Αρχική στήλες Όσα θάφτηκαν: Ο Μάκης κι ο Κανένας

Όσα θάφτηκαν: Ο Μάκης κι ο Κανένας

Και εκεί που επί μία περίπου εβδομάδα είχαμε κολλήσει όλοι στις τηλεοράσεις, κι εκεί που περιμέναμε, με την αγωνία των τηλεαστέρων να ξεχειλίζει, να δούμε το λευκό καπνό που θα ανήγγειλε την εκλογή του Πάπα (συγγνώμη… του πρωθυπουργού), ξαφνικά το Mega έκανε –για ακόμα μια φορά- τη διαφορά.

Διέκοψε την υψηλής θεαματικότητας «Πάτυ» και με τη γνωστή μουσική των έκτακτων δελτίων έκανε τους πάντες να αναφωνήσουν «βρήκαν, βρήκαν πρωθυπουργό…».
Το παράδειγμα του έκτακτου δελτίου έσπευσαν να ακολουθήσουν όλα τα υπόλοιπα κανάλια, διαγωνιζόμενα στα μηχανάκια της AGΒ για το ποιο θα μεταδώσει την έκτακτη είδηση πρώτο.
Συναγερμός στα δημοσιογραφικά γραφεία: βγήκαμε ξαφνικά από τη μεσημεριανή ραστώνη, πετάξαμε μολύβια, χαρτιά, πληκτρολόγια στον αέρα για χάρη του νέου πρωθυπουργού… Ο Λιάρος εμφανίζεται και ανακοίνωσε το γεγονός: «Συνελλήφθη στα Σκόπια ο Μάκης Ψωμιάδης!».
Ω ναι! Την ώρα της μεγάλης κρίσης για την εθνική «σωτηρία», τα αστικά μέσα ενημέρωσης σκέφτηκαν, μάλλον, πως θα γέλαγε λίγο το χειλάκι μας ή τουλάχιστον πως θα ξεχνούσαμε για λίγο την εθνική… τραγωδία, εάν παρουσίαζαν τη μεγάλη επιτυχία των διωκτικών αρχών, που ύστερα από δύο μήνες και αρκετές παλινωδίες κατάφεραν να συλλάβουν στα Σκόπια τον Big Mac, όπως έχει γίνει γνωστός διεθνώς και να εξυγιάνουν, επιτέλους, το ελληνικό ποδόσφαιρο, που πλέον θα συνεχίσει με το… κούτελο καθαρό. Ύστερα λοιπόν, από παραθυράτες αναλύσεις επί αναλύσεων για το πώς συνελήφθη, εάν κάπνιζε πούρο, εάν είχε ή όχι μουστάκι –που όπως και στην αντίστοιχη ελληνική ταινία το ξύρισε και… προδόθηκε- και άλλες αντίστοιχης πολιτικής βαρύτητας πληροφορίες, ήρθε και η μεγαλύτερη είδηση: ο Μάκαρος θα ζητήσει πολιτικό άσυλο στην ΠΓΔΜ, δηλώνοντας μάλιστα «πολιτικός κρατούμενος του συστήματος»…
Τύφλα να έχουν οι 27 που απέδρασαν από τις φυλακές Πειραιά το ’55!
Πάντως, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι είναι ιδιαίτερα πετυχημένο αυτό που κυκλοφορεί στο Face Book, ότι τις πέντε και κάτι ημέρες που η χώρα έμεινε ακέφαλη -τα προηγούμενα δύο χρόνια είχαμε έναν κάποιο πρωθυπουργό βρε αδερφέ- ξεκαθαρίστηκαν λογαριασμοί και λογαριασμοί: Πιάστηκε ο Ψωμιάδης, δεσμεύτηκε η περιουσία του Λαυρεντιάδη, συνελλήφθησαν λιμενικοί που πουλούσαν ναρκωτικά, απολύθηκαν κρατικοί υπάλληλοι που τα «έπαιρναν» και το κυριότερο δεν ανακοινώθηκαν νέα μέτρα…
Μήπως τελικά να κρατούσαμε για πρωθυπουργό τον Κανένα;

 

Σχόλια

Exit mobile version