Αρχική κοινωνία Ο αγώνας ενάντια στον ν.4009 συνεχίζεται

Ο αγώνας ενάντια στον ν.4009 συνεχίζεται

Απόφαση της Ολομέλειας Αθήνας της Συσπείρωσης Πανεπιστημιακών

Η χειρότερη υπουργός Παιδείας της Μεταπολίτευσης, Άννα Διαμαντοπούλου, αποχώρησε κακήν κακώς αφήνοντας πίσω της ένα καταστροφικό έργο: την εξαθλίωση και τη διάλυση όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.
Η ακαδημαϊκή κοινότητα δεν έχει καμία αυταπάτη, το έργο αυτό είναι το αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης και στρέφεται ενάντια στο σύνολο της κοινωνίας.
Για αυτό η αντίσταση στον Νόμο 4009 δεν είναι επιλογή, είναι ανάγκη: Ο αγώνας για την ματαίωση των εκλογών δικαιώθηκε και συνεχίζεται.
Καλούμε ακόμα μια φορά τους συναδέλφους που μετέχουν στις διαδικασίες ανάδειξης του Συμβουλίου Διοίκησης των πανεπιστημίων να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα της απόφασής τους και να παραιτηθούν.
Η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών καλεί τον νέο υπουργό Παιδείας να πάρει θέση απέναντι στον νόμο 4009, όπως ακριβώς έκανε και για το άρθρο 16, και ζητά από αυτόν τα παρακάτω.
Να υπερασπιστεί το δημόσιο αγαθό της δημοκρατικής, δωρεάν παιδείας και να το αναδείξει ως τη μεγαλύτερη επένδυση για την Ελλάδα στην εποχή της κρίσης.
Να σταματήσει το μισθολογικό κατήφορο των πανεπιστημιακών δασκάλων.
Να παγώσει τον νόμο 4009 μέχρι την οριστική του απόσυρση και να βοηθήσει στην επανεκκίνηση του διαλόγου για την Παιδεία με στόχο την εξυπηρέτηση της κοινωνίας ως σύνολο και όχι των συμφερόντων των ισχυρών.

 

Σχόλια

Exit mobile version