Αρχική στήλες Όσα θάφτηκαν: Οι προτιμήσεις του κ. Παπουτσή

Όσα θάφτηκαν: Οι προτιμήσεις του κ. Παπουτσή

«Προτιμώ ένα σπασμένο μάρμαρο από ένα σπασμένο κεφάλι». Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός «Προστασίας» του Πολίτη με αφορμή τις συγκρούσεις στις διαδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Για να δούμε, λοιπόν, τι προτιμά ο κ. Παπουτσής. Το Μάη γλυτώνει από θαύμα διαδηλωτής που αποδεδειγμένα, σύμφωνα με την ίδια την εσωτερική έρευνα της Αστυνομίας, χτυπήθηκε από άνδρα των ΜΑΤ με βαρύ αντικείμενο, πιθανώς πυροσβεστήρα, στο κεφάλι. Την ίδια περίοδο δημοσιογράφος χάνει την ακοή του από ρίψη βόμβας κρότου λάμψης σε ευθεία βολή από διμοιρία των ΜΑΤ. Στις 28 και 29 Ιούνη στο Σύνταγμα καταγράφηκαν πολλές εικόνες εν ψυχρώ χτυπημάτων με γκλοπ σε κεφάλια διαδηλωτών, ενώ ο σταθμός του Μετρό μετατράπηκε σε θάλαμο αερίων από τα δυνητικά θανατηφόρα χημικά. Το μοιραίο συνέβη στις 20 του Οκτώβρη, όταν οικοδόμος, στέλεχος του ΠΑΜΕ κατέληξε μέσα στο θάλαμο αερίων του Συντάγματος από τα δηλητήρια, που για πολλοστή φορά εκτόξευσαν οι δυνάμεις καταστολής.
Το περιοδικό Επίκαιρα αποκάλυψε έγγραφα της ΕΥΠ, όπου καταγράφονται λεπτομερείς αναφορές παρακολούθησης διαδηλώσεων της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σε αδιάψευστο ντοκουμέντο – βίντεο από τις πρόσφατες διαδηλώσεις της 6ης Δεκέμβρη, εμφανίζονται μπουλούκια ασφαλιτών με στολή υπηρεσίας «κουκουλοφόρου». Οι εικόνες είναι τόσο εντυπωσιακές που δημιουργούνται ερωτηματικά για το αν οι «αρμόδιες» υπηρεσίες διέρρευσαν το βίντεο με σκοπό να μας εμφυσήσουν ακριβώς το πνεύμα «προστασίας του πολίτη»: Είμαστε μαζί σας, είμαστε σαν εσάς, είμαστε παντού. Οι κανονικοί με τις χακί και μπλε στολές ξεσάλωσαν ενάντια στη νεολαία, ενάντια σε μαθητές, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη και στο Βόλο.
Όλως τυχαίως εμφανίστηκαν κι άλλοι επίδοξοι να μας προστατέψουν. Ο Α. Σαμαράς δήλωσε κατηγορηματικά πως θα βάλει τέρμα στο αίσχος των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας. Πώς δηλαδή; Ο Καμίνης ετοιμάζει άμεσα σχετική πρόταση νόμου. Με τόσους πρόθυμους συνοδοιπόρους, πώς να μην αισθάνεται άνετος ο Παπουτσής να εκδηλώνει τα δημοκρατικά του αισθήματα;
Οποιοσδήποτε… λιγότερο δημοκράτης κι από τον πολύ δημοκράτη Παπουτσή, με πολύ λιγότερα από αυτά στο πολιτικό του ενεργητικό θα είχε τουλάχιστον παραιτηθεί. Όχι όμως αυτός! Ο τέως πρόεδρος της ΕΦΕΕ θα καταγραφεί ως ο υπουργός Προστασίας του κατοχικού καθεστώτος! Λέτε να έχει κι άλλες φιλοδοξίες;

 

Σχόλια

Exit mobile version