Αρχική στήλες Ο Παπαδήμος κι ο Παπαδήμας

Ο Παπαδήμος κι ο Παπαδήμας

Καλημέρα πελάτες μου, συντρόφια του Δρόμου.
Καθώς καταλάβατε, πελάτες μου, άρχισαν νωρίς τα κάλαντα της τρόικας. Τώρα, βέβαια, δεν τα ψέλνουν στον Γιώργο, αλλά στον Λουκά!

Πάντως, από τότε που έφυγε ο Τζορτζ κόπηκαν όλα μαχαίρι, σαν την λίμπιντο, πελάτες μου! Ούτε μούντζες, ούτε γαμοσταυρίδια, ούτε αγανακτισμένοι, βρε το κοκαλάκι της νυχτερίδας είχε ο Τζoρτζ. Τέτοιο χάρισμα, συντρόφια, δεν το είχε ποτέ πολιτικός. Είμαστε όλοι σε οργασμό, οι ταρίφες, οι σκιτσογράφοι, οι ευθυμογράφοι, ο Κοτζιάς που του έκανε Πολιτικές Επιστήμες! Ο αρκούδος που του έγραφε τις ομιλίες…
– Σε τι γλώσσα γράφεις ρε αρκούδε και δεν την καταλαβαίνω;
– Στα ελληνικά, πρόεδρε, στα ελληνικά!  
Πρέπει να το παραδεχτούμε, με τον Λουκά χιούμορ δεν βγαίνει. Έχει τον τρόπο παιδί μου να στα παίρνει, χωρίς γέλιο! Κύριος ο Λουκάς, κύριος με τα όλα του! Κάτι πάει να κάνει ο Χρυσοχοΐδης, λέγοντας πως «η πολιτική μας ήταν δεινόσαυρος που έτρωγε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανέργων, οι δυτικές κοινωνίες θα είχαν εξεγερθεί αν γίνονταν εκεί αυτά»! Έτσι μπράβο Μιχαλάκη, σου πάει το πράσινο ζιβάγκο στην αρένα των εκλογών, αν γίνουν βέβαια». Κάτω στο Σύνταγμα σε περιμένει η «μπανανία» και κάποιες εκπλήξεις!
Και η Όλγα στο «Μεγκάλο» κανάλι, βγάζει τελευταίως γέλιο. Ρωτάει «τι φταίει, Ηλία, και κατέρρευσε δημοσκοπικά η εικόνα του πρώην πρωθυπουργού». Μέχρι και ο Μανώλης κατάλαβε την πατάτα! «Το μυαλό του, Όλγα, το μυαλό του. Την Ελλάδα τον βάλαμε να σώσει και την Ευρώπη έκανε μπουρλότο»! Τώρα βέβαια έχει άλλη δουλειά, ετοιμάζει το διάδοχό του. Έχει πληροφορίες ο ταξιτζής πελάτες μου. Στον επόμενο Δρόμο θα δώσω ονόματα.
Διαβάστε τώρα την εντελώς αληθινή ιστορία!
Υπήρχε κάποτε στο χωριό μου, τα Βάγια, ένα ξάδελφος της μητέρας μου ονόματι Λουκάς Παπαδήμας που ζούσε στην Αμερική. Μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο φίλος μου Βαγγέλης Πάλλης. Όποτε επρόκειτο να έρθει στο χωριό, γινόταν μεγάλη αναστάτωση. Εμείς μικρά, κοιμόμασταν και βλέπαμε τον Λουκά στα όνειρά μας με δώρα. Γενικώς μεγάλη προσμονή στο σόι! Όταν κάποια στιγμή φαινόταν ο Λουκάς, σχεδόν «στεγνός» (σαν τον πρωθυπουργό μας) από δολάρια, στο σόι έπεφτε στην κατάθλιψη. Όταν λοιπόν ανέλαβε ο Παπαδήμος πρωθυπουργός και πήγα στο χωριό, σκέφτηκα να κάνω μια πλάκα στη μάνα μου και τη θεία μου που είναι γριούλες.
– Τον είδατε τον Λουκά τον Παπαδήμα, γύρισε από την Αμερική και έγινε πρωθυπουργός. Κι αυτές μου απάντησαν:
– Άντε παίξε από ‘κει ρε! Εγώ επέμεινα, αλλά το θέμα έμεινε εκεί. Όταν με το καλό κατέβηκα Αθήνα, μου τηλεφωνεί μετά από λίγο η μητέρα μου και επειδή η ίδια βαριακούει, αρχίζει να φωνάζει:
– Έλα Γιάννη, τι κάνεις παιδί μου;
– Καλά είμαι μάνα, θέλετε κάτι, είστε καλά στο χωριό;
-Καλά, καλά. Γιάννη, να πας να πεις στον ξάδελφο μου τον Λουκά τα χαιρετίσματα και να του πεις πως η σύνταξη δεν φτάνει, θέλουμε και πιο παραπάνω!  Έμεινα κάγκελο εγώ και λυμένος στα γέλια της λέω:
– Ρε μάνα, μια πλάκα έκανα. Αυτή, όμως, αυστηρά μου λέει:
– Να κάνεις αυτό που σου λέω.
– Ρε μάνα, αν ζούσε ο Λουκάς, θα ήταν τώρα 110-115 χρόνων, για τον Μητσοτάκη τον πέρασες!
Φιλάκια στη μάνα, στη θεία, στο σόι και στα όμορφα Βάγια.
Καλά Χριστούγεννα και του χρόνου χωρίς τρόικα.
Καλή επιτυχία στις εργασίες του Μετώπου, το διήμερο στην ΑΣΣΟΕ.
Φιλάκια πολλά!
Ο Ταξιτζής του Δρόμου της Αριστεράς

 

Σχόλια

Exit mobile version