Αρχική πολιτική Πίσσα και πούπουλα!

Πίσσα και πούπουλα!

Του Δημήτρη Υφαντή. Η χώρα προσέρχεται άμεσα σε δύο γύρους αυτοδιοικητικών εκλογών και πιθανώς θα οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές επειδή ο κ. Παπανδρέου θέλει να νομιμοποιήσει την πολιτική του που ορίζεται από το Μνημόνιο και την πλήρη εκχώρηση της κρατικής κυριαρχίας στους Μέρκελ, Τρισέ και λοιπά υποχείρια των τραπεζών. Το μόνο που μπορεί να ψελλίσει ο κ. Παπανδρέου είναι το επιχείρημα της χρεοκοπίας και στηρίζεται στα φιλικά του ΜΜΕ για τα περαιτέρω.

Όλος ο κόσμος βοά το ψεύδος και την υποκρισία του. Οι φίλοι του κ. Παπανδρέου στο εξωτερικό λένε όσα αυτός και το κατεστημένο των εργολάβων των ΜΜΕ προσπαθούν να κρύψουν. «Η πτώχευση της Ελλάδας είναι θέμα χρόνου», λέει ο πολύς κ. Ρουμπινί στο οικονομικό περιοδικό «Capital», συμπληρώνοντας ότι «τα δεδομένα μιλούν με πολύ καθαρή γλώσσα»: «Ακόμη κι αν οι Έλληνες υλοποιήσουν το δρακόντειο πρόγραμμα περικοπών, το βάρος του χρέους θα παραμείνει αισθητά πάνω από το 100%».

Η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph πάει ακόμη πιο μακριά: αποκαλύπτοντας ότι ήδη ο μηχανισμός διάσωσης δεν είναι τίποτε άλλο παρά «ελεγχόμενη χρεοκοπία». Αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να μη θιγούν οι δανειστές. «Οι Έλληνες πολίτες υφίστανται πλήρως την οδύνη της λιτότητας με ψευδείς δικαιολογίες, χωρίς να τους προσφέρεται η θεραπεία της ελάφρυνσης του χρέους. Είναι στην πραγματικότητα διάσωση για τους επενδυτές». Γιατί γίνονται όλα αυτά; Μα για τη διάσωση της ευρωζώνης και της κυρίαρχης θέσης των Γερμανών βιομηχάνων και τραπεζιτών. Και ο… ασπόνδυλος Παπανδρέου έσπευσε να συνεισηγηθεί τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού κυρώσεων εις βάρος της χώρας του, που θα μεταφέρει αυτομάτως πόρους και περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας στους δανειστές.

Αν είχε ίχνος αξιοπρέπειας θα έπρεπε να παραιτηθεί, μαζί με όλους αυτούς τους φίλους και συγγενείς που λυμαίνονται τη χώρα φτιάχνοντας καριέρες, εμφανιζόμενοι, μάλιστα, και ως πατριώτες. Αλλά ποιος από την πολιτική ελίτ έχασε την αξιοπρέπεια για να τη βρει ο Παπανδρέου; Έχουμε πήξει από «πατριώτες» που ξεπουλάνε στις αγορές της Ευρώπης, σε εμπόρους της κακιάς ώρας, τον εθνικό πλούτο της χώρας και υποθηκεύουν τη ζωή γενεών και γενεών έναντι μιζών ή θέσεων ή απλώς για ένα χτύπημα στην πλάτη από τους ισχυρούς του κόσμου. Σε άλλες εποχές θα τους έβαζαν πίσσα και πούπουλα. Μήπως θα έπρεπε να το σκεφθούμε σοβαρά, αφού ούτως ή άλλως θέλουν να μας κάνουν Άγρια Δύση;

* Ο Δημήτρης Υφαντής είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος βόρειου τομέα Αθηνών με το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής – Ελεύθερη Αττική.

 

Σχόλια

Exit mobile version