Αρχική κοινωνία εργασία Οι μειώσεις μισθών ακυρώθηκαν μετά από 118 μέρες απεργίας

Οι μειώσεις μισθών ακυρώθηκαν μετά από 118 μέρες απεργίας

Νίκη των εργαζομένων στην Ανακύκλωση στο Ηράκλειο

Μετά από 118 μέρες απεργίας οι εργαζόμενοι στην Ανακύκλωση ΕΠΑΝΑ Α.Ε., στο Ηράκλειο Κρήτης ,επιστρέφουν στην εργασία τους νικητές, αφού η διοίκηση της εταιρίας απέσυρε τις μειώσεις κατά 22% στους μισθούς που προσπάθησε να επιβάλει.
Η πολυήμερη απεργία που ξεσήκωσε μεγάλο κύμα αλληλεγγύης από σωματεία, φορείς, εργαζόμενους και κατοίκους του Ηρακλείου κατόρθωσε να κάμψει την εργοδοσία που έσπευσε να εκμεταλλευθεί το αντεργατικό κλίμα και τους νόμους του Μνημονίου και να επιβάλλει μισθούς 450 ευρώ για δουλειά μέσα στα σκουπίδια. Η σωματειακή επιτροπή των εργαζομένων, σε ανακοίνωσή της, ευχαριστεί όσους συμπαραστάθηκαν στον αγώνα τους και το ΠΑΜΕ, ενώ κατηγορούν το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και τον Δήμο για τη στάση τους:
«Θεωρούμε ότι ο αγώνας μας άφησε σημαντική παρακαταθήκη για ολόκληρη την εργατική τάξη. Άλλωστε στο νησί μας δεν υπάρχουν πολλοί τέτοιοι μακροχρόνιοι αγώνες και πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει μαζί με τον αγώνα των εργαζομένων στην ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΕΒΕ που προηγήθηκε, γερή βάση για τους επόμενους που θα έρθουν και ειδικότερα για τη νεολαία, τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης.
Ύστερα από 118 μέρες απεργιακού αγώνα, η επιχείρηση κάτω από την πίεση τη δική μας αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας, αναγκάστηκε να καθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αναγκάστηκε να αποδεχτεί το κύριο αίτημά μας: Να επανέλθει το μεροκάματο και ο μισθός όπως αυτός ήταν τον Γενάρη του 2012 πριν επιβληθεί η μείωση κατά 22%».

 

Γ.Κ.

Σχόλια

Exit mobile version