Αρχική πολιτική αριστερά Ελληνικό, Καισαριανή και Νέα Ιωνία στο β’ γύρο των εκλογών

Ελληνικό, Καισαριανή και Νέα Ιωνία στο β’ γύρο των εκλογών

Μαζική ψήφιση της “Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού Αργυρούπολης” με τον Χρήστο Κορτζίδη. Με τον Σπύρο Τζόκα και τη Ριζοσπαστική Αριστερά στην Καισαριανή. Ψήφος στην Ενότητα για τη Νέα Ιωνία με τον Ηρακλή Γκότση.

Οι πολίτες γνωρίζουν ότι ο Χρ. Κορτζίδης θα αγωνιστεί στην πράξη

Μαζική ψήφιση της «Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού Αργυρούπολης»

Στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, σε Ελληνικό και Αργυρούπολη, η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης, με επικεφαλής το νυν δήμαρχο Ελληνκού Χρήστο Κορτζίδη, απέσπασε περίπου το 30%, καταγράφοντας μια διαφορά οκτώ μονάδων από το δεύτερο συνδυασμό.
Το εξαιρετικά ψηλό ποσοστό (πάνω από 49,5%) στον Δήμο του Ελληνικού, που η παράταξη με επικεφαλής τον Χρήστο Κορτζίδη διοικεί τα τελευταία χρόνια, έδωσε αποστομωτική απάντηση σ’ όσους προσπάθησαν να απαξιώσουν το έργο του Δήμου. Έδειξε πόσο μεγάλη είναι η εκτίμηση των δημοτών σε ό,τι έγινε την περασμένη τετραετία. Ποτέ άλλοτε η κάλπη του Ελληνικού δεν έδωσε στον πρώτο γύρο τέτοιο αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με το Χρ. Κορτζίδη, «στην Αργυρούπολη το πολύ καλό ποσοστό μας οφείλεται κυρίως στην καταγραφή της παράταξης “Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης” στη συνείδηση των πολιτών ως παράγοντα που μπορεί να:
• αντέχει σε πολιτικές και άλλες πιέσεις
• προβάλλει επιτυχημένα αντιστάσεις σε σχέδια που υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών
• διεκδικεί και επιβάλλει λύσεις σε προβλήματα του τόπου τους
• οργανώνει τα δημοτικά πράγματα αποτελεσματικά και νοικοκυρεμένα.
• αξιοποιεί μια ομάδα από έμπειρα στελέχη στη διοίκηση του Δήμου τους».
Οι πολίτες επικρότησαν την αδιαμφισβήτητη στάση αντίστασης στην πράξη στα σχέδια και στις πιέσεις των ποικίλων συμφερόντων που η παράταξη «Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης» μπορεί να προβάλει συγκρίνοντας με τις λεκτικές αντιστάσεις των αντιπάλων της.
Είναι φανερό ότι η παράταξη με επικεφαλής τον Χ. Κορτζίδη, με μια δοκιμασμένη στα δημοτικά πράγματα ομάδα διοίκησης, εκφράζει μια σιγουριά που οι αντίπαλοί της δεν μπορούν να εκφράσουν. Αντίθετα, η εξάρτησή τους από τους μηχανισμούς της κυβέρνησης προκαλεί ανησυχία για τη μελλοντική τους στάση απέναντι στα προβλήματα των δύο πόλεων.

 

Για τη νίκη της Καισαριανής,την ελπίδα, τον αγώνα…

Με τον Σπύρο Τζόκα και τη Ριζοσπαστική Αριστερά

Το αριστερό ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου Σπύρου Τζόκα, Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής δίνει τη μάχη του δεύτερου γύρου κόντρα στο συνδυασμό του Α. Καμπάκα, ο οποίος υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ. Εκτός από τη συνέχιση του δημοτικού έργου, και όχι την κατεδάφισή του που φέρνει η κυβερνητική πολιτική, κρίνεται και σε τοπικό επίπεδο η μάχη εναντίον των δυνάμεων που έφεραν τον τόπο και τους εργαζόμενους στη σημερινή άθλια κατάσταση, κρίνεται η οργάνωση των αντιστάσεων και των αγώνων απέναντι στη μνημονιακή πολιτική, που θέλει τους δήμους επιχειρήσεις.
«Δεν είμαστε των ψεύτικων υποσχέσεων και των φανταχτερών και ανεφάρμοστων προγραμμάτων», τόνισε στη χτεσινή του ομιλία του ο Σπύρος Τζόκας. «Δεν χρωστάμε γραμμάτια σε κανέναν, δεν γλείφουμε εκεί που φτύνουμε, δεν γινόμαστε καταγέλαστοι και ανάξιοι, για να βολευτούμε. Αυτοί που εκπροσωπούν τα κόμματα που έχουν οδηγήσει την πατρίδα μας σε απαξίωση και το λαό σε εξαθλίωση έρχονται πάλι ως σωτήρες με τις σακούλες των χρημάτων να μας λύσουν όλα τα προβλήματα. Γνωρίζουμε, όμως, το έργο. Το έχουμε δει πολλές φορές. Την επαύριο των εκλογών, αν εκλεγούν, επικαλούνται την καμένη γη που παρέλαβαν και αρχίζουν να φορολογούν. Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Μην πέσουμε πάλι στην ίδια παγίδα. Εμείς επιμένουμε σε ένα πρόγραμμα ζυμωμένο με την πραγματικότητα, βγαλμένο από την καθημερινή εμπειρία και κυρίως με δυνάμεις που μπορούν να το υλοποιήσουν.
»Επανασχεδιάζουμε την πόλη μας με βάση τη συσσωρευμένη μας εμπειρία και το επεξεργασμένο μας όραμα για μια σύγχρονη πόλη, διεκδικώντας, παράλληλα, όπως κάνουμε τόσα χρόνια. Δεν γενικολογούμε με βάση προγράμματα που φτιάχνουν επαγγελματίες για προεκλογική χρήση. Η ανάπτυξη για μας δεν έχει στενή οικονομίστικη έννοια. Ανάπτυξη είναι ο άνθρωπος. Θεωρούμε ότι το Πνευματικό Κέντρο είναι ανάπτυξη, τα προγράμματα αθλητισμού είναι ανάπτυξη, το Πανελλήνιο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης είναι ανάπτυξη. Αυτή είναι η απάντηση σε κάθε ερώτημα: ο άνθρωπος δεν είναι τα νούμερα. Ανάπτυξη δεν είναι ο Δήμος να γίνει ανώνυμη επιχείρηση. Ανάπτυξη είναι να είναι ευτυχισμένος ο άνθρωπος. Για μας προέχει το ανθρώπινο και δημοκρατικό πρόσωπο του Δήμου. Οι βάρβαρες, βαθιά αντιδημοκρατικές πολιτικές μας έβρισκαν ανέκαθεν εχθρικούς απέναντί τους.
»Για όλα αυτά σας καλούμε να παλέψουμε από σήμερα, από τώρα. Να δημιουργήσουμε τους συσχετισμούς εκείνους για την ανάταξη της ελπίδας, για την επαναφορά του χαμόγελού μας, για τη διέξοδο στους νέους, για την αξιοπρέπεια της τρίτης ηλικίας, για τον ανθρωπισμό μας, τον πολιτισμό μας. Για τη νίκη της Καισαριανής, την ιστορική συνέχεια, την ελπίδα, τον αγώνα. Με ψηλά το κεφάλι».

 

Η Νέα Ιωνία αλλάζει πορεία

Ψήφος στην Ενότητα για τη Νέα Ιωνία με επικεφαλής τον Ηρακλή Γκότση

Μία από τις μεγάλες αυτοδιοικητικές μάχες της Κυριακής διεξάγεται στη Νέα Ιωνία. Το ψηφοδέλτιο Ενότητα για τη Νέα Ιωνία με επικεφαλής τον Ηρακλή Γκότση (συμμετέχουν πρώην μέλη ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και αποχωρήσαντες του ΠΑΣΟΚ) κατακτώντας το εντυπωσιακό 19% αναμετριέται με τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Χαραλάμπους, που έλαβε 35,5%.
Όλο το προηγούμενο διάστημα, κράτος και μηχανισμός του δήμου, χρησιμοποιώντας θεμιτά και αθέμιτα μέσα επιχείρησε να αλλοιώσει τη βούληση των Ιωνιωτών.
Στην ανακοίνωση της Ενότητας αναφέρεται: «Την Κυριακή, 14 Νοεμβρίου, αποφασίζουμε για τη Νέα Ιωνία. Ο λαός της Νέας Ιωνίας θα καταψηφίσει τη δημοτική αρχή και θα αποφασίσει αλλαγή πορείας στο Δήμο μας. Το σύστημα Χαραλάμπους στηρίχθηκε στην αδιαφάνεια, τη συναλλαγή, την αλαζονεία. Στηρίζει, δε, αμέριστα την κυβερνητική πολιτική. Οι πολίτες πρέπει να απαντήσουν με ένα βροντερό “Φτάνει πια!”.
Οι πολίτες, την προηγούμενη Κυριακή, με τον τρόπο του ο καθένας, έστειλαν το πολιτικό τους μήνυμα. Η αποχή ήταν τεράστια και εκφράζει τη δυσφορία και την αγανάκτησή τους για το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Στην πόλη μας αυτή η πολιτική έχει βάλει τη σφραγίδα της σε κάθε πράξη της δημοτικής αρχής Χαραλάμπους. Μια πολιτική που έχει δημιουργήσει ένα κράτος «ημετέρων» μέσα στην ίδια μας την πόλη.
Γι’ αυτό το λόγο η συμμετοχή όλων των αριστερών στη μάχη της Κυριακής θα δώσει ένα μεγάλο μήνυμα αντίστασης και αλληλεγγύης. Οι σύντροφοί μας στη Νέα Ιωνία πιστεύουν, ακράδαντα, ότι η προσφυγούπολη μετά από πολλά χρόνια θα αποκτήσει προοδευτική, αριστερή διοίκηση.

Γιώργος Ιωαννίδης
Σχόλια

Exit mobile version