Αρχική στήλες ΠΑΡΑ πολιτικά τ.29

ΠΑΡΑ πολιτικά τ.29

Οι πρώην και οι επόμενοι – Οι… νοικοκυραίοι – Ντροπή μας – Και οι τοίχοι έχουν αυτιά – Ο κ. Αναρχικός – Απανθρωπιά – Το κελεπούρι

Οι πρώην και οι επόμενοι
Καθυστερούσε ο υπ. Άμυνας Ευ. Βενιζέλος (λόγω διακοπών, λόγω απροθυμίας) να προωθήσει το ζήτημα του… ξεπουλήματος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στους νέους, Άραβες, ιδιοκτήτες του και δέχτηκε την παρέμβαση του… αφεντικού.
Ύστερα από προσωπική επαφή του ιδιοκτήτη της Abu Dhabi Mar με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο ΓΑΠ ως άλλος Μεσσίας για τα συμφέροντα των απανταχού κεφαλαίων ήρθε να δώσει τη λύση, δίνοντας… προσωπική εντολή για επίσπευση των διαδικασιών. Έτσι, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών μεταξύ των πρώην (Γερμανών της Thyssen Krupp) και των επόμενων (ΑDM) και των… παρατηρητών της ελληνικής κυβέρνησης, στην οποία, ωστόσο, φαίνεται δεν τα βρήκαν ακόμη στο μοίρασμα, καθώς πρώην και επόμενοι ζητούν ρευστό από το ελληνικό δημόσιο για να του κλέψουν τα ναυπηγεία και να πετάξουν στο δρόμο τουλάχιστον 160 εργαζόμενους. Μήπως να κόψει το γόρδιο δεσμό και εδώ ο ΓΑΠ;

Οι… νοικοκυραίοι
Θα θυμάστε, βέβαια, τι κλάμα έριχναν Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και τα ΜΜΕ για τους καημένους τους μαγαζάτορες, που οι συγκεντρώσεις και οι πορείες των εργαζομένων θα τους έκλειναν τα μαγαζιά. Πρόσφατη έρευνα για λογαριασμό της ΓΣΕΒΕΕ, έδειξε ότι 4 από τις 10 μικρές εμπορικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο λουκέτου και στους αυτοαπασχολούμενους αγγίζει το 60%.  Το 77,8%, δήλωσαν ότι είχαν πτώση τζίρου κατά το πρώτο εξάμηνο του χρόνου, ενώ το ποσοστό αυτό στον κλάδο του εμπορίου γίνεται 79,5% και στους αυτοαπασχολούμενους 84,5%.
Ποσοστό 75,8%, ούτε καν πήγε για δάνειο σε τράπεζα και από τους υπόλοιπους που έκαναν αίτηση, πάνω από τις μισές απορρίφθηκαν.
Μήπως θα ήταν καλύτερα τα πράγματα, αν συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις; Λέμε τώρα…

Ντροπή μας
Το ότι φτιάξαμε μια κοινωνία όπου τα παιδιά θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους, είναι γνωστό και οι νέοι μας φαίνεται πως αποφάσισαν να μας αποχαιρετήσουν.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research, το 73,6% των ερωτηθέντων νέων δηλώνει ότι θα έφευγε από την Ελλάδα, ενώ το 42% δηλώνει ότι έχει κάνει ήδη ενέργειες για να μεταναστεύσει.
Το 64,1% πιστεύει ότι δεν μπορεί να εκπληρώσει τα όνειρά του και τους επαγγελματικούς του στόχους στην Ελλάδα και στην πλειονότητά τους (86,2%) πιστεύουν ότι οι λύσεις που προτείνονται για την έξοδο της χώρας από την κρίση εξακολουθούν να αγνοούν τις δικές τους ανάγκες. Είναι τόση η απόγνωση τους, ώστε ένα μεγάλο ποσοστό, θα δεχόταν οποιαδήποτε δουλειά, ακόμη και με συνθήκες «μαύρης εργασίας».
Μπράβο μας και πιο πολλά μπράβο, στην αριστερά μας.

Και οι τοίχοι έχουν αυτιά
Σύμφωνα με στοιχεία της Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, προκύπτει ότι τον τελευταίο χρόνο παρατηρείται υπερτριπλασιασμός των διατάξεων που επιτρέπουν την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών με πρόσχημα την «εθνική ασφάλεια».
Το διάστημα 2004-2009, εξαπλασιάστηκαν οι υποκλοπές και οι άρσεις απορρήτου στις τηλεπικοινωνίες σε σχέση με το 2004, έτος διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Αλλά και οι συνακροάσεις της ΕΥΠ για δίωξη σοβαρών εγκλημάτων είναι 9 φορές περισσότερες σε σχέση με το 2004.
Σύμφωνα με την ΑΔΑΕ οι διωκτικές αρχές και υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας δεν τηρούν πάντοτε τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν συμβαδίζουν με το νόμο οι λόγοι που αναγράφονται στα δικαστικά έγγραφα, αλλά και η έκταση εφαρμογής της άρσης του απορρήτου.
Λιτότητα και στα λόγια, παιδιά.

Ο κ. Αναρχικός
Πριν λίγες μέρες, η κρατική τηλεόραση φιλοξένησε τον διάσημο Έλληνα ζωγράφο Κώστα Τσόκλη. Ανάμεσα στα άλλα, ο γνωστός καλλιτέχνης δήλωσε:
«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο βιαστής είναι πιο κακός από την κοπέλα που προκαλεί.
Τη βία την ζητά η ίδια. Ποιος είναι αλήθεια ο πιο ζωντανός άνθρωπος; Ο γερο-ηλίθιος που κάθεται στο σπίτι του και δεν έχει κανένα ερωτισμό μέσα του ή εκείνος ο οποίος ρισκάροντας την ζωή του και την ελευθερία του επιτίθεται σε ένα πλάσμα σεξουαλικό; Και δεν είναι ωραίο πράγμα στο κάτω-κάτω βρε παιδί μου η επίθεση;»
Και μετά το εγκώμιο του βιαστή, πρόσθεσε:
«Είναι αναρχικές αυτές οι σκέψεις, το ξέρω, αλλά δεν είναι φυσικές;»
Ούτε αναρχικές είναι, «κύριε ογδοντάχρονε διάσημε», ούτε φυσικές.
Της συντήρησης είναι και του ξεπεσμού που ζούμε.

Απανθρωπιά
Για 38 ολόκληρες μέρες, έξι Ιρανοί μετανάστες αφού εξάντλησαν κάθε τρόπο για να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο στη χώρα μας, έραψαν τα στόματά τους και αρνούνταν να πάρουν τροφή.
Ο ένας εξ αυτών, ο Χαμίντ Σαντεκί, διακομίστηκε δύο φορές στο νοσοκομείο, καθώς η υγεία του επιδεινώθηκε σοβαρά, αλλά αρνήθηκε να του αφαιρέσουν τα ράμματα από το στόμα του.
Κανένας «αρμόδιος» δεν έδειχνε να συγκινείται και η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Προσφυγών Ασύλου φαίνεται είχε άλλες ασχολίες.
Μόλις η κατάσταση της υγείας τους επιδεινώθηκε και η κοινωνική πίεση αυξήθηκε, η Επιτροπή συνεδρίασε εκτάκτως και παραχωρήθηκε το άσυλο. Πάντως, γι’ άλλη μια φορά θα βρεθεί η Ελλάδα κατηγορούμενη ενώπιον της Ολομέλειας του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περίπτωση ενός Αφγανού υπηκόου που ζήτησε πολιτικό άσυλο.
Απίθανοι τούτοι οι σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ.

Το κελεπούρι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν κατηγορηματικός για τη στελέχωση του πρωθυπουργικού γραφείου:
«Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε, η χώρα χρειάζεται να στελεχωθεί με εκείνο το προσωπικό ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τα μεγάλα άλματα και να βγούμε από την κρίση». Το άξιο λοιπόν προσωπικό, ήταν ένας 25χρονος ασκούμενος δικηγόρος, χωρίς μεταπτυχιακό και χωρίς καν να έχει πάει φαντάρος, ο οποίος προσλήφθηκε ως σύμβουλος του πρωθυπουργού για να μας βγάλει από τα δύσκολα της κρίσης.
Βέβαια, μόλις το μυρίστηκαν οι εφημερίδες, η πρόσληψη ακυρώθηκε και όλοι ακόμα προσπαθούν να ανακαλύψουν τι ιδιαίτερα προσόντα είχε τούτο το παλικάρι για να μας σώσει.
Πάντως αν και οι 120 «συνεργάτες» που σκοπεύει να προσλάβει ο πρωθυπουργός για να φτιάξει το ελληνικό «οβάλ γραφείο» είναι τέτοιας εμβέλειας, τότε αισθανόμαστε ως λαός αισιόδοξοι.

Σχόλια

Exit mobile version