Αρχική στήλες ΠΑΡΑ πολιτικά τ. 56

ΠΑΡΑ πολιτικά τ. 56



Σοσιαλιστικός θατσερισμός

«Η λύση δεν βρίσκεται στα χέρια μας. Βρίσκεται στους ίδιους τους απεργούς πείνας, τις οικογένειες και τους συμβούλους τους. Πιο άμεσα, βρίσκεται στα χέρια των ηγετών του Προσωρινού ΙΡA».
Μ. Θάτσερ

Αυτή η δήλωση της «σιδηράς κυρίας» αφορά τους φυλακισμένους αγωνιστές του ΙΡΑ, που το 1981 προχώρησαν σε απεργία πείνας μέχρι θανάτου, για να αναγκάσουν την κυβέρνηση της Μ. Θάτσερ να τους παραχωρήσει καθεστώς πολιτικού κρατουμένου.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε κανέναν εκβιασμό. Υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας καθοδηγητών που θέλουν νεκρό. Υπάρχει πολιτικός χειρισμός. Στέλνουν πίσω από τα νοσοκομεία τους ετοιμοθάνατους για να μη χάσουν το πτώμα».
Θ. Πάγκαλος

Αυτή η δήλωση αφορά τους 300 αλλοδαπούς εργαζόμενους επί 45 μέρες απεργούς πείνας, που παλεύουν για μια ανθρώπινη ζωή και το δικαίωμα να είναι νόμιμοι.
Αλήθεια, πόσο κοντά είναι η Φυλακή του Μέιζ με το Μέγαρο Υπατία.

Μπράβο σου αγόρι μου
Πριν από λίγες μέρες, ένα παιδί που φοιτά στη β’ λυκείου βραβεύτηκε για την επίδοσή του στο διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας.
Τίποτα το αξιοπερίεργο, θα μου πείτε. Όταν, όμως, μαθαίνεις πως το παιδί δεν φοιτά σε κάποιο λύκειο των βορείων προαστίων, αλλά στο λύκειο των Φυλακών της Αυλώνας, ότι είναι 21 ετών, προέρχεται από χώρα του ανατολικού μπλοκ και είναι φυλακισμένος, τότε το θέμα αποκτά ενδιαφέρον.
Θα περίμενε κανείς πως τούτο το γεγονός και δημοσιότητα θα έπαιρνε και ως παράδειγμα θα προβαλλόταν.
Όμως, όχι μόνο τίποτα απ’ αυτά δεν έγινε, αλλά κατά την απονομή του βραβείου οι «πνευματικοί άνθρωποι» της Μαθηματικής Εταιρίας, δεν ανακοίνωσαν ούτε το όνομα, ούτε την καταγωγή του.
Υποθέτουμε πως αυτό έγινε για να μην πλακώσουν οι μετανάστες στους διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρίας και αλώσουν τα έπαθλα.

Και με το θύμα και με το θύτη;
Το λεκτικό «στρογγύλεμα» είναι μια ευρέως διαδεδομένη πρακτική στη πολιτική, ιδιαίτερα στην «αριστερή πολιτική της θολούρας» που θέλει να διολισθαίνει αβρόχοις ποσί προς την εξουσία.
Η Δημοκρατική Αριστερά έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη σ’ αυτό το σπορ. Όμως, στην προκειμένη περίπτωση, έχει ξεπεράσει εαυτόν.
Μετά από 45 μέρες απεργίας πείνας των 300 αλλοδαπών εργαζόμενων, η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να αρθρώσει τον σώφρονα αριστερό πολιτικό της λόγο και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους:
«Η κατάσταση με την απεργία πείνας των μεταναστών έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο, λόγω της αδιάλλακτης στάσης τόσο του υπουργείου Εσωτερικών όσο και των απεργών μεταναστών. Υπάρχει ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα. Η διαδικασία για την εύρεση λύσης πρέπει να ανοίξει.»
Τόσο αριστερά, τώρα που ο θάνατος είναι τόσο κοντά.

Ο απίθανος στρατός του ΣΥΡΙΖΑ
Φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ένα πανταχού παρόντα δυναμικό μάχιμων δυνάμεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη και δεν το έχουμε πάρει είδηση. Όμως, δεν μπορούμε να διαψεύσουμε κοτζάμ αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης
«…οι ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, τη μια είναι πρωτοβουλία αλληλεγγύης, την άλλη ομάδα στήριξης, την άλλη ομάδα πολιτών για την προστασία της τάδε παραλίας, την επόμενη είναι μια συσπείρωση…».
Όμως, τούτος ο «στρατός» κατά Πάγκαλο, δεν είναι απλά διαμαρτυρία στην κυβερνητική πολιτική:
«Όσα λένε, όσα κάνουν, η ιδεολογία και η πρακτική τους είναι ένας προάγγελος για την εισαγωγή στην τρομοκρατία»
Αφορμή, το κράξιμο που έφαγε από νεαρούς στο Παρίσι που δεν ήταν αποδοκιμασία, αλλά «φαινόμενα που στερούν από τους πολίτες και από τον εκπρόσωπό τους τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν χωρίς ενδιαμέσους.».
Τελικά, την «επανεκκίνηση» του ΣΥΡΙΖΑ την ξεκίνησε ο Πάγκαλος.
Άντε και στη Γραμματεία.

Σχόλια

Exit mobile version