Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Φυσάει βοριάς: Οι μαφιόζοι και τα μαφιοζάκια…

Φυσάει βοριάς: Οι μαφιόζοι και τα μαφιοζάκια…

Του Γιώργου Θεοδωρόπουλου. Η γνωστή προπαγανδιστική μέθοδος της ντόπιας και διεθνούς μαφίας («νταβατζήδες», μαυραγορίτες, τροϊκανοί κ.λπ.) να «καρφώνει» κακέκτυπα ομοιώματα και παρακλάδια της, όταν πρόκειται να επιχειρήσει εντυπωσιακό χτύπημα, επαναλήφθηκε πριν λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη.

Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη της μαφίας του ποδοσφαίρου και τώρα η μαφία των Καραμπέρη, Μελέτη και λοιπών. Και στις δύο περιπτώσεις ο κόσμος «το είχε τούμπανο και αυτοί (πολιτικοί, αστυνομία, δικαιοσύνη, πρετεντέρηδες) κρυφό καμάρι». Βρήκαν την ώρα, που η χώρα παραδινόταν στους μαφιόζους της τρόικας από τη δοτή κυβέρνηση Παπαδήμου να ρίξουν τα φώτα της δημοσιότητας, για αποπροσανατολισμό του λαού και αντιπερισπασμό, στους μικρότερους εξίσου θρασείς και επικίνδυνους μικρομαφιόζους της Θεσσαλονίκης. Ο αντιπερισπασμός, όμως, ενέχει και παγίδες, γιατί είναι πολύ εύκολο πλέον η κοινωνία να συνδέσει τη δράση των κατάπτυστων μικρομαφιόζων με εκείνη των «νόμιμων» ληστών-τοκογλύφων δανειστών ντόπιων και ξένων, που οδηγούν σε διάλυση τη χώρα και σε απόγνωση τον λαό, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τα μνημονιακά συμβόλαια.
Η μαφία των τροϊκανών και των ντόπιων συνεργατών τους έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τη μαφία της Θεσσαλονίκης. Η δράση της μαφίας της Θεσσαλονίκης βοηθάει στο να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για τον τρόπο δράσης της μαφίας των τροϊκανών. Η «νόμιμη» μαφία έχει τη δυνατότητα να καμουφλάρεται πιο εύκολα και να κάνει «ζημιές» μεγάλης κλίμακας. Η μέθοδος της τοκογλυφίας για την υποθήκευση και   καταλήστευση περιουσιών είναι κοινή και στις δύο περιπτώσεις. Η μία μαφία ληστεύει χώρες και λαούς, η δε άλλη καταστρέφει ανθρώπους και περιουσίες. Οι μαφιόζοι της Θεσσαλονίκης δάνειζαν εκατό και εκβίαζαν για να πάρουν πίσω χίλια. Έτσι κάνει και η τρόικα, δανείζει ευρώ και αρπάζει δρόμους, λιμάνια, ορυκτό πλούτο, τον ήλιο, τον αέρα της χώρας, μας εξαναγκάζουν ακόμα και στο ξεπούλημα των σπιτιών μας για να πληρώνουμε «χαράτσια». Οι μαφιόζοι της Θεσσαλονίκης, με τη δράση τους, έλυσαν πολλούς από τους «γρίφους» των οικονομολόγων σχετικά με το χρέος. Μόνο όταν γίνεις έρμαιο των τοκογλυφικών κυκλωμάτων και χάσεις κάθε ίχνος αξιοπρέπειας υποκύπτεις στις εγκληματικές ορέξεις τους.
Όσοι έπεσαν θύματα της μαφίας της Θεσσαλονίκης δεν είχαν καμία δυνατότητα να σωθούν από μόνοι τους. Είχαν να διαλέξουν ανάμεσα στο… «ή θα πληρώσεις ή θα σε λιώσουμε…» και στην αυτοκτονία. Στην περίπτωση των τροϊκανών τοκογλύφων υπάρχει όμως και η δυνατότητα της συλλογικής άρνησης πληρωμής, που αν την αποφασίσουμε μπορεί και να σωθούμε. Αργά ή γρήγορα όλοι αυτοί θα πέσουν στα χέρια του νόμου του λαού και τότε δε θα υπάρχουν ελικόπτερα για να τους φυγαδεύσουν.
* Ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος
είναι περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας
με τη Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα.

 

Σχόλια

Exit mobile version