Αρχική κοινωνία Παλλαϊκές αντιδράσεις προκαλούν οι «εκκαθαρίσεις» στην Υγεία

Παλλαϊκές αντιδράσεις προκαλούν οι «εκκαθαρίσεις» στην Υγεία

Καταλήψεις και υπόσχεση για κενά φύλλα αξιολόγησης από τους εργαζόμενους

του Μάριου Διοννέλη

 

Σθεναρή αντίσταση κατά της αξιολόγησης προβάλλουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Κρήτης, με πλήθος αντιδράσεων από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η πρόθεση του Μάκη Βορίδη για «εκκαθαρίσεις» στο χώρο της Υγείας.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη του γραφείου του διοικητή, όταν εκείνος υπακούοντας στις εντολές Βορίδη ζήτησε από το γραφείο Προσωπικού τις λίστες ανά ειδικότητα των εργαζομένων για να προχωρήσει στην αξιολόγηση.

«Στο νοσοκομείο δεν περισσεύει κανείς» τονίζει στον Δρόμο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Θέμης Φραγκιαδάκης. «Ξέρουμε πως η αξιολόγηση γίνεται για να πιάσουν τους στόχους της τρόικας για τις απολύσεις και όχι επειδή ενδιαφέρονται πραγματικά για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών». Αξιολόγηση από ποιον και με ποια κριτήρια; αναρωτιέται ο ίδιος. «Άραγε, θα αξιολογηθεί θετικά ή αρνητικά ο υπάλληλος π.χ. της οικονομικής υπηρεσίας του Ευαγγελισμού που διέκοψε χειρουργείο επειδή διαπίστωσε ότι ο ασθενής δεν είχε καλύψει τις ασφαλιστικές του εισφορές; Εμείς σε τέτοια διαδικασία δεν θα μπούμε και είμαστε αποφασισμένοι να στείλουμε πίσω λευκά και ανυπόγραφα τα φύλλα αξιολόγησης, αν και όταν φτάσουν στο νοσοκομείο. Παρόμοιο είναι το κλίμα και στα νοσοκομεία του πολύπαθου Νομού Λασιθίου. Την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον Άγιο Νικόλαο πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του υπερδιοικητή των Νοσοκομείων Σητείας, Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου δηλώνοντας αποφασισμένοι να μπλοκάρουν την όλη διαδικασία. «Η συγκεκριμένη αξιολόγηση είναι μια προαποφασισμένη διαδικασία. Εφόσον εκ προοιμίου ορίζεται το ποσοστό των ανεπαρκών υπαλλήλων, σημαίνει ότι τα αποτελέσματα έχουν βγει από πριν…», δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Γεώργιος Μανουσάκης.

 

Νίκη για την Παιδοχειρουργική

Εν τω μεταξύ αποτέλεσμα έφεραν οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων και των γονέων της Κρήτης σε ό,τι αφορά το επιχειρούμενο σχέδιο συγχώνευση της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ με τη Γενική Χειρουργική.

Τόσο οι έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας όσο και οι επισημάνσεις των νοσηλευτών για αντιεπιστημονική πρακτική στη συστέγαση χειρουργημένων βρεφών και παιδιών μαζί με αντίστοιχους ενήλικες και ηλικιωμένους ασθενείς στην ίδια κλινική οδήγησαν στην πλήρη αναδίπλωση του υπουργείου και της Διοίκησης του νοσοκομείου.

Την Τρίτη ανακοινώθηκε πως θα προσληφθούν δύο επικουρικοί παιδοχειρουργοί και συνεπώς δεν θα πραγματοποιηθεί η συγχώνευση των κλινικών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη Παιδοχειρουργική Κλινική εξυπηρετεί όχι μόνο την Κρήτη αλλά και τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και αρχική πρόθεση του διοικητή, Ν. Χαριτάκη, ήταν να ακυρώσει όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία για την περίοδο του καλοκαιριού.

 

Σχόλια

Exit mobile version