Αρχική στήλες ΠΑΡΑ πολιτικά τ. 24

ΠΑΡΑ πολιτικά τ. 24

Λέτε να μας δουλεύουν; – Σκυλοπνίχτες – Λεφτά υπάρχουν, λέμε… – Τυχαίο; Δεν νομίζω – Με τους αριστεριστές μαζί; – Δεν έχουν φραγμούς

Λέτε να μας δουλεύουν;
Η κυρία Δρέττα δηλώνει, δημόσια, πως δυσκολεύεται να κοιμηθεί τα βράδια.
Όχι γιατί ως μέλος της κυβέρνησης βοήθησε κι αυτή να πάμε έναν αιώνα πίσω, ούτε γιατί με τη πολιτική τους πέτυχαν «να ματώσει η Ελλάδα», όπως λέει η ίδια.
Ο λόγος της αϋπνίας της είναι ότι θα συναντηθεί πάλι με την τρόικα και δεν μπορεί να αντέξει την απαξιωτική συμπεριφορά τους.
«Να σκεφτείτε ότι τους παραδώσαμε το τελικό κείμενο του Ασφαλιστικού μεταφρασμένο στα αγγλικά από το υπουργείο Εξωτερικών και μας το ζήτησαν και στα ελληνικά για να το μεταφράσουν οι ίδιοι. Καμία εμπιστοσύνη…».
Έχει δίκιο το πρώην στέλεχος της ΕΑΡ.
Τι άλλο, πια, να κάνουν οι έρμοι οι σοσιαλιστές για να τους πείσουν;

Σκυλοπνίχτες
Κοντά στα μισά από τα πλοία που αυτή τη στιγμή ταξιδεύουν σε Αιγαίο και Ιόνιο, χαρακτηρίζονται «υπερήλικα». Κι όμως· ταξιδεύουν ακόμη, έπειτα από υπουργικές αποφάσεις.
Για να το κάνουμε πιο λιανά:
Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, σε σύνολο πλοίων 939 που αυτή τη περίοδο εξυπηρετούν τις ακτοπλοϊκές ανάγκες της χώρας, τα 392 έχουν ηλικία πάνω από 35 χρόνια.
Ενώ οι διεθνείς συμβάσεις προβλέπουν πως μόλις τα πλοία τριανταρίσουν πρέπει να αποσύρονται, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. φρόντισαν να «βοηθήσουν» τους πλοιοκτήτες, αδιαφορώντας για τον κόσμο.
Τελικά, την 1η Οκτώβρη του 2010, ο μισός και πάνω ακτοπλοϊκός στόλος της χώρας πρέπει να αποσυρθεί.
Αυτό το χάλι δεν βλάπτει την εικόνα του τουρισμού μας, ούτε φρενάρει την παραγωγικότητα;
Ωφελεί, όμως, τις τσέπες των εφοπλιστών.

Λεφτά υπάρχουν, λέμε…
Αφού η κυβέρνηση φρόντισε να ακυρώσει αυξήσεις 0,26 ευρώ καταργώντας και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και μας έσωσε από την πτώχευση, σκέφτηκε πως μπορεί τώρα να σώσει και τους μεγαλοξενοδόχους.
Ανακοινώθηκε, λοιπόν, από τον ΟΑΕΔ, ότι ξεκινούν οι υποβολές των αιτήσεων για την υπαγωγή των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στα προγράμματα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών συνολικού ύψους 88,620 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο ΟΑΕΔ  που δεν «είχε σάλιο», βρήκε λεφτά για τους ξενοδόχους.
Θα τους δώσει, λοιπόν,  18,620 εκατομμύρια ευρώ, επιδοτώντας τις ασφαλιστικές εισφορές, προκειμένου να διατηρήσουν(!) 10.000 μόνιμες και εποχιακές θέσεις εργασίας.
Επιπλέον, θα πάρουν άλλα 70 εκατ. ευρώ που αφορούν την επιδότηση, εξ ολοκλήρου, των ασφαλιστικών εισφορών για χρονικό διάστημα έως και 2 μήνες, για την επαναπρόσληψη ανέργων. Τελικά, πατρίδα είναι το κεφάλαιο.

Τυχαίο; Δεν νομίζω

– Η ξεπουλημένη Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917.
– Ποιος τη χρηματοδότησε;
– Για πρώτη φορά το κοινό πρόκειται να γνωρίσει γεγονότα από το αρχείο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας που περιλαμβάνουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα.
– Συγκεκριμένα ονόματα και πληροφορίες γι’ αυτούς που πλήρωσαν τον Λένιν. Αυτό ήταν, χονδρικά, το πλαίσιο ενός «ιστορικού» ντοκιμαντέρ πού πρόβαλε πριν από λίγες μέρες η κρατική ΕΤ3, επί ημερών σοσιαλιστικής κυβέρνησης.
Ένας απροκάλυπτος βιασμός της ιστορίας, με «στοιχεία» που προέρχονται από την τσαρική Υπηρεσία Ασφαλείας και τις Κρατικές Υπηρεσίες Πληροφοριών ΗΠΑ-Γερμανίας.
Όταν επιχειρείς μέσα σ’ αυτή την πολιτική συγκυρία, να αποδείξεις πως το μεγαλύτερο κοσμοϊστορικό γεγονός του 20ού αιώνα ήταν «ξεπουλημένο» κι ένας ηγέτης όπως ο Λένιν, «έμμισθος επαναστάτης, τότε πρέπει να φοβάσαι πολύ.
Και σωστά φοβούνται.

Με τους αριστεριστές μαζί;
Ερωτά στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς, μέσω της ιστοσελίδας του κόμματος, τους Μπαλάφα, Παπαδημούλη, Τσίπρα, τον Γλέζο, την ΑΚΟΑ και την ΚΕΔΑ, εάν συμφωνούν με «το περιχαρακωμένο κάλεσμα» της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για «ένα ευρύτερο μέτωπο στο οποίο ονοματίζονται το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και στους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ».
Ας απαντήσουν οι ερωτώμενοι .
Έχουμε όμως κι εμείς ένα ερώτημα για το νέο κόμμα:
Θεωρεί πως χωρά «στο μέτωπο όλων των δυνάμεων της Αριστεράς και όλων των πολιτών που αντιστέκονται στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και την υποταγή της χώρας στην τρόικα και τις αγορές» ή απλά ενοχλήθηκε με «τον σαφέστατο πολιτικό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ», όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους;

Δεν έχουν φραγμούς
Σίγουρα, όλες οι δικομματικές κυβερνήσεις  φημιζόταν για την κοινωνική τους αναλγησία. Όταν, όμως, έχεις γονατίσει οικονομικά την εργατική τάξη κι ακόμα παραπέρα, περιμένεις μια στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία, έστω «για τα μάτια του κόσμου».
Τίποτα. Πριν από λίγες μέρες,  λοιπόν, η ΔΕΗ Α.Ε. έκοψε το ρεύμα σε εργαζόμενη συμβασιούχο στο Δήμο Μενιδίου, που είναι απλήρωτη εδώ και 13 μήνες! Το περιστατικό έρχεται μετά την απόφαση της ΔΕΥΑΠ να κόψει το νερό σε άνεργο οικοδόμο στην Πάτρα, το οποίο επανασυνδέθηκε μετά από την άμεση παρέμβαση σωματείων και φορέων.
Στη Μυτιλήνη, το Νοσοκομείο της πόλης μένει χωρίς ογκολόγο γιατρό, με αποτέλεσμα οι καρκινοπαθείς του νησιού να αναγκάζονται, με δικά τους έξοδα, να παίρνουν το δρόμο για την Αθήνα.
Απάνθρωποι.

Σχόλια

Exit mobile version