Αρχική πολιτική Παράνομη η προφυλάκιση της Φαίη Μάγιερ

Παράνομη η προφυλάκιση της Φαίη Μάγιερ

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι δικηγόροι της Φαίη Μάγιερ, που βρίσκεται προφυλακιστέα στο Κορυδαλλό, από τις 9 Φεβρουαρίου, κατηγορούμενη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Θυμίζουμε ότι η 27χρονη Γερμανίδα έπεσε θύμα ενός καλοστημένου παιχνιδιού των ΜΜΕ και της ΕΛ.ΑΣ., που επιχείρησαν με πρωτοφανή τρόπο να δημιουργήσουν κλίμα, προσπάθεια που τελικά οδήγησε στην προφυλάκιση. Και αφού το… DNA τρομοκράτισσας δεν έπιασε, δεν μπορούσε να στοιχειοθετήσει εγκληματική πράξη (τουλάχιστον μέχρι σήμερα…), τα δημοσιευμένα κείμενα από τις τρομοκρατικές οργανώσεις έκαναν δουλειά.
Το βούλευμα, άλλωστε, με το οποίο όλοι θα μπορούσαμε να βρεθούμε προφυλακιστέοι, αναφέρει πως στην κατοικία της βρέθηκαν δύο έντυπα δημοσιευμένα, το ένα κείμενο του Χατζημιχελάκη και το άλλο του Σταθόπουλου από τη φυλακή, από αυτά που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο. Και στην ερώτηση της ανακρίτριας αν έχει αλληλογραφήσει ποτέ με κρατουμένους, απάντησε ότι στο παρελθόν έχει στείλει γράμματα σε κρατουμένους, τους οποίος χαρακτήρισε πολιτικούς κρατούμενους. Αυτό είναι το σκεπτικό της πρότασης και υιοθετήθηκε από το συμβούλιο χωρίς άλλη προσθήκη!
«Έχει γίνει υπέρβαση κάθε ορίου νομιμότητας και συνταγματικότητας. Είναι εκτός κάθε λογικής και νομίζω πως είναι πρωτοφανής τέτοια προφυλάκιση, με τόσο εξόφθαλμο σκεπτικό που εγώ δεν έχω ξαναδεί», δηλώνει στον Δρόμο η δικηγόρος, κ. Μαρίνα Δαλιάνη, η οποία υπερασπίζεται τη Γερμανίδα μαζί με τον κ. Χρήστο Λαδή.
Η Μάγερ παραμένει δυνατή και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της ακόμη και μέσα στη φυλακή, μας λέει η ίδια, μιλώντας για την 27χρονη: «Βέβαια, έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στα πάντα, αμφιβάλλει για τα πάντα, αλλά είναι πολύ δυνατή. Μάλιστα, από την πρώτη στιγμή που μπήκε στη φυλακή ζήτησε, αν είναι δυνατό, να κάνει την πρακτική της στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Κορυδαλλού, για το ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας, όπου σπουδάζει. Το οποίο, βέβαια, δεν έχει ξαναγίνει αλλά θα το εξετάσουν, της είπαν. Ζήτησε αν μπορεί να κάνει μαθήματα ελληνικών στις κρατούμενες, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα ακόμη και εκεί», καταλήγει η κ. Δαλιάνη, η οποία αναμένει την απόφαση από την αίτηση αποφυλάκισης μέσα στις επόμενες 20 ημέρες.
Το θέμα της Μάγερ έφτασε και στο ελληνικό Κοινοβούλιο μετά από ερώτηση του Τάσου Κουράκη. Απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει «το πολύ ανησυχητικό φαινόμενο να προφυλακίζονται πολίτες χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις, με τυπικές αιτιολογίες και χωρίς να υπάρχουν οι “σοβαρές ενδείξεις” αλλά ούτε καν “ενδείξεις” που να τους επιβαρύνουν, ώστε να δικαιολογείται η προφυλάκιση», ρωτώντας, μεταξύ άλλων, αν ο υπουργός σκοπεύει να συστήσει στους δικαστές το σεβασμό των διατάξεων των σχετικών με την προφυλάκιση, η οποία δεν μπορεί παρά να είναι «έσχατο» μέτρο. 

Λεωνίδας Σακλαμπάνης

Σχόλια

Exit mobile version