπιο κεφάλαιο, για μια ακόμα φορά, αξιοποιώντας τα ζόρια του Μνημονίου και τις πιέσεις της τρόικας, πήρε φόρα και δεν άφησε τίποτα που να μη ζητήσει.
Απαιτούν, λοιπόν, πλήρη αποχώρηση του Δημοσίου από την ενέργεια, τις τράπεζες, τις τηλεπικοινωνίες και γενικά όλες τις αγορές που λειτουργούν σε καθεστώς ανταγωνισμού και μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας.
Δεν σταμάτησαν, όμως, εκεί.
Ζήτησαν την άρση 100 και πλέον εμποδίων στην επιχειρηματικότητα και την απελευθέρωση περίπου 70 επαγγελμάτων, για την πραγματοποίηση επενδύσεων της τάξης των 60 εκατ. ευρώ στα επόμενα τρία χρόνια.
«Το οικονομικό πρότυπο πρέπει να αλλάξει, η οικονομική φιλοσοφία να απαλλαγεί από το νοσηρό κρατισμό και την πρακτική της συνδιοίκησης με τα συνδικάτα», τόνισε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Γιάννης Στουρνάρας, προσθέτοντας με νόημα:
«Οι ιδιωτικές επενδύσεις για να υλοποιηθούν προϋποθέτουν πρακτική και νοοτροπία fast track».
Όπως λένε, έμαθαν ότι ξεπουλάμε και πλάκωσαν…

«Ορθολογική διαδικασία διακοπής συνεργασίας»
Είναι αισχροί και ξετσίπωτοι, δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.
Αφού ξεσπιτώνουν και ανατρέπουν τη ζωή χιλιάδων εργαζόμενων στο Δημόσιο, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ με τις μετατάξεις,  έρχονται τώρα και δηλώνουν ότι «οι μετατάξεις θα συνοδεύονται από επαναξιολόγηση της σχέσης εργασίας».
Το τι σημαίνει αυτό, μας το εξηγεί ο ατσαλάκωτος κυβερνητικός εκπρόσωπος:
«Απολύσεις δεν θα γίνουν, όμως θα κρίνει το ΑΣΕΠ με τις δικές του ορθολογικές και αντικειμενικές διαδικασίες, εάν θα πρέπει να διακοπεί η συνεργασία με κάποιους εργαζόμενους».
Οι απολύσεις βαφτίζονται «διακοπή συνεργασίας» και τελειώσαμε.
Και ο υπουργός Εσωτερικών, σπεύδει να συμπληρώσει:
«Όσοι δεν είναι άξιοι να είναι στο Δημόσιο, να μη συνεχίσουν να επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο. Στόχος της κυβέρνησης είναι ένα μικρό και ποιοτικό, στη λειτουργία του, κράτος».
Τα βρίσκουν και τα κάνουν,
αφού δεν υπάρχει ένα «λαϊκό ΑΣΕΠ» να διακόψει τη «συνεργασία» μαζί τους.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!