Αρχική κοινωνία Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με αφορμή το δημοσίευμα του blog του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας που αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο στηρίζει το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» οφείλουμε να σημειώσουμε τα εξής: Στην Αργολίδα δεν έγινε καμία διαδικασία στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη Νομαρχιακή κίνηση Αργολίδα-Κοινωνία των Πολιτών προκειμένου να αποφασισθεί η συγκρότηση περιφερειακής κίνησης και στήριξή της. Οι αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ παίρνονται, μέχρι τώρα, με ομοφωνία ή συναίνεση.

Κατά την προεκλογική περίοδο δεν πάρθηκαν στην Πελοπόννησο μέσα από συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσεις σχετικά με τις περιφερειακές εκλογές. Επίσης, δεν πάρθηκαν αποφάσεις στήριξης ψηφοδελτίων ούτε από τη Γραμματεία κεντρικά (αν υποθέσουμε ότι μπορεί να αποφασίζει για τοπικά ζητήματα).
Με δεδομένα τα παραπάνω, τα μέλη συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ανένταχτοι, στηρίζουν ή συμμετέχουν σε διαφορετικούς συνδυασμούς, όπως στο ψηφοδέλτιο της Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Παρέμβασης στο Μωριά, στην Οικολογική Συμπολιτεία του Μωριά και στην Αγωνιστική Συνεργασία.
Να σημειώσουμε επίσης ότι, από τον Αύγουστο, ενεργά στο μαζικό κίνημα μέλη και όχι μόνο κατά την προεκλογική περίοδο, προερχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλους πολιτικούς χώρους, συγκρότησαν την Κίνηση Συντονισμού Πολιτών για την Πελοπόννησο και έγιναν προσπάθειες από αυτήν, ενωτικής εκλογικής καθόδου των αριστερών-προοδευτικών δυνάμεων στις περιφερειακές εκλογές. Οι προσπάθειες αυτές, δυστυχώς, δεν ευοδώθηκαν. Η Κίνηση αποφάσισε να μη συμμετάσχει στις εκλογές και δεν πήρε καμία απόφαση στήριξης οποιουδήποτε ψηφοδελτίου (πέραν της πρότασης για μαύρισμα των ψηφοδελτίων που στηρίζουν το Μνημόνιο Κυβέρνησης-ΔΝΤ-Ε.Ε. και τον «Καλλικράτη», δηλ. των ψηφοδελτίων Τατούλη-Δράκου).
Συνοψίζοντας, το να παρουσιάζεται οποιαδήποτε περιφερειακή κίνηση ως υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ανακριβές.
Βάσω Χριστοπούλου
Κίνηση Συντονισμού
Πολιτών Πελοποννήσου

 

Σχόλια

Exit mobile version