Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Οργή και αγανάκτηση…

Οργή και αγανάκτηση…

Αγανάκτηση, οργή και αηδία προκαλούν οι όλο και πιο αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για τη δράση και τις διασυνδέσεις του κυκλώματος τοκογλυφίας, εκβιασμών και προστασίας νυχτερινών κέντρων στη Θεσσαλονίκη που έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας. Και όχι άδικα.

Ο βίος και η πολιτεία των κολλητών του Βελόπουλου (ας μην ξεχνάμε το περυσινό προεκλογικό του σλόγκαν «καθαρά χέρια, καθαρές ιδέες»), του Ψωμιάδη και του Βενιζέλου που έκαναν μπίζνες εκατομμυρίων είναι πρόκληση για τους εργαζόμενους που χάνουν τη δουλειά τους και βλέπουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους να πετσοκόβονται. Πολύ περισσότερο αυτή η βρώμικη υπόθεση έχει τεράστιες ομοιότητες και σύνδεση με όσα συμβαίνουν στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό: Ένας τραπεζίτης-τοκογλύφος βάζει το πιστόλι στον κρόταφο κάποιου για να πληρώσει, ένας φασίστας τον καλύπτει και ο μεγαλοδημοσιογράφος τον νομιμοποιεί.
Ο εκβιασμός τρόικας και κυβέρνησης απέναντί μας δεν διαφέρει και πολύ από τις μεθόδους της μαφίας. Και δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτό το κύκλωμα εμπλέκονται και τα τρία κόμματα που στηρίζουν την πραξικοπηματική κυβέρνηση Παπαδήμου. Όταν πέρυσι καταγγέλλαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι τα τότε σκάνδαλα του Ψωμιάδη δεν ήταν παρά η κορυφή του παγόβουνου, κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος της διαπλοκής.
Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη ότι η αστυνομία, τα αστικά δικαστήρια και οι θεσμοί θα «αποδώσουν» δικαιοσύνη. Ο Φερέτης ήδη αποφυλακίστηκε (έστω κι αν πλήρωσε 200 χιλιάδες ευρώ), η κυβέρνηση ψηφίζει τροπολογία που ανοίγει το δρόμο στον Ψωμιάδη να επανέλθει στη θέση του περιφερειάρχη και το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε να δικαιολογήσει τις απουσίες του Βελόπουλου (που προφανώς… είχε πιο σημαντικές δουλειές να κάνει με τα φιλαράκια του από το να συμμετέχει στα συμβούλια) τη μέρα ακριβώς που το σκάνδαλο βγήκε στη δημοσιότητα! Το γεγονός ότι «όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί» σημαίνει ότι ξέρουν και να καλύπτουν ο ένας τον άλλον όταν χρειάζεται. Και να τα βρίσκουν όταν πρόκειται να επιτεθούν στους εργαζόμενους. Γι’ αυτό και ο μόνος δρόμος για να γλιτώσουμε από τους νόμιμους και παράνομους απατεώνες είναι να ανατρέψουμε αυτή την άθλια συγκυβέρνηση και το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που εκτρέφει τέτοια «μπουμπούκια» με απεργίες διαρκείας, καταλήψεις και διαδηλώσεις, με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα παντού.
* Ο Γιάννης Κούτρας είναι περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με την κίνηση Αντικαπιταλιστική Αριστερά – Ανταρσία σε κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ, Καλλικράτη.

 

Σχόλια

Exit mobile version