Αρχική κοινωνία αθλητισμός Πάρτι «τρωκτικών» στο ποδόσφαιρο!

Πάρτι «τρωκτικών» στο ποδόσφαιρο!

Επιτήδειους παράγοντες που λεηλατούν ομάδες καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μια ανακοίνωση-φωτιά από το Aθλητικό Tμήμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης είδε το φως της δημοσιότητας την περασμένη Τετάρτη, με τα θέματα που θίγονται από το χώρο του ποδοσφαίρου -κι όχι μόνο- να είναι πολλά, σοβαρά και άκρως σημαντικά.
Ας δούμε, όμως, τι αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση και ποια είναι τα σημαντικότερα σημεία της:
• «Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής συζητήθηκε η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου και του ΙΚΑ σε περίπτωση υποβιβασμού σε ερασιτεχνική κατηγορία και υποχρεωτικής εκκαθάρισης ΠΑΕ. Όπως είναι γνωστό, μια σειρά παραγόντων και ιδιοκτητών-μετόχων αφού λεηλάτησαν τις ΠΑΕ των οποίων ηγούντο, αξιοποιούν πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία με τις οποίες ορίζεται η υποχρεωτική πτώχευση και εκκαθάριση εντός τριών μηνών από τον υποβιβασμό της ομάδας. Αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος ώστε να εισπραχθούν οι επιδικασμένες απαιτήσεις από το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και ταυτόχρονα τα ερασιτεχνικά τους σωματεία να χάνουν κατ’ αντιστοιχία τους οικονομικούς πόρους που τους αναλογούν».
• «Ο μηχανισμός αυτός τείνει να μετατραπεί σε εργαλείο από τους επιτήδειους που λυμαίνονται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με την ανοχή των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε την εκχώρηση των απαιτήσεων των χρεοκοπημένων ΠΑΕ προς το δημόσιο, ασφαλιστικούς οργανισμούς και ιδιώτες και το δικαίωμα να παρίσταται το δημόσιο ως πολιτικός ενάγων».
• «Σε περιπτώσεις ειδικής εκκαθάρισης Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιριών που δεν διαθέτουν ακίνητη ή άλλη ρευστοποιήσιμη περιουσία η οποία επαρκεί για την εξόφληση ληξιπροθέσμων υποχρεώσεών τους προς το Δημόσιο και/η το ΙΚΑ, το Δημόσιο και/ή το ΙΚΑ δύνανται μετά από αίτηση του νομικού προσώπου, που γίνεται δεκτή με απόφαση του Υπουργού των Οικονομικών, να αποδέχεται αντί καταβολής, κατ’ άρθρο ΑΚ464, την εκχώρηση προς αυτά απαιτήσεων του υπό ειδική εκκαθάριση νομικού προσώπου από σύμβαση ή αδικοπραξία, περιλαμβανομένης της απαίτησης ηθικής βλάβης, με μόνη προϋπόθεση αυτές να έχουν αναγνωριστεί ή επιδικαστεί προς το ειδικά εκκαθαριζόμενο νομικό πρόσωπο με βάση τελεσίδικη ή τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις».
• «Το Δημόσιο και/η το ΙΚΑ υπεισέρχονται αυτομάτως και εκ του νόμου στη θέση και τα δικαιώματα του εκχωρητή, δυνάμενα να παρίστανται και ως πολιτικώς ενάγοντες κατά των οφειλετών των εκχωρουμένων απαιτήσεων σε κάθε ποινική δίκη, σχετική με αδίκημα, από το οποίο προέρχονται οι εκχωρηθείσες απαιτήσεις…».
•«Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, που “κόπτεται” για τη δημιουργία πλεονασματικού αποθέματος στα δημόσια οικονομικά λεηλατώντας μισθούς, συντάξεις και ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία, απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ».
• «Αποδεικνύεται, ότι εκτός από την εξυπηρέτηση των πολιτικών της τρόικας, η διαπλεκόμενη συγκυβέρνηση συναγελάζεται και εξυπηρετεί τα “τρωκτικά” που κάνουν πάρτι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και λεηλατούν ιστορικούς αθλητικούς συλλόγους, στερώντας από το δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς τη δυνατότητα είσπραξης πολλών εκατομμυρίων ευρώ άμεσα».
Από την ανακοίνωση γίνεται σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τις πολιτικές, κοινοβουλευτικές και άλλες πρωτοβουλίες για το δημόσιο συμφέρον, αλλά και για να λογοδοτήσουν οι όποιοι υπεύθυνοι. Αναμένονται εξελίξεις, λοιπόν, το επόμενο διάστημα.

Β.Γ.

Σχόλια

Exit mobile version