Αρχική πολιτική Ο φασισμός πάει… σχολείο

Ο φασισμός πάει… σχολείο

Ξυλοδαρμοί στο Λύκειο Χερσονήσου μετά το σόου της Χρυσής Αυγής στην περιοχή. Του Μάριου Διονέλλη

Με ταχύτητα φωτός μεταφέρθηκε στα σχολεία της Κρήτης η ρητορεία του μίσους που έσπειρε το προηγούμενο σαββατοκύριακο η χρυσή Αυγή στο νησί. Λίγες ώρες μετά την αποχώρηση του κλιμακίου βουλευτών της οργάνωσης από το νησί και με νωπές ακόμα τις εικόνες των ύβρεων Κασιδιάρη κατά αστυνομικών στη Χερσόνησο ένα κρούσμα σχολικής βίας ήρθε να συμπληρώσει το εκρηκτικό σκηνικό.
Η αναταραχή που προκλήθηκε στην περιοχή μεταφέρθηκε και στο Λύκειο της Χερσονήσου όπου έλληνες και ξένοι μαθητές βρέθηκαν σε αντιπαράθεση με οδυνηρές συνέπειες.
Η ανάρτηση ρατσιστικών σχολίων στο facebook δεν άργησε να μεταφερθεί και σε κατ’ ιδίαν αντιπαράθεση στους χώρους του σχολικού συγκροτήματος. Από τη σύρραξη μεταξύ ελλήνων και ξένων μαθητών κατέληξαν στο νοσοκομείο τουλάχιστον δύο παιδιά σοβαρά χτυπημένα.

Η ανεργία σύμμαχος του φασισμού
Στη συγκεκριμένη περιοχή φαίνεται να πιάνει η προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής, καθώς πριν από περίπου ένα μήνα είχε υπάρξει και άλλη συμπλοκή μεταξύ μαθητών με αφορμή ένα σύνθημα που είχε γραφτεί στον πίνακα σχολικής αίθουσας. Το τελευταίο περιστατικό αναστάτωσε την εκπαιδευτική κοινότητα που παρακολουθεί να μεταδίδεται στα σχολεία η ρητορική της Χρυσής Αυγής. Για το επεισόδιο τιμωρήθηκαν με αποβολές οι εμπλεκόμενοι μαθητές ενώ ξεκίνησε άμεσα η κατάρτιση σχεδίου αναστροφής της κατάστασης με ομιλίες και προβολές ταινιών στον σχολικό χώρο. Μάλιστα όπως αποφασίστηκε το σχολείο θα επισκέπτεται στο εξής σε τακτική βάση και ψυχολόγος…

Και στο βάθος… το πουλί
Εν τω μεταξύ βαριά τη σκιά του στην Κρήτη εξακολουθεί να ρίχνει ο στρατιώτης με τον αναγεννώμενο φοίνικα των συνταγματαρχών και το λάβαρο της 21ης Απριλίου που ύψωσε, επίσης στη Χερσόνησο ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς. Η τέχνη της πρόκλησης φαίνεται να αποδίδει και να έχει ιδιαίτερη απήχηση ειδικά σε υποβαθμισμένες περιοχές. Στη Χερσόνησο, που αντιμετωπίζει το φάσμα της ανεργίας μετά το πέρας μιας κακής τουριστικής σεζόν οι άνεργοι πλέον ξενοδοχοϋπάλληλοι είναι η καλύτερη μαγιά για να ζυμωθεί το μίσος και η ξενοφοβία. Η Χρυσή Αυγή συμπληρώνει τη δουλειά των μνημονίων και είναι ζητούμενο αν η Χερσόνησος, το Ηράκλειο, η Κρήτη θα συνεχίσει να αντιστέκεται και να λέει όχι στην είσοδο Κρητικών μελών της οργάνωσης στο ελληνικό κοινοβούλιο. Το παζλ των ημερών πάντως συμπληρώνει η εικόνα μικρής Κρητικοπούλας που έκανε τατουάζ το πρόσωπο του Ηλία Κασιδιάρη εκδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον έρωτά της για αυτόν που ενδεχομένως αύριο να την σπάει στο ξύλο…

Σχόλια

Exit mobile version