Αρχική στήλες ΠΑΡΑ πολιτικά τ. 112

ΠΑΡΑ πολιτικά τ. 112

Ζεστό χρήμα για τους εργολάβους
Και εκεί που είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε ότι τα παιδιά έχουν βγει εκτός προϋπολογισμού και οι τάφροι στις εθνικές οδούς θα μετατρέπονταν σε μόνιμα αξιοθέατα, ήρθε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να βάλει στην καθημερινότητά μας μια νέα λέξη. Εγένετο λοιπόν «μόχλευση», ώστε να «ξεπαγώσουν» 2,25 δισ. ευρώ που θα κατευθυνθούν σε μεγάλα έργα υποδομής. Η αγαπητή τάξη των εθνικών μας εργολάβων, λοιπόν, θα ξαναπιάσει τις τσάπες και τους κασμάδες για να ανοίξει νέους δρόμους, να… επαναχρηματοδοτήσει τις εθνικές οδούς που άφησε να ρημάξουν, να σηκώσει γέφυρες και βεβαίως -για να μην ξεχνιόμαστε- να βάλει νέα διόδια για να αποσβέσει τα έργα που θα έχει ήδη πληρωθεί από ευρωπαϊκό ζεστό χρήμα. Το «τυράκι» της μόχλευσης για να πεισθεί και ο κοσμάκης για τις… καλές προθέσεις των κατασκευαστικών εταιριών είναι οι -κατ’ εκτίμηση της Ε.Ε.- 50.000 νέες θέσεις που θα δημιουργηθούν.

Aπευθείας ανάθεση στα δικά μας παιδιά
Είδε και απόειδε η ηγεσία του υπ. Υποδομών (η παρούσα, η προηγούμενη και η προ-προηγούμενη) προσπαθώντας να τηρήσει τις ευρωπαϊκές οδηγίες για ανοικτούς μειοδοτικούς διαγωνισμούς, ώστε να δημιουργηθεί επιτέλους το Εμπορευματικό Κέντρο (με υποδομές ΟΣΕ) στο Θριάσιο Πεδίο, που έχει γίνει ένα σύγχρονο γιοφύρι της Άρτας, με όλους τους διαγωνισμούς (από το 2004) να κηρύσσονται άγονοι και προχώρησε στη γνωστή της διαδικασία της απευθείας ανάθεσης…. Έτσι, το πολυπόθητο για πολλούς κέντρο που φιλοδοξεί να «μετατρέψει την Ελλάδα σε διεθνές εμπορευματικό κόμβο» (δηλαδή να μεταφορτώνουν οι ξένοι νταβατζήδες τύπου Cosco τα φορτία τους από Κίνα προς Β. Ευρώπη και αντίστροφα, χρησιμοποιώντας φθηνές υπηρεσίες στην Ελλάδα) θα πάει στα γνωστά δικά μας παιδιά… Υποψήφιοι ανάδοχοι η J & P ΑΒΑΞ ή η Aegean Oil του Μελισσανίδη. Για ψάξτε ποιος έχει περισσότερες επαφές στην τραπεζοκρατούσα κυβέρνηση και τα ΜΜΕ και θα βρείτε το νικητή!

Περί εναλλακτικών πολιτικών προτάσεων
Δεν ξέρω πόσο… τρομάζει το σύστημα η πιθανότητα η νέα Βουλή να είναι τουλάχιστον 10κομματική, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ωστόσο, είναι τουλάχιστον τρομακτική η αφέλεια μερικών νέων πολιτικών προσώπων από σχηματισμούς που μοιάζουν με διάττοντες αστέρες – βλέπε «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Π. Καμμένου. Ο λόγος για την εκπρόσωπο του κόμματος, Κατερίνα Αναστασοπούλου, η οποία κλήθηκε σε τηλεοπτικό παράθυρο να παρουσιάσει την εναλλακτική πρόταση του κόμματος για την οικονομική πορεία της χώρας, εφόσον το κόμμα Καμμένου πλασάρεται ως αντιμνημονιακό και εναντίον του ευρώ…. Ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα αμηχανίας, η εκπρόσωπος παρέπεμψε στο δικτυακό τόπο του κόμματος για περισσότερες πληροφορίες. Τώρα εμείς τι να συμπεράνουμε, πως πήγε αδιάβαστη στα κανάλια ή πως δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση από το… εναλλακτικό κόμμα;

Άργησε, αλλά…
Ο Άδωνις Γεωργιάδης άργησε, αλλά -επιτέλους- μίλησε χτες στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM: «Αν το “ναι” (σ.σ. στα Μνημόνια και τη δανειακή σύμβαση) είναι εμφανώς ηττημένο στις εκλογές, το πρόγραμμα θα σταματήσει να ισχύει. Μην έχει κανένας την αυταπάτη από όσους πάνε στην κάλπη ότι θα βγει αυτό το πράγμα από την κάλπη και την άλλη μέρα θα έχουν δουλειά, μισθούς και συντάξεις. Αν αυτό βγει στην κάλπη, κρυφτείτε!», είπε με νόημα ο μέγας πολιτικός… νους. Το «κρυφτείτε!», βέβαια, το είπε για να το ακούσουν οι δικοί του. Και εδώ που τα λέμε, έχει ένα δίκιο…

 

Μάθε τέχνη κα άστηνε
Ο λόγος για τον Θεόδωρο Πάγκαλο που φαίνεται να την ψυλλιάστηκε νωρίς ότι θα φάει… πόρτα από τους ψηφοφόρους (με τόσα δημόσια γιουχαΐσματα, θα έπρεπε να είναι χαζός για να το ρισκάρει) και είπε να αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό. Και μια και απ’ ό,τι φαίνεται θα μείνει στην ιστορία για τον πολιτικό λαϊκισμό του που οδήγησε στο «μαζί τα φάγαμε», σκοπεύει να υπερασπιστεί τηνρήση του, κάνοντάς τη… βιβλίο. Θα αφήσει λοιπόν την πολιτική κονίστρα και θα αφοσιωθεί στη συγγραφή, αποδεικνύοντας -σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου- μέσα από τις σελίδες του μελλοντικού βιβλίου του πώς όλοι οι Έλληνες είναι συνυπεύθυνοι της κατάστασης που βιώνει η χώρα σήμερα. Αμετανόητος και χοντρόπετσος ώς το τέλος. Μένει να αποδειχθεί εάν το βιβλίο θα γίνει best seller.

Σχόλια

Exit mobile version