Αρχική πολιτική Ο… πρόθυμος καθηγητής

Ο… πρόθυμος καθηγητής

Όλα τα μέσα χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις προκειμένου να πετύχουν τους σκοπούς τους. Ακόμη κι αν οι ενέργειές τους εκθέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρία Lidl (6/7, αλλά και 14/7) αναφέρει ότι πραγματοποίησε επανελέγχους στα τρόφιμα που βρήκε μολυσμένα ο ΕΦΕΤ, στους οποίους δεν ανιχνεύτηκε το συγκεκριμένο βακτήριο (E.coli O157). Μάλιστα, αναφέρεται και σε πραγματογνωμοσύνη που παρέδωσε στην εταιρία ο αναπληρωτής καθηγητής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Στυλιανός Χατζηπαναγιώτου, η οποία το επιβεβαιώνει.
Είναι πραγματικά απορίας άξιον, πού πραγματοποιήθηκαν αυτοί οι επανέλεγχοι και τι ακριβώς πιστοποιεί ο κύριος καθηγητής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας τα διαπιστευμένα εργαστήρια από το αρμόδιο όργανο (ΕΣΥΔ) για να πραγματοποιούν ελέγχους του E.coli O157 είναι μόνο τρία: Το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας, το οποίο και διέγνωσε το σχετικό βακτήριο στα τρόφιμα που δέσμευσε ο ΕΦΕΤ, το Κέντρο Βιολογικών Ερευνών του Στρατού και το ιδιωτικό εργαστήριο Agrolab.
Το ερώτημα που τίθεται είναι απλό: Σε ποιο εργαστήριο έκανε τους επανελέγχους του το Lidl και ποια η σχέση του καθηγητή με αυτό;

 

Σχόλια

Exit mobile version