Αρχική στήλες ΠΑΡΑ πολιτικά τ. 55

ΠΑΡΑ πολιτικά τ. 55

Πολιτική που ξεσπιτώνει
Σύμφωνα με υπολογισμούς (επίσημα δεν ασχολείται κανείς), εκτιμάται ότι τουλάχιστον 20.000 είναι οι άστεγοι στη χώρα μας, με τους μισούς από αυτούς να προσπαθούν να βρουν καταφύγιο στην Αθήνα.
Και δεν πρόκειται για μετανάστες και ανθρώπους που δεν έχουν «στον ήλιο μοίρα». Πρόκειται για ανθρώπους, από 28 έως και 50, ετών που είχαν καλό βιοτικό επίπεδο και ξαφνικά βρέθηκαν τους δρόμους.
Ταυτόχρονα, από την αρχή του έτους έχουν κινηθεί διαδικασίες για 4.000 εξώσεις και μάλιστα για ενοίκια της τάξης των 300-400 ευρώ.
Να θυμίσουμε ότι με τον «Καλλικράτη», την ευθύνη για τους άστεγους έχει πλέον η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Και να τι είπε ο Ανατόλι Μιχάλεφ, στελέχος του κόμματος του Πούτιν, σχετικά με το πρόβλημα:
«Δυστυχώς, δεν έχουμε τη δυνατότητα να πυροβολούμε τους αστέγους και δεν διαθέτουμε τα νομικά μέσα για να το επιτύχουμε».
Μην τους βάζεις ιδέες, σύντροφε…

Το βαθύ κράτος των καναλαρχών
Θα θυμάστε τη συζήτηση για την επιβολή στα τηλεοπτικά κανάλια του ειδικού φόρου 20% για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις.
Ο φόρος επρόκειτο να επιβληθεί την 1η Ιουλίου, αναβλήθηκε για την 1η Οκτωβρίου και τις προάλλες αποφασίστηκε να εφαρμοστεί την 1η Ιανουαρίου του 2013.
Αν είναι να κόψουν μισθούς και συντάξεις, αυτό γίνεται ατάκα και επί τόπου και μάλιστα αναδρομικά.
Όμως, καναλάρχες και κυβέρνηση, είναι «κράτα με να σε κρατώ».
Σε τούτη την περίπτωση δεν ισχύει ούτε η «ελεύθερη αγορά», ούτε η ανταγωνιστικότητα, ούτε βέβαια η τρόικα ενοχλείται από το γεγονός πως κρατικά κονδύλια χρηματοδοτούν ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Γιατί ο λαός πρέπει να πληρώνει τους «Πρετεντέρηδες» για να του κάνουν μαθήματα ραγιαδισμού;
Πότε ο ΣΔΟΕ θα ελέγξει, επιτέλους, καναλάρχες και τηλεοπτικές «βεντέτες»;

Ημέρα χωρίς μετανάστες
Οι μετανάστες προχωρούν και φέτος στην αποχή από την εργασία τους στο πλαίσιο της Μέρας Χωρίς Μετανάστες, σε Γαλλία και Ευρώπη. Έτσι, επέλεξαν την 1η Μάρτη ως μέρα ανάδειξης των προβλημάτων τους.
Με το σύνθημα: Αποφασίζουμε να απουσιάσουμε από τη ζωή στις πόλεις για να δηλώσουμε την παρουσία μας, επιχειρούν να αγωνιστούν και φέτος σ’ όλη την Ευρώπη για μια ανθρώπινη επιβίωση.
Τη μέρα αυτή, όμως, διάλεξε και η ελληνική κυβέρνηση για να επαναβεβαιώσει δημόσια την απάνθρωπη αδιαλλαξία της απέναντι στους 300 απεργούς πείνας στη χώρα μας, αρνούμενη κάθε συζήτηση για τα δίκαια αιτήματα τους. Τη μέρα αυτή διάλεξε να οδηγήσει ημιθανείς στα νοσοκομεία 42 μετανάστες της Υπατίας και 10 από τους απεργούς πείνας στη Θεσσαλονίκη. Προφανώς η σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη μέρα «χωρίς μετανάστες» την εννοεί με νεκρούς μετανάστες.

Απορίες μιας μη φανατικής
Με τον τίτλο Φανατικές ακρότητες, η καλή συνάδελφος Βούλα Κεχαγιά, προβληματίζεται στο άρθρο της για το επεισόδιο με τον Πάγκαλο στο Παρίσι, με τις «υπερβολές και τις ακρότητες» των νεαρών που τον αποδοκίμασαν. Αναρωτιέται, λοιπόν, η κυρία Κεχαγιά:
«Ένας από τους διαµαρτυρόµενους νεαρούς αποκάλεσε τον Θόδωρο Πάγκαλο “δολοφόνο”. Αλήθεια, γνωρίζει κάτι περισσότερο από όλους εµάς για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης; Αν ναι, οφείλει άµεσα να το καταγγείλει, αν όχι οφείλει να κάνει την αυτοκριτική του και να σωπάσει.»
Και συνεχίζει ακάθεκτη:
«Πριν από µερικές ηµέρες εξαγριωµένοι πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου φωνάζοντας, υπό βροχή, “κλέφτη”, “κλέφτη”. Αν όλοι αυτοί που συνθηµατολογούσαν έξω από το σπίτι του έχουν στοιχεία και αποδείξεις, ας τα στείλουν στον εισαγγελέα. Αλλιώς, ας περιµένουν µέχρι η Δικαιοσύνη να βγάλει την ετυµηγορία της.».
Πραγματικά, είναι πρόβλημα ο φανατισμός και τα… καλά του.

Οι καλοί, οι κακοί και οι μπάτσοι
Για πρώτη φορά, εδώ και χρόνια, οι δυνάμεις καταστολής χρησιμοποίησαν τόση βία, τόσα χημικά και «κροτίδες» στη Μυτιλήνη και αυτό έγινε στην απεργία της 23ης του Φλεβάρη.
Αφού, λοιπόν, η τοπική κοινωνία τους… έκραξε, αναγκάστηκαν να δώσουν συνέντευξη Tύπου για να δικαιολογήσουν τη βαρβαρότητά τους.
Εκεί λοιπόν, ούτε λίγο-ούτε πολύ, ανακοίνωσαν με θράσος ότι το ξύλο και τα χημικά τα έφαγαν μεν οι διαδηλωτές αλλά τα πραγματικά θύματα είναι οι ίδιοι οι αστυνομικοί!
Είπαν όμως και κάτι άλλο σημαντικό:
«Οι καλοί διαδηλωτές ήταν μόνο οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ.
Το μπλόκο του ΠΑΜΕ ήταν το πρώτο που πέρασε μπροστά από το κτίριο της Γ. Γραμματείας, μίλησε με τους αστυνομικούς! Όλοι μαζί εργάτες είμαστε, μας είπαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και όλα κύλησαν ομαλά.»
Για τους άλλους τους, τους «κακούς» διαδηλωτές οι αστυνομικοί δήλωσαν πως «είχαν πληροφορίες ότι στην πορεία ήταν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου με τσεκούρια και σακίδια!».
Κι ας μη βρέθηκε τίποτα.
Δεν ΠΑΜΕ καλά…

Οι αρουραίοι
Δεν πρόλαβε καλά-καλά να τελειώσει ο πρώην αντιστασιακός και νυν υπουργός Προστασίας του συστήματος τα σχέδιά του να μας περιφράξει, και βρέθηκαν αμέσως οι πρόθυμοι να τον συνδράμουν.
Η Πανελλήνια Ένωση Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων του έστειλε επιστολή και τον διαβεβαιώνει πως είναι έτοιμη να τον βοηθήσει στο δύσκολο έργο του:
«Κύριε υπουργέ,
μετά τις αναγγελίες σας για την άμεση ανάγκη επισκευής στρατοπέδων για την υποδοχή μεταναστών, καθώς και για την κατασκευή τείχους προστασίας συνόρων,
λόγω του επείγοντος της κατάστασης, η Ένωσή μας επιθυμεί να θέσει τα μέλη της, μικρές και μεγάλες εργοληπτικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, στην υπηρεσία της πολιτείας, προκειμένου να συνδράμουν με όσα μέσα μπορούν στην επίτευξη του δύσκολου αυτού έργου.
Η Διοίκηση της Ένωσης καθώς και τα μέλη της, με την αδιαμφισβήτητη τεχνογνωσία που διαθέτουν τίθενται στη διάθεσή σας».
Ανθρωπάκια!

Σχόλια

Exit mobile version