Αρχική στήλες ΠΑΡΑπολιτικά τ. 25

ΠΑΡΑπολιτικά τ. 25

Ειδήσεις – Αριθμοί – Η πιο καλή μαθήτρια – Γιατί ακριβώς  πανηγυρίζετε κ. Λοβέρδο; – Δωρεάν παιδεία – Έτσι! Μην τους αφήνετε πουθενά σε ησυχία!

Ειδήσεις
– Πρώτη σε ακρίβεια η Ελλάδα στην Ευρώπη…
– Παραιτήθηκε μετά από 6 μήνες ο νέος διοικητής της ΕΡΤ…
– Εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου ο ιδρυτής της οφσόρ εταιρίας Torcasso από την οποία αγόρασε το ακίνητο…
– Δόθηκαν 30 άδειες σε «κολέγια» να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους. Παλιά λέγαμε «κολέγιο» ένα μπιλιαρδάδικο στη γειτονιά μας…
– Αυτοκτόνησε φορτηγατζής στην Μαγνησία για τα μέτρα που παίρνονται. Θα είχε ψυχολογικά προβλήματα θα ισχυριστούν. Τι θα γίνει όταν η απόγνωση πάρει κι άλλη μορφή;
– Κατακαλόκαιρο τα κόμματα ανακοινώνουν με περηφάνια τους υποψηφίους τους για τις εκλογές. Ο κόσμος σκέφτεται πώς να τους «εγγράψει»…
– Νέος εχθρός της γαλλικής κοινωνίας: οι τσιγγάνοι. Ο Σαρκοζί, έτσι, βρήκε τρόπο να αποφύγει τις επιπτώσεις του σκανδάλου που τον εμπλέκει να παίρνει σε βαλιτσούλα το χρήμα από την Μπετανκούρ. Μηδενική ανοχή στους τσιγγάνους…
– Η Κίνα (η κυβέρνηση, το κόμμα;) αγοράζει την ποδοσφαιρική ομάδα Λίβερπουλ.

Αριθμοί
Η εγγύηση που επέβαλε ο εισαγγελέας (για να μην το σκάσει) ο Αγγέλου κατέπεσε από 400.000 ευρώ σε 60.000. Περίοδος εκπτώσεων (-340.000)… Τελικά, οι τράπεζες έχουν λάβει συνολικά 78 δισ. ευρώ στήριξη από κράτος και μηχανισμό στήριξης που θα τα πληρώνουμε για δεκαετίες. Περίπου το 1/3 του συνολικού χρονιάτικου ΑΕΠ της χώρας. Τα λεφτά πάνε στα λεφτά, που λένε. Πώς βγαίνουν, όμως, και από ποια τσέπη παίρνονται;  22 δισ. ευρώ, το 10% των συνολικών καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες «σηκώθηκαν» και πήγαν σε τράπεζες, ιδρύματα και ομόλογα του Λουξεμβούργου, της Ελβετίας, της Βρετανίας και της Γερμανίας από το φόβο χρεοκοπίας.
Ο δημοσιογράφος του έγκυρου Βήματος, Α. Καρακούσης, το έριξε στις μάταιες εκκλήσεις «Φέρτε πίσω τις καταθέσεις» 6/8/10 «Και είναι προφανές ότι οι πλούσιοι Έλληνες, όσοι τα προηγούμενα χρόνια είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν, να κερδοσκοπήσουν και να αποθησαυρίσουν, οφείλουν να δείξουν ελάχιστο πατριωτισμό. Να τιμήσουν κατ’ ελάχιστο την πατρίδα που τους έκανε πλούσιους και να φέρουν πίσω τις καταθέσεις τους». Αμ δε… Αυτοί έτσι τιμούν την «πατρίδα» τους, πάντα, όχι μόνο τώρα.

Η πιο καλή μαθήτρια
Σε αριστούχο του νεοφιλελευθερισμού, αναδεικνύεται η «κόκκινη» υπουργός Παιδείας.
Η κ. Α. Διαμαντοπούλου, λοιπόν, υποστηρίξει ότι «για τον Σεπτέμβριο έχουμε ένα πολύ μεγάλο στοίχημα, να λειτουργήσουν τα σχολεία με το μισό αριθμό εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται κάθε χρόνο»!
Έτσι, χωρίς ντροπή, αφού είναι γνωστό,πως θα προσληφθούν μόλις 3 χιλιάδες μόνιμοι εκπαιδευτικοί και 7 έως 8 χιλιάδες λιγότεροι αναπληρωτές-εκπαιδευτικοί και υπάρχουν εκτιμήσεις για 10.000 συνταξιοδοτήσεις. Ταυτόχρονα, απειλεί και τους εκπαιδευτικούς με «την εξάντληση του ωραρίου» Αυτό λέγεται εξορθολογισμός.

Γιατί ακριβώς  πανηγυρίζετε κ. Λοβέρδο;
Το απόσπασμα των δηλώσεων που έκαναν οι εκπρόσωποι της τρόικας και αφορά τη δράση του υπουργείου του έσπευσε να διανείμει (μέσω του γραφείου τύπου του) ο υπουργός Εργασίας. Τι είπαν οι άνθρωποι: ότι η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού είναι «ιστορική και μακρόπνοη» και «σύμφωνη με τα διεθνή πρότυπα». Και ότι «σε εξέλιξη βρίσκεται η ουσιαστική μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας». Ακριβώς 21 λέξεις αφιέρωσαν στο υπουργείο του.
Και ο υπουργός σχολιάζει ότι «διαψεύδονται κατηγορηματικά» όσοι μιλούσαν για δήθεν πιέσεις από την πλευρά της τρόικας και για το ενδεχόμενο νέων επώδυνων αλλαγών.
Αν καταλαβαίνουμε ελληνικά: όταν μιλάνε για μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν εννοούν ότι θα παρθούν κι άλλα μέτρα; Κι εσείς γιατί ακριβώς είστε ενθουσιασμένος: που επιβάλλατε τα μέτρα  μόνος σας χωρίς να σας πιέσουν, ή που σας έβαλαν άριστα στον έλεγχο;

Δωρεάν παιδεία
Η είδηση καταχωνιάστηκε στα «ψιλά» 1-2 εφημερίδων κι εδώ που τα λέμε, μάλλον είναι… λεπτομέρεια μπροστά στη λεηλασία της κυβέρνησης στο λαϊκό εισόδημα. Έχει, όμως, τη σημασία της, κυρίως από την άποψη του μηνύματος που θέλει να στείλει.
Ο λόγος για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να βάλει χαράτσι από 50 έως 80 ευρώ σε κάθε υποψήφιο που θα θελήσει να δει τα γραπτά του με τα οποία συμμετείχε στις πανελλαδικές εξετάσεις, για μια θέση στα ΑΕΙ. Σύμφωνα με το «τιμολόγιο» του υπουργείου Παιδείας, πενήντα ευρώ θα πληρώνει όποιος θέλει να δει μέχρι τρία γραπτά του και 80 ευρώ όποιος επιθυμεί να δει περισσότερα.
Το μήνυμα σαφές: Το δωρεάν και στην Παιδεία, μας τελείωσε.
Τρωκτικά
Με δέκα μασέλες τρώει το κεφάλαιο, με πρόσχημα «τον έλεγχο της εμπορευματοποίησης της υγείας».
Το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ (επικουρικό δημοσιογράφων) ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με την ιδιωτική ελεγκτική εταιρία MedNet Ελλάς, στην οποία αναθέτει την άσκηση προνοσηλευτικού και ιατρικού ελέγχου για κάθε ασφαλισμένο που θέλει να εισαχθεί στα νοσοκομεία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΔΟΕΑΠ, η εταιρία θα παρακολουθεί την εξέλιξη της νοσηλείας του ασθενούς, ενημερώνοντας την Ιατρική Υπηρεσία για την κατάσταση της υγείας του μέλους και θα διενεργεί εξαντλητικό έλεγχο στους λογαριασμούς, ώστε να αποφεύγονται υπερβολικές χρεώσεις και οικονομικές επιβαρύνσεις
Λεπτομέρεια:  Η MedNet Ελλάς, είναι θυγατρική της MedNet Holding Ltd, ενός διεθνούς διαχειριστικού οργανισμού ελεγχόμενης περίθαλψης με έδρα το Μόναχο και ανήκει κατά 100% στον όμιλο της Munich Re της μεγαλύτερης αντασφαλιστικής εταιρίας στον κόσμο. Περαστικά μας!

 

Έτσι! Μην τους αφήνετε πουθενά σε ησυχία!

Ο πρώην καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και νυν υπάλληλος, κύριος Λοβέρδος, μετέβη στην Κρήτη για δουλειές. Έφαγε κράξιμο από εκατοντάδες πολίτες στο χωριό Κούναβοι, όπου πήγε να παραδώσει τα κλειδιά σε 20 δικαιούχους εργατικών κατοικιών (οι τελευταίοι τυχεροί, δεδομένου ότι ανακοινώθηκε «εξάμηνη αναστολή του δανειοδοτικού προγράμματος του ΟΕΚ»). Αυτό, όμως, δεν του έφτασε, οπότε μετά πήγε και στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για σύσκεψη. Εκεί, εκτός από κράξιμο, έφαγε και ένα πλαστικό μπουκάλι, το οποίο απέφυγε με εντυπωσιακή αιλουροειδή κίνηση. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, πιο κόσμιος, περιορίστηκε να του πει ότι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι είναι αγανακτισμένοι από την πολιτική του. Σε πείσμα των ανεύθυνων αυτών αντιδράσεων, ο κύριος Λοβέρδος πραγματοποίησε τη σύσκεψη, αλλά με διαφορετική σύνθεση: συσκέφθηκε με τον διοικητή, τον υποδιοικητή και τους άντρες των διμοιριών των ΜΑΤ που έσπευσαν να τον προστατεύσουν. Στη σύσκεψη, πάντως, κατάφεραν να παραβρεθούν και τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ορισμένα, μάλιστα, ΔΕΝ είχαν μεταμφιεσθεί σε άντρες των ΜΑΤ.
 
Αναδημοσίευση από το μπλογκ
https://remember6may.blogspot.com

Σχόλια

Exit mobile version