Αρχική κοινωνία Ο Στόλος της Ελευθερίας ΙI αποπλέει ξανά

Ο Στόλος της Ελευθερίας ΙI αποπλέει ξανά

Το ελληνικό Ένα Καράβι για τη Γάζα φιλοξένησε στην Αθήνα στις 9 και 10 Απριλίου τη διεθνή συνάντηση της αποστολής του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ για να συνεχίσει τις προετοιμασίες της.

Ο Στόλος, που αναμένεται να αποπλεύσει στα τέλη Μαΐου, θα είναι κυρίως ευρωπαϊκός με συμμετοχές από 50 χώρες, με περισσότερα από 10 πλοία και πάνω από 1.000 ανθρώπους.
Στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν την περασμένη Δευτέρα, 11/4, μέλη της συντονιστικής επιτροπής έκαναν σαφές ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν μέχρι να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας παρά τις απειλές της ισραηλινής κυβέρνησης.
Ο Βαγγέλης Πισσίας εκ μέρους της ελληνικής αποστολής, δήλωσε πως «η ελληνική κυβέρνηση δεν πίεσε, όπως θα έπρεπε, το Ισραήλ, προκειμένου να επιστρέψει τα δύο ελληνικά πλοία, τον εξοπλισμό τους και την ανθρωπιστική βοήθεια που μετέφεραν».
Ο εβραίος εκπρόσωπος της κίνησης από τη Σουηδία, Ντρορ Φέιλερ, ανέφερε πως «αυτή τη φορά θα αποτύχουμε λιγότερο, αλλά θα ερχόμαστε ξανά και ξανά μέχρι να πετύχουμε. Μας λένε ισλαμιστές τρομοκράτες, αλλά το μόνο που θέλουμε είναι η ειρήνη. Οι Ισραηλινοί δημιουργούν συνέχεια νέες υπηρεσίες για να μας κατασκοπεύουν, αλλά εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».
Ο Ράμι Άμπντου, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Καμπάνιας των Παλαιστινίων για το Στόλο της Ελευθερίας, που αντιπροσωπεύει 35 οργανώσεις της παλαιστινιακής διασποράς πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, πως «μας αποκαλούν ακροαριστερούς, αλλά το μόνο που διεκδικούμε είναι το δικαίωμά μας να ζούμε ελεύθεροι με αξιοπρέπεια. Δεν θα παύσουμε μέχρι να σταματήσει η πολιορκία στη Γάζα».
Την ίδια μέρα ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έκανε λόγο για «αποστολή-πρόκληση», ενώ έχει ήδη ζητήσει από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-Μουν, να σταματήσει το στολίσκο που επιδιώκει να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό της λωρίδας της Γάζας.
Από την πλευρά της η συντονιστική επιτροπή, στο δελτίο τύπου, καταλήγει «προειδοποιούμε το Ισραήλ. Ερχόμαστε. Είμαστε άοπλοι. Είμαστε πολίτες. Δεν έχετε δικαίωμα να μας απειλείτε. Προσδοκούμε να φτάσουμε στη Γάζα χωρίς καμιά παρέμβαση».
Ξένια Πηρούνια

 

Σχόλια

Exit mobile version