Αρχική στήλες Διπλή ταρίφα: Ο Δημήτρης εκπλήρωσε το χρέος του

Διπλή ταρίφα: Ο Δημήτρης εκπλήρωσε το χρέος του

Kαλημέρα πελάτες και σύντροφοι,
Πάει καιρός που θέλω να σας κάνω να γελάσετε, να ξεχαστείτε λίγο, να σας μιλήσω για τις ταρίφες! Για την εμφάνιση της χορωδίας του Eθνικού Ωδείου στο Μέγαρο Μουσικής, αλλά η κυβέρνηση Τσολάκογλου, παιδί μου, δεν μας αφήνει!

Ο σύντροφος Δημήτρης που με τη θυσία του στο Σύνταγμα και την πολιτική του διαθήκη μας έδειξε το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα απέναντι στην κατοχική κυβέρνηση και την τρόικα, ήταν ένα δραστήριο μέλος της κοινωνικής και πολιτικής ζωής των Αμπελοκήπων, πατέρας της συντρόφισσας Έμμυς από την ΚΝΕ και φίλος μας. Για χρόνια πορεύτηκε δίπλα στο ΚΚΕ, αργότερα μέσα από μικρότερα σχήματα της Αριστεράς, αλλά πάντα με σταθερή κατεύθυνση: η Αριστερά να υπάρξει κάποτε σε ένα μέτωπο, μαχητική και ανατρεπτική! Ο Μάκης δεν «είχε χρέη», το μόνο χρέος του ήταν απέναντι στην πατρίδα και τη νεολαία. Και το εκπλήρωσε με τη θυσία του και την πολιτική διαθήκη. Σύντροφε Δημήτρη, θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη. Να ’ναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Και ακόμα ένα «αντίο» στον αγωνιστή Γιάννη Μπανιά.
Που λες πελάτη μου, σου έχω ρεπορτάζ σήμερα να «τρώει η μάνα και στο παιδί να μη δίνει». Πολιτικό, αστυνομικό και κοινωνικό! Κάτσε στην μπροστινή, γύρε τη θέση πίσω και φύγαμε κούρσα!
Άρχισαν, που λέτε, τα εκλογικά όργανα και την ατζέντα αμέσως τη βάλανε τα κανάλια, ο Μέγκελε, το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. και η Χρυσή Αυγή! «Εγκληματικότητα και λαθρομετανάστες». Σιγά που θα την έβαζε η Αριστερά. Η Αριστερά, παιδί μου, έχει άλλα θέματα. Τα γκάλοπ, τις εκλογικές συμμαχίες που δεν θα κάνει και γενικά τα μεγάλα προτάγματα!
Που λέτε, κάτι «τέτοιες ώρες κρίσιμες» είναι μεγάλο το κενό του Πάνου Κουτσόμπολου!
– Τι λέει, Πάνο, το ρεπορτάζ σου;
– Ναι Όλγα, σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, οι λαθρομετανάστες που έχουν πανούκλα, ψώρα, χολέρα, βλεννόρροια, σύφιλη και έιτζ, πηδάνε κάθε βράδυ το σύρμα και κατεβαίνουν στη Σοφοκλέους, Σωκράτους και γύρω, και «πηδάνε» χωρίς προφυλακτικό, μόνο τις Ελληνίδες «πόρνες», για να εκδικηθούν για τις «σκούπες».
Κάπως έτσι, θα ξεκινούσε το ρεπορτάζ ο Πάνος! Ενώ οι νεότεροι, η Μίνα, ο Βαγγέλης κ.λπ. είναι πιο σοβαροί.
– Τι λέει το ρεπορτάζ, Μίνα και Βαγγέλη;
– Όλγα, Γιάννη, Παύλο και Μανώλη, σύμφωνα με κύκλους του αρχηγού της ΕΛΑΣ (σώωωπα!) και του υπουργού Υγείας, η φυματίωση, η πανούκλα, η χολέρα, η βλεννόρροια και το έιτζ, κολλάνε με τον αέρα, γι’ αυτό οι λαθρομετανάστες αφού πρώτα στειρωθούν, οδηγούνται με φίμωτρο στα στρατόπεδα»!
Πιο σικ, έτσι; Πρώτος άνοιξε την ατζέντα ο Μέγκελε που ακόμα ονειρεύεται στρατόπεδα των ναζί! Μετά οι παλιοί αστέρες της δημοσιογραφίας και νυν πολιτικοί, Φωτεινή Πιπιλή και Αργ. Ντινόπουλος,
– Πες μας Φωτεινή, τι λέει το ρεπορτάζ σου;
– Δεν ανέχομαι κάποιοι λαθρομετανάστες να βρομίζουν την πόλη μου. Να, προχθές, ένας πέρασε από του Μαξίμου με το καρότσι του και οι αστυνομικοί τον κοιτούσαν».
– Δηλαδή, τι προτείνεις Φωτεινή»;
– Να τον πάνε καροτσάκι στη χωματερή των Άνω Λιοσίων!
Εμένα, που λέτε, αν με ρωτούσε η Όλγα: «Πείτε μας, κύριε ταξιτζή, τι λέει το ρεπορτάζ σας», εγώ θα έλεγα: «Eγώ που δεν έχω σπουδάσει δημοσιογραφία σαν την Φωτεινή, τον Δήμο, τον Μανώλη, το Νίκο, τον Γιάννη κ.λπ. και βλέποντας του άμοιρους τους μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας και γνωρίζοντας ποιοι τους εκμεταλλεύονται και γιατί η χώρα μας έγινε στρατόπεδο ψυχών, ταλαιπωρημένων και δυστυχισμένων ανθρώπων, έχω να δηλώσω τα εξής: Λαθροπολιτικοί που τα άρπαξαν και έχωσαν τη χώρα στα μνημόνια και μας βρομίζουν με τα σκατά τους, οι λαθροεργολάβοι που τσιμέντωσαν τη χώρα και έβγαλαν έξω τα φράγκα, οι λαθροψηφοφόροι, που θέλουν να ψηφίσουν αυτούς που κατάντησαν την χώρα αποικία, να τους πάρει η σκούπα για τη χωματερή»!
Άντε, πανούκλα και χολέρα, μπας και γλιτώσει η πατρίδα!
Φιλάκια!
Ο Ταξιτζής του Δρόμου της Αριστεράς

 

Σχόλια

Exit mobile version