Αρχική στήλες ΠΑΡΑ πολιτικά τ.49

ΠΑΡΑ πολιτικά τ.49

Ντροπή!
Ωχ! Μας πήραν χαμπάρι! Στις 17 Γενάρη του 2011 ο πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου διέγραψε το κόμμα του δικτάτορα της Τυνησίας από τη διεθνή!
Δηλαδή 20 χρόνια και, που τυραννούσε τον λαό ήταν μέλος και τώρα που πήρε τον… πούλο τους ξαπόστειλαν;
Και υποκρισία και έλλειψη αλληλεγγύης, λοιπόν!

Το πιο φθηνό εμπόρευμα
Σε άγρια ζούγκλα μετατρέπεται, με γρήγορους ρυθμούς, η αγορά εργασίας. Σύµφωνα µε επίκαιρη µελέτη του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Υπάρχουν 600.000, αδήλωτοι – ανασφάλιστοι εργαζόµενοι μισθωτοί, ενώ 300.000 παρουσιάζονται ως ελεύθεροι επαγγελµατίες, ενώ παρέχουν εξαρτηµένη εργασία.
Πάνω από 200.000 εργαζόµενοι µε µερική απασχόληση παρέχουν εργασία πλήρους ωραρίου και 350.000 εργαζόµενοι είναι «µόνιµα συµβασιούχοι».  Πάνω από ένας στους τέσσερις εργαζόµενους εργάζεται ανασφάλιστος στην Ελλάδα, ενώ εκτιµάται ότι οι ανασφάλιστοι ανέρχονται στους 1.100.000.
Η µαύρη εργασία στους Έλληνες µισθωτούς φθάνει σχεδόν το 23% και στους μετανάστες το 32%.
Μορφή επιδηµίας παίρνουν και οι ατοµικές συµβάσεις, καθώς και τα εργοδοτικά αιτήµατα για επιχειρησιακές συµβάσεις εργασίας µε µειώσεις µισθών στον ιδιωτικό τοµέα, με πρωταθλητές σ’ αυτό το σπορ τις επιχειρήσεις της Β. Ελλάδας.
Αυτοί τη δουλειά τους κάνουν.
Οι εργαζόμενοι;

Περικοπές και στη μόρφωση
Δραστική μείωση των εισακτέων, ακόμη και μέχρι 50% εισηγούνται οι διοικήσεις των ΑΕΙ-ΤΕΙ στο υπουργείο Παιδείας για τις φετινές Πανελλαδικές. Ο λόγος της περικοπής στα όνειρα νέων που θέλουν να σπουδάσουν;
Οι δραστικές μειώσεις στις δαπάνες της Παιδείας με αφορμή την «κρίση»
Μόλις, δε, οι «πνευματικοί ταγοί» της Παιδείας πήραν αυτοί την απόφαση για τη μείωση των εισακτέων, το υπουργείο, εντελώς τυχαία, ανακοίνωσε ότι «φέτος θα εισακουστούν οι προτάσεις των ιδρυμάτων περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά».
Οι προτάσεις, λοιπόν, κάνουν λόγο για δραστική μείωση των εισακτέων, που ξεπερνά ακόμη και το 50%.
Και για να συμπληρωθεί η αναγέννηση του κράτους, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ανακοίνωσε ότι δεν θα χορηγήσει φέτος υποτροφίες για προγράμματα διδακτορικής και μεταδιδακτορικής έρευνας στην Ελλάδα.
Και φτώχεια και αμορφωσιά.

Τα φασιστοειδή
Ήταν ζήτημα χρόνου τούτη η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και η κοινοβουλευτική συγκατοίκηση ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα, ώστε να αποθρασυνθούν τα κάθε είδους φασιστοειδή.
Προκλητικός ο Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, μπουκάρισε στην αίθουσα με τους μπράβους του χρυσαυγίτες και προσπάθησε να ακυρώσει το θέμα συζήτησης που ήταν η απαγόρευση της αντιρατσιστικής συναυλίας στον Άγιο Παντελεήμονα, από μέλη ακροδεξιών οργανώσεων.
Όταν, δε, κάποιοι σύμβουλοι καταδίκασαν τα επεισόδια, έφυγε χαιρετώντας φασιστικά, λέγοντας:
«Καληνύχτα σας! Να χαίρεστε τους Πακιστανούς και τους Μπαγκλαντεσιανούς που τους κάνατε Έλληνες και σας ψηφίσανε»…
Σ’ αυτά τα επεισόδια φωτογραφήθηκε κρατώντας ένα σιδερολοστό ο Νικόλαος Τούτουζας, υποψήφιος δήμαρχος με του ΛΑΟΣ, στις πρόσφατες εκλογές, και γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΛΑΟΣ Βοιωτίας.
Όπως είπε «πήγα για να συμπαρασταθώ στους κατοίκους».
Εγρήγορση παιδιά.

Προκλητικά ξετσίπωτοι
Την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η βάρβαρη επίθεση ενάντια στα εισοδήματά της πλειοψηφίας του λαού, η κυβέρνηση, επιστρατεύοντας τερτίπια και υποτακτικούς στα ΜΜΕ, προσπαθεί να μας πείσει πως και οι «καλοί επιχειρηματίες», μετά από παραινέσεις της κυβέρνησης, προστατεύουν το λαϊκό εισόδημα με μειώσεις τιμών. Σ’ αυτή την εκστρατεία κοροϊδίας περί δήθεν «κοινωνικής αλληλεγγύης» το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας εξέδωσε ανακοίνωση με τον τίτλο Η ανταπόκριση των επιχειρήσεων στο κάλεσμα κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης του υπουργείου συνεχίζεται.
Διαβάζοντας τη δισέλιδη ανακοίνωση, διαπιστώνουμε πως πρόκειται για μία επιχείρηση που ανακοίνωσε μειώσεις τιμών, μέσα στο χρόνο, σε 16 προϊόντα.
Μειώθηκαν, λοιπόν, οι τιμές τον Ιούνη σε τέσσερις σοκολάτες (όταν κανείς δεν τις αγοράζει), σε τρεις συσκευασίες ρυζιού και σε εννέα κονσέρβες για γάτες. Η Τυνησία δείχνει το δρόμο.

Κοίτα κάτι συμπτώσεις
Στις 18 Νοεμβρίου 2008, ο Ντομινίκ Στρος Καν παρασημοφορήθηκε από τον Μπεν Αλί και έλαβε τον τίτλο του «Ανώτερου Αξιωματικού του Τάγματος για τη Δημοκρατία».
Με αφορμή την παρασημοφόρηση, ο Στρος Καν δήλωσε ότι «η άποψη που έχει το ΔΝΤ για την πολιτική που ακολουθείται στην Τυνησία είναι πολύ θετική.»
Και πώς να ήταν αλλιώς, εφόσον η οικονομική πολιτική του καθεστώτος για χρόνια κατευθυνόταν από τις συνταγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για «βελτίωση του επιχειρησιακού κλίματος και της ανταγωνιστικότητας της χώρας» και περιελάμβανε κάποιους πολύ γνωστούς σε μας άξονες:
Μεταβολές στο ασφαλιστικό, μείωση του φόρου των επιχειρήσεων, αύξηση του ΦΠΑ, οικονομική ενίσχυση των τραπεζών.
Άλλωστε, τα κόμματα Στρος Καν-Μπεν Αλί, ήταν αδελφά κόμματα στη Σοσιαλιστική Διεθνή.
Και άλλη σύμπτωση.
O Μπεν Αλί «την έκανε» πετώντας.
Λέτε να τριτώσουν οι συμπτώσεις;

Κράμερ εναντίον Κράμερ
Ξεσπάθωσε η ΠΑΣΚΕ ενάντια στη μητρική ΠΑΣΟΚ και απειλεί με αγώνες και αντίσταση διαρκείας.
Κόντρα στην κυβέρνησή τους και στο Μνημόνιο που εφαρμόζει, την κατηγορούν τώρα ως νεοφιλεύθερη.
Δεν είναι καθόλου κακό οι άνθρωποι να αλλάζουν ιδέες και τακτικές, όμως είναι πολύ κακό να μας κοροϊδεύουν τόσο προκλητικά.
Πώς να ξεχάσουμε ότι ελέγχουν τα συνδικάτα οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και παίζουν καθοριστικό ρόλο και στην εκλογή του εκάστοτε αρχηγού του και είναι το βασικό «κοινωνικό στήριγμα» της πολιτικής του;
Πώς να ξεχάσουμε πως οι κατά καιρούς «αντάρτες» της ΠΑΣΚΕ έγιναν μετά από λίγο βουλευτές και υπουργοί;
Πώς να ξεχάσουμε ότι κάθε φορά που η πολιτική του ΠΑΣΟΚ βρίσκει λαϊκές αντιστάσεις, επιστρατεύονται τούτοι οι «αντάρτες» για να διαμορφώσουν την «κοινωνική αποδοχή» και να αφοπλίσουν το εργατικό κίνημα;
Μήπως και τούτη η «ανταρσία» έχει να κάνει με τα εσωκομματικά βιλαέτια του ΠΑΣΟΚ;
Λέμε τώρα…

 

Σχόλια

Exit mobile version