Αρχική πολιτική Παραπολιτικά τ. 12

Παραπολιτικά τ. 12

 

Διαγραφή διαχειριστών από το Facebook

Ψυχρά και αντιδημοκρατικά οι υπεύθυνοι του Facebook διέγραψαν τους διαχειριστές της σελίδας Can’t Pay, Wont Pay, Solidarity with the People of Greece (Δεν μπορώ να πληρώσω, δεν θα πληρώσω, Αλληλεγγύη με το λαό της Ελλάδας) που είχε ανοίξει πριν από τέσσερις ημέρες και είχε συγκεντρώσει 14.000 μέλη, ανεβάζοντας φωτογραφικό υλικό και κείμενα με θέμα την αλληλεγγύη προς του Έλληνες εργαζόμενους. Οι πλατφόρμες κοινωνικής διασύνδεσης, όπως το Facebook, υποτίθεται ότι αποτελούν μέσο ελεύθερης κοινωνικής δικτύωσης, αλλά φαίνεται ότι το ελεύθερο μάλλον πέφτει πολύ βαρύ στους υπεύθυνους όταν λέγονται πράγματα που ενοχλούν πολύ κάποια κυρίαρχα συμφέροντα, και έτσι κατέφυγαν στην παλιά, γνωστή και αλάνθαστη μέθοδο της λογοκρισίας.

 

Πνευματικοί ταγοί

Μαζεύτηκαν, λοιπόν, οι Πρυτάνεις μας στην Κω και δήλωσαν το παρών τους τις δύσκολες τούτες ώρες:

«Δηλώνουμε παρόντες σε αυτό το εθνικό προσκλητήριο. Η κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τη συνειδητή συνεισφορά όλων των πολιτών».

Τόσο αγωνιστικά απέναντι στη βαρβαρότητα των μέτρων.

Και ενώ θα περίμενες τουλάχιστον να δηλώσουν και τη δική τους «συνειδητή συνεισφορά», διευκρινίζουν στην απόφασή τους:

«Οι αλλαγές, που απαιτούνται άμεσα, πρέπει να αποβλέπουν στην ορθολογικότερη αξιοποίηση των διατιθέμενων πόρων για τα ΑΕΙ…

Χρειάζονται ριζικές αλλαγές στους θεσμούς που ρυθμίζουν την εκπαίδευση και την έρευνα στη χώρα μας, οι οποίοι οφείλουν να προσαρμοστούν στα διεθνώς ισχύοντα, απαλλαγμένοι από λαϊκισμούς».

Αβάντα και στη Διαμαντοπούλου;

 

Η χαρά δεν τον αφήνει

Λίγο οι επικείμενες φοιτητικές εκλογές, λίγο η ανάγκη να στηριχθεί πολιτικά-ιδεολογικά το ΠΑΣΟΚ, λίγο η προσπάθεια να αποκτήσει η κυβερνητική πολιτική λαϊκή βάση, η ΠΑΣΠ αποφάσισε να οργανώσει εκδήλωση με θέμα «Αγώνας για Ελευθερία και Δημοκρατία»

Τη στιγμή που η «ελευθερία» έχει παραδοθεί στα κοράκια του ΔΝΤ και η «δημοκρατία» στα λαμόγια των «αγορών», η εκδήλωση αυτή είναι τουλάχιστον ένα κακόγουστο αστείο.

Όμως, τα παιδιά τη δουλειά τους κάνουν και καλά το πάνε.

Ο σ. όμως Χατζησωκράτης, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, τι δουλειά έχει να είναι ομιλητής σ’ αυτή την εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ και, μάλιστα, τέτοιες ώρες;

Ή μήπως… έχει δουλειά κι εμείς τον παρεξηγήσαμε;

Τέλος πάντων, όσα ξέρει ο νοικοκύρης…

 

Κλίμακες αξιών

Ο Παύλος Τσίμας, στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Mega στις 6/5, άφησε να εννοηθεί ως πολιτικά επαινετέα η δήλωση του Γ. Παπανδρέου ότι θα εφαρμόσει αποφασιστικά τα εξοντωτικά για τους εργαζόμενους οικονομικά μέτρα, χωρίς να ενδιαφέρεται για το πολιτικό κόστος, «έστω και αν δεν έχει δεύτερη θητεία ως πρωθυπουργός». Αναρωτιέται κανείς τις είδους αξιολογική κλίμακα έχει ο εν λόγω δημοσιογράφος, όταν παρουσιάζει μ’ αυτό τον τρόπο έναν πολιτικό που δέχεται να θυσιάσει την καριέρα του (τρόπος του λέγειν, μιας και είναι επίσης πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, τον περιμένουν λαμπρά αξιώματα ως ανταμοιβή, όπως π.χ. τον Μπλερ κ.λπ.) ως το τίμημα για την ικανοποίηση των δανειστών, των χρηματογορών, των ισχυρών της Ε.Ε. εις βάρος των εργαζομένων και του μέλλοντος της χώρας του, συμπεριφερόμενος ως σφετεριστής παρά την εντολή που έχει λάβει από τους ψηφοφόρους του.

Παλιά αυτό το έλεγαν «προδοσία» και δεν θεωρούνταν καθόλου επαινετέα πράξη.

Το ερώτημα είναι: ποιος από αυτούς τους κυρίους και τις κυρίες τολμά να το πει, χωρίς να διακινδυνεύσει προβολή, πολλαπλές θέσεις στο μιντιακό χώρο και παχυλές αμοιβές; Θα πείτε, μπορεί να μην το αντιλαμβάνεται καν, έστω κι αν είναι λίγο δύσκολο να το πιστέψουμε.

 

Ο πιο καλός ο μαθητής

Έχουν ξεσαλώσει για τα καλά, το τελευταίο διάστημα, οι έμμισθοι κονδυλοφόροι και τα τηλεοπτικά παπαγαλάκια του συστήματος.

Ένας από τους καλύτερους του είδους, ο κ. Παπαχελάς, γράφει στην έγκριτη Καθημερινή:

«Μυθοποιήσαμε το πλαστικό και το ηδονιστικό μπουζουκοξεφάντωμα με ατέλειωτες μπουκάλες ουίσκι…

Μάθαμε να παριστάνουμε τους αγρότες στα καφενεία και να παίρνουμε τις επιδοτήσεις…Δαιμονοποιήσαμε την επιχειρηματικότητα και θεωρούσαμε φυσικό είκοσι παλιόπαιδα με λοστούς να καταστρέφουν τον τουρισμό με την ελπίδα πως θα γίνουν τριάντα την επόμενη φορά οι ροπαλοφόροι..

Δεν μας χρωστάει κανείς τίποτα. Εμείς χρωστάμε και πρέπει, χλωρά και ξερά, να πληρώσουμε για τις συσσωρευμένες αμαρτίες δεκαετιών».

Τόσο απλά και ξεκάθαρα εντοπίζονται οι υπαίτιοι της κρίσης, τόσο έντεχνα μας υποβάλλεται η συνευθύνη. Να γιατί πρέπει «να σκάσουμε και να κολυμπάμε…»

Άξιος ο μισθός σου, κύριε δημοσιογράφε.

Σχόλια

Exit mobile version