Αρχική πολιτική Παραπολιτικά τ. 76

Παραπολιτικά τ. 76

 

Προκλητικοί και απάνθρωποι
Φαίνεται πως πήραν τοις μετρητής την προτροπή του κ. Παπούλια «να πληρώσουν όλοι» και έτσι οι αλητήριοι του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης των Τυφλών (ΚΕΑΤ), αποφάσισαν να αφήσουν εκτός εκπαίδευσης τα τυφλά παιδιά ανασφάλιστων και μεταναστών, λόγω οικονομίας, για να σωθεί η πατρίδα.

Η ΚΕΑΤ ανακοίνωσε με επιστολή στους γονείς τυφλών παιδιών ότι είναι απαραίτητη η «επικυρωμένη φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου Υγείας του ασφαλιστικού φορέα τους, καθώς και της τρίτης σελίδας, που δηλώνει τη θεώρηση για την αντίστοιχη χρονιά».
Έτσι, παιδιά των οποίων οι γονείς δεν έχουν βιβλιάριο Υγείας (είτε γιατί είναι άνεργοι είτε γιατί είναι ανασφάλιστοι), δεν θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν, ενώ  αποκλείονται επίσης και τα παιδιά των μεταναστών. Την περασμένη χρονιά έκλεισε η Σχολή Κωφών λόγω υποχρηματοδότησης και πάνω από 1.500 κωφά  παιδιά βρίσκονται εκτός ειδικής αγωγής. Συνολικά, ο αριθμός των παιδιών με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες στη χώρα μας, που δεν τυχαίνουν ειδικής αγωγής, ξεπερνά τις 180.000.
Φασισμός με τα όλα του, σ’ αυτό το κράτος κοινωνικής πρόνοιας.

Παιδιά γρηγορείτε
Συντάραξε όλη την υφήλιο το ανοσιούργημα του ναζιστικού κτήνους, του Αρείου υπάνθρωπου, στη Νορβηγία.
Κάνουν λάθος, όλοι όσοι λένε πως «αυτά εδώ δεν γίνονται».
Όλο και πληθαίνουν φαινόμενα ντόπιων ακροδεξιών φασιστών που έχουν αναλάβει, εργολαβικά, τον ξυλοδαρμό μεταναστών και όσων έχουν σκούρο χρώμα.
Η ΔΑΚΕ, των Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, έχει δημιουργήσει ένα φιλοναζιστικό blog και οι επιθέσεις ενάντια στους Εβραίους, περισσεύουν:
«Ο ελληνικός λαός στραγγίζεται και από τις τελευταίες σταγόνες αίματος που του έχουν απομείνει, η Ελλάδα βγαίνει στο σφυρί και “το κράτος των Eβραίων” στο εσωτερικό της χώρας μένει στο απυρόβλητο».
Και παρακάτω, γίνονται οι συνήγοροι των Γερμανών:
«Αυτό το “δάκτυλο” θα το δείχνουν όλο και συχνότερα οι Γερμανοί, γιατί είναι πιεσμένοι. Τώρα κρίνεται ο πόλεμός τους και δεν θα είναι εύκολος. Ποτέ δεν είναι εύκολος ένας πόλεμος, όταν πρέπει να κατακτηθούν ολόκληρα κράτη».
Τα μάτια μας δεκατέσσερα.

Κάντε κάτι σύντροφοι
Σε επιστολή του προς όλες τις Νομαρχιακές και Τομεακές Επιτροπές του ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος Μιχάλης Καρχιμάκης, ζητά να αναληφθούν «πρωτοβουλίες» για να σταματήσει το «κράξιμο» υπουργών και βουλευτών της κυβέρνησης. Στην ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, θα προσκληθούν να πάρουν μέρος όλα τα κόμματα, με στόχο την καταδίκη των φαινομένων άσκησης βίας εναντίον πολιτικών προσώπων και «τη δημιουργία κοινού μετώπου απέναντι στα φαινόμενα βίας που υπονομεύουν τη δημοκρατία, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία». Δεν διστάζει, μάλιστα, καθόλου να ποινικοποιήσει κάθε λαϊκή έκφραση αγανάκτησης για την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησής του: «Οι συνεχιζόμενοι προπηλακισμοί, παρά την καταδίκη τους από το σύνολο σχεδόν των πολιτικών κομμάτων, φαίνεται ότι καθοδηγούνται και από ακραίες ομάδες και πρόσωπα που δρουν στα όρια του νόμου». Τολμά, δε, να πει ότι «όλα αυτά τα φαινόμενα υπονομεύουν τις ατομικές ελευθερίες, ενισχύουν την ανασφάλεια και ακρωτηριάζουν τη Δημοκρατία».
Τόσο παλιάνθρωποι και τσιράκια.

Ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να εισπράξουν
Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε σε επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, οι οφειλές προς Ταμεία ανέρχονται σε 11 δισ. ευρώ. Στόχος είναι, φέτος, να εισπραχθεί ένα ποσό της τάξης του 1,1 δισ. ευρώ, ενώ πέρυσι οι ασφαλιστικοί φορείς κατάφεραν να πάρουν μόλις 940 εκατ. ευρώ.
Πάνω από 300.000 επιχειρήσεις χρωστούν στο ΙΚΑ το ποσό των 6,2 δισ. ευρώ και στη ευνοϊκή ρύθμιση χρεών και μέχρι τώρα έχει ανταποκριθεί μόνο ο ένας στους τρεις οφειλέτες. Μόνο 437 επιχειρήσεις χρωστούν στο ΙΚΑ, πάνω από 1 εκατ. ευρώ.
Μεταξύ των οφειλετών είναι το Δημόσιο, αγροτικοί συνεταιρισμοί, δημοτικές επιχειρήσεις, μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, ακόμα και πρεσβείες. Μάλιστα, από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, φαίνεται πως χρωστούν στο ΙΚΑ και πολιτικά κόμματα.
Στη ρύθμιση έχουν υπαχθεί 7 κόμματα, ενώ 10 έχουν αδιαφορήσει παντελώς για τη διαδικασία.
Τελικά, επειδή είναι πολλά τα νήματα που δένουν την εξουσία με τις «αγορές» και τα «συμφέροντα», πάλι το βάρος θα το σηκώσουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι και τα «βαρέα» και οι αναπηρικές.
Στους δρόμους και τις πλατείες, μήπως και κάτι σωθεί.

Τα πάντα για τις «αγορές»
Το αξίωμα του σύγχρονου καπιταλισμού είναι πια γνωστό:
«Όλα για τις αγορές και τις τράπεζες».
Η σωτηρία και η κερδοσκοπία τους είναι «ένα το κρατούμενο» και από ‘κει και πέρα οι εργαζόμενοι και η κοινωνία, αν περισσέψει, φυσικά, κάτι.
Έτσι, 7 δισεκατομμύρια ευρώ από το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Ε.Ε. θα «μοιραστούν» στην έρευνα που θα εξυπηρετεί τις επιχειρήσεις.
Και για να είναι σίγουροι οι κερδοσκόποι, οι επιχειρήσεις θα συμμετέχουν σε συμπράξεις με ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς, εισπράττοντας ζεστό χρήμα. Το υπουργείο Παιδείας, λοιπόν, ως άριστος υπάλληλος του κεφαλαίου, ανακοίνωσε ότι:
«Στις 19 Ιουλίου 2011, σε εκδήλωση της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ανακοινώθηκε ότι η Ε.Ε. θα προχωρήσει, εντός του Ιουλίου και στους αμέσως προσεχείς μήνες του 2011, σε σειρά προκηρύξεων-προσκλήσεων υποβολής προτάσεων με συνολικό προϋπολογισμό 7 δισ. ευρώ. Θα ενισχυθούν πρωτοβουλίες που να διασφαλίζουν τις συνεργασίες μεταξύ Επιχειρήσεων και Ακαδημαϊκών-Ερευνητικών φορέων».Την ίδια περίοδο, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο  ανακοίνωσε πως βρίσκεται «στη 17η θέση μεταξύ των 100 καλύτερων ερευνητικών ιδρυμάτων στην Ευρώπη για το 2010», με βάση την Ευρωπαϊκή Κατάταξη Έρευνας.  Λέτε να είναι «σήμα» προς τις αγορές για το φαγοπότι;

 

Άρωμα εκλογών(;)
«Επειδή η λογοδοσία και η συνέπεια στην πολιτική αποτελούν υποχρέωση προς τους πολίτες», η κυρία Κατσέλη αισθάνθηκε… ξαφνικά την ανάγκη να καταθέσει τον απολογισμό του κυβερνητικού (της) έργου στα δυο υπουργεία που χρημάτισε επικεφαλής για 20 μήνες – το Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας και το Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης. Μείνετε ήσυχη κυρία Κατσέλη! Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να μην σας ξεχάσουμε…

Σχόλια

Exit mobile version