Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Τουρνουά Ποδοσφαίρου που διοργάνωσε η πρεσβεία της Βενεζουέλας

Στο Στάδιο Near East της Καισαριανής διεξήχθη τη Δευτέρα που μας πέρασε με μεγάλη επιτυχία το Τουρνουά Ποδοσφαίρου «Ούγκο Τσάβες», που διοργάνωσε η πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα με τη συνεργασία του Δήμου Καισαριανής, στο πλαίσιο της παγκόσμιας δράσης «ο Τσάβες πέρασε από εδώ», με αφορμή την πρώτη επέτειο του θανάτου του ηγέτη της Μπολιβαριανής Επανάστασης.
Στο ποδοσφαιρικό τουρνουά έλαβαν μέρος πέντε ομάδες, η ομάδα VENCEREMOS της Πρεσβείας της Βενεζουέλας και οι ομάδες παλαιμάχων του Απόλλωνα Αθηνών και του Εθνικού Αστέρα, η ομάδα Hasta la Victoria Siempre και η ερασιτεχνική ομάδα της Κέρκυρας CORFU F.C που αναμετρήθηκαν σε τέσσερις φιλικούς αγώνες ποδοσφαίρου.
Ανάμεσα στους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και καλλιτέχνες που συμμετείχαν ήταν και οι Χουάν Ραμόν Ρότσα, Νίκος Σαργκάνης, Ηλίας Ατματζίδης, Σάββας Κωφίδης, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Περικλής Παπαπαναγής, ο διαιτητής Τάσος Κάκος, ο τραγουδιστής Βασίλης Λέκκας και ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης.
Η ομάδα Hasta la Victoria Siempre σήκωσε τελικά το Κύπελλο «Ούγκο Τσάβες» αφού νίκησε την ομάδα της Βενεζουελάνικης Πρεσβείας Venceremoς στον τελικό.
Τους φιλικούς αγώνες παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του κόμματος, Κώστας Ήσυχος και ο Νίκος Μάλλιαρης απο την Γραμματεία του Αθλητικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ και Υπεύθυνος Ποδοσφαίρου.
Ο πρέσβης της Κούβας, Οσβάλντο Κομπάτσο, ο επίτιμος πρόεδρος της ελληνοβενεζουελάνικης κοινότητας, Κωνσταντίνος Ανδρουτσόπουλος, μέλη κοινωνικών κινημάτων και αλληλέγγυοι της Μπολιβαριανής διαδικασίας παρευρέθησαν στην αθλητική εκδήλωση-αφιέρωμα στον Κομαντάντε Τσάβες, που σφράγισε την πολιτική ιστορία όχι μόνο της Βενεζουέλας αλλά και όλων των χωρών της Λατινικής Αμερικής.
Ο πρέσβης της Βενεζουέλας, Φαρίντ Φερνάντες που αγωνίστηκε με τα χρώματα της ομάδας VENCEREMOS αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο Καισαριανής και όλους όσους βοήθησαν στην διοργάνωση του τουρνουά, τόνισε την μεγάλη πρόοδο που έχει συντελεστεί στον αθλητικό τομέα στην Βενεζουέλα κατά την διάρκεια των δεκαπέντε χρόνων της Μπολιβαριανής Επανάστασης.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καισαριανής, Αντώνης Καμπάκας υπογράμμισε ότι είναι τιμή για την πόλη του να φιλοξενεί το σπουδαίο αυτό γεγονός στην μνήμη του Ούγκο Τσάβες, ο οποίος αγωνίστηκε για την ανεξαρτησία των λαών ενώ υπενθύμισε τον αγώνα των κατοίκων της Καισαριανής κατά τη γερμανική κατοχή.
Στη συνέχεια, ο διακεκριμένος Έλληνας ερμηνευτής, Βασίλης Λέκκας, ερμήνευσε το μελοποιημένο από τον Μάνο Χατζιδάκι ποίημα του Νίκου Εγγονόπουλου Μπολιβάρ αφιερωμένο στον Βενεζουελάνο ελευθερωτή της Λατινικής Αμερικής από τον ισπανικό ζυγό, Σιμόν Μπολιβάρ.
Η εκδήλωση έκλεισε με τις ερμηνείες του Βενεζουελάνου τραγουδιστή Ρεϊνάλντο Ερνάντεζ, ο οποίος με την συνοδεία της κιθάρας του χάρισε στους παρευρισκόμενους μοναδικές στιγμές της βενεζουελάνικης παραδοσιακής μουσικής.

Νίκος Καραμάνος

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!