Αρχική κοινωνία Ο Άγιος Παντελεήμονας υπό κατοχή

Ο Άγιος Παντελεήμονας υπό κατοχή

Κατοχή σε μία από τις πιο κεντρικές περιοχές της Αθήνας, στον πολύπαθο Άγιο Παντελεήμονα, έχουν κάνει το τελευταίο καιρό ομάδες ακροδεξιών, οι οποίες εκμεταλλευόμενες την αναταραχή που επικρατεί με τους οικονομικούς μετανάστες, απειλούν, προκαλούν και χτυπούν πρόσφυγες που διαμένουν, είτε διατηρούν καταστήματα στην περιοχή.

Με έδρα και ορμητήριο μία καφετέρια επί της οδού Αλκιβιάδου, η φασιστική συμμορία στήνει μπλόκα στα στενά τής περιοχής και με ρόπαλα, σπρέι και άλλα φονικά όπλα, προπηλακίζει όποιο μετανάστη περνά από το δρόμο τους. Και όλα αυτά, υπό την ανοχή της αστυνομίας.

Η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στη πλατεία από, περίπου, 100 νεοναζί της Χρυσής Αυγής, ήταν μόνο η αρχή, καθώς όπως καταγγέλλει η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό, «από το περασμένο Σάββατο και κάθε μέρα μέχρι σήμερα, στήνονται «μπλόκα» τα απογεύματα και γίνονται επιθέσεις κατά μεταναστών στην οδό Αλκιβιάδου, στο κάτω μέρος της πλατείας μπροστά από καφενείο-στέκι των «Ελληνόψυχων». Η Αστυνομία καλύπτει πλήρως τους τραμπούκους, αφού θύματα επιθέσεων που καταφεύγουν στο αστυνομικό τμήμα που απέχει μόλις 50 μέτρα, εισπράττουν την απάντηση «και τι θέλετε να κάνουμε»; ενώ οι καταγγελίες τους δεν καταγράφονται.

Την ίδια ώρα, Αφγανοί ιδιοκτήτες καταστημάτων τής περιοχής απειλούνται πως αν δεν κλείνουν τα μαγαζιά τους νωρίς, θα τους τα σπάσουν. Η αστυνομία, φυσικά, επίσης δεν ασχολείται με τις καταγγελίες τους…»

Λ.Σ.

Σχόλια

Exit mobile version