Αρχική πολιτική αριστερά Παμπελοποννησιακή σύσκεψη στις 5 Σεπτέμβρη

Παμπελοποννησιακή σύσκεψη στις 5 Σεπτέμβρη

Πληθαίνουν οι υπογραφές στην πρόσκληση για το συντονισμό πολιτών.

Στο προηγούμενο φύλλο είχαμε παρουσιάσει την κίνηση συλλογής υπογραφών σε κείμενο με τίτλο «Ανοιχτή πρόσκληση για συντονισμό πολιτών στην Πελοπόννησο». Η υπογραφή του κειμένου ήδη από 80 ανθρώπους (η πλειοψηφία τους μη ενταγμένοι σε κόμματα) δείχνει την ανάγκη για κοινό βηματισμό απέναντι στο εφιαλτικό τοπίο που διαμορφώνεται. Σε νέα ανακοίνωσή τους οι άνθρωποι που πήραν την πρωτοβουλία συλλογής των υπογραφών καλούν σε ανοιχτή σύσκεψη την Κυριακή 5 Σεπτέμβρη στην Τρίπολη

Στην πρόσκληση για την ανοιχτή σύσκεψη αναφέρονται τα εξής:
«Οι πολίτες που ξεκινήσαμε τη διαδικασία συλλογής υπογραφών με το κείμενο “Ανοιχτή πρόσκληση για το συντονισμό πολιτών στην Πελοπόννησο” νιώθουμε καταρχήν την ανάγκη να χαιρετίσουμε τους δεκάδες πολίτες που συνυπέγραψαν ή είδαν θετικά τον προβληματισμό που τέθηκε για τον χαρακτήρα των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Θεωρούμε ότι φυσική συνέχεια της συλλογής υπογραφών, και με δεδομένη την ανταπόκριση που υπήρξε, είναι να συναντηθούμε, να ανταλλάξουμε σκέψεις και να προσδιορίσουμε τι μπορούμε να κάνουμε στη συνέχεια.
Καλούμε κάθε πολίτη που συμφώνησε με το κείμενο υπογραφών, κάθε πολίτη που μπορεί να έχει επιμέρους επιφυλάξεις ή διαφωνίες αλλά βλέπει θετικά το γενικό πνεύμα του κειμένου, σε μια παμπελοποννησιακή σύσκεψη όπου από κοινού θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε πάνω στα εξής ζητήματα:
Α: Η πολιτική συγκυρία, Καλλικράτης και αυτοδιοίκηση, προβλήματα που ταλανίζουν τους νομούς μας και συνολικά την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Β: Η κρίσιμη μάχη των εκλογών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τα δεδομένα, οι κινήσεις κομμάτων και παρατάξεων, ο στόχος για μια πλατιά συσπείρωση όσων είναι ενάντια σε κυβέρνηση-τρόικα-Μνημόνιο και Καλλικράτη, η παρέμβασή μας.
Γ: Λειτουργία και συντονισμός μας.
Η θεματολογία μπορεί φυσικά να εμπλουτιστεί ή τροποποιηθεί από τυχόν παρεμβάσεις-προτάσεις την ημέρα της σύσκεψης.
Η σύσκεψη θα γίνει την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στις 11:00 στο Ε.Κ. Τρίπολης. Όσοι αδυνατούν να έρθουν μπορούν να συμμετέχουν σε συναντήσεις που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες ανά νομό ή (μέχρι να καθορίσουμε συλλογικά τη λειτουργία μας) επικοινωνώντας τηλεφωνικά στο 6932619014 ή στέλνοντας τις σκέψεις-προτάσεις τους στο e-mail: politespeloponnisou@gmail.com. Υπενθυμίζουμε ότι η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται μέχρι τα τέλη Αυγούστου και μπορείτε να υπογράψετε στο: https://www.gopetition.com/petition/38179.html.
Δ.Κ.

Ερωτηματικά και αντιδράσεις για την επιλογή Πετράκου

Την ίδια στιγμή ερωτηματικά έχει προκαλέσει η επιλογή του ΣΥΝ να κινηθεί με έναν εξαιρετικά κλειστό και τυπικό τρόπο ενόψει των περιφερειακών εκλογών στην Πελοπόννησο. Στις 2 Ιούνη έγινε συνάντηση 7 στελεχών του ΣΥΝ που ηγούνται ή συμμετέχουν σε νομαρχιακές κινήσεις και ιδρύθηκε η ΑΑΣΠ (Αγωνιστική Αυτοδιοικητική Συνεργασία Πελοποννήσου). Στη συνέχεια η προσωρινή γραμματεία της Παράταξης προχώρησε σε σύνταξη Διακήρυξης, συναντήσεις με την αντίστοιχη παράταξη των Οικολόγων στην Πελοπόννησο, σε επιλογή υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου (Θ. Πετράκος).
Όπως αναφέρουν μέλη από τους ΣΥΡΙΖΑ των νομών της Πελοποννήσου, σε όλη αυτή την πορεία διαδικασιών δεν έχει γίνει κανένα ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής και άλλων πολιτών, ούτε καν ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν δυναμικά παρόντες στους αγώνες της προηγούμενης περιόδου. Πολλοί επισημαίνουν την απόσταση ανάμεσα σε αυτού του είδους την κίνηση και τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ γενικός είναι ο προβληματισμός σχετικά με το κατά πόσο τέτοιες διαδικασίες αυστηρά κομματικών συγκροτήσεων συμβαδίζουν με την ανάγκη ευρύτερων μετωπικών και δημοκρατικών συσπειρώσεων ενάντια σε κυβέρνηση-τρόικα-Καλλικράτη.

Σχόλια

Exit mobile version